Ahojte.. sme spolu s priateľom už viac ako rok a pol a dohodli sme sa že budeme tento problém nejako riešiť..na začiatku bolo všetko super až pokiaľ nezačal strašne na všetko žiarliť.. vadí mu že nosím saty alebo sukňu alebo ked sa maľujem, ked mu chvíľu neodpísujem tak si hneď domyšla nwm aké veci, boji sa ma hocikde pustiť samu.. musím povedať, že vôbec nenosím kratke veci a ani sa prehnane nemaľujem a nechodím skoro nikde keď nemusím aby som ho netrapila.. pýtala som sa ho, že prečo je to takto, že prečo mi neverí že sa chcem pacit iba jemu a ,že všetké robim preto aby som sa páčila jemu a povedal, že som krajšia ako je on, že mi veri ale že chce aby som bola iba jeho, ale veď ja som iba jeho.. prosím poraďte nám čo máme robiť s tou žiarlivosťou? je chýba vo mne alebo v ňom? ďakujem
Prehnaná žiarlivosť...
pajka nepotesim ta, patologicka ziarlivost je velky problem a pokial sa to neriesi naozaj s pomocou odbornika, prerasta to casom do totalnej tyranie. Prudko doporucujem zajst za psychologom a riesit tento problem hned teraz, v jeho zaciatkoch. Pokial tvoj partner nebude ochotny svoju prehnanu ziarlivost riesit uz teraz, je velmi pravdepodobne, ze za par rokov to bude uplne neriesitelny stav a chlapec skonci velmi zle. A ak nebodaj ostanes s nim, tak to sa priprav na ozajstne peklo na zemi!
Zamerne vsak nepisem, aby si od neho utekala. V kazdom pripade on sam musi uznat, ze ma problem, indicii je na to dost. Vyrok "chcem aby si bola iba moja" je sam osebe dost vyrecny, ze je chlapec uz za hranicou zdravej ziarlivosti a zacina sa chorobna ziarlivost. A ta sa rokmi len a len zhorsuje. Ak sa nelieci.
Jemu sa to samozrejme javi inak, on sam seba ako choreho nevidi a to bude asi najvacsi problem k prvemu kroku k naprave. Zakladom je ukazat mu, ze problem naozaj ma, ze takyto majetnicky a obmedzujuci vztah k partnerovi NIE JE normalny. Cim viac budes ustupovat a pristupovat na jeho prikazy, zakazy, nariadenia a obmedzovanie (podla neho v zaujme vasho spolocneho stastia aharmonie), tym to len budes zhorsovat.
Zdravy partnersky vztah je o respektovani toho druheho, dovere, pochopeni odlisnosti a tolerancii, nie o obmedzovani (toto alebo hento nesmies lebo si iba moja).
prehnani ziarlivci su uväzneni vo svojich emociach a logicke argumenty nemaju velmi uspech, cim viac budes presviedcat, tym horsie
najlepsie je absolutne nereagovat na obvinenia a utoky, lebo kazda obrana ho len viac ubezpeci v opravnenosti jeho podozreni :D
problem je v nom, ano
patologicki ziarlivci su inak absolutne nevhodni partneri, budes sa trapit
chces sa naozaj pacit iba jemu ? nepaci sa mu, ze sa malujes ?
TAK PRECO SA VLASTNE MALUJES !
podla mna sa chces pacit aj sebe a mozno aj inym, len si to nechces priznat :-)