Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Preukaz ZTP a Česka republika

.

chytavanoha,píšeš bludy
kazdý ZŤP je spravidla aj invalidný dôchodca
a nemusí mať ani odrobené roky
nedávno tu pisal 19ročný mládenec,ktorý v živote nerobil,stačilo,že mu posudkový lekár uznal schopnosť vykonávať zárobkovú činnosť zníženú o 45%,zaplatil si max.vymer.základ za jediný deň a vymerali mu ID tuším 540eur na mesiac:-)
Čo sa týka cestovného,tiež píšeš bludy,zaleží na zákonoch v každom štáte či uzná,alebo neuzná zľavu cudzincovi.
Vlani bol medializovaný prípad,že České dráhy neuznávali zľavy slovenským študentom študujúcim v Česku.Slovenská študentka podala sťažnosť na súd v Česku a uspela.
Odvtedy Slováci študujúci v Česku užívajú zľavy ako domáci českí študenti.

chytavanoha

cmelacek, ZTP na Slovensku NESUVISI s vyskou ID, to je blud. Preukaz ZTP dokonca vobec nesuvisi ani s ID ako takym. Su pacienti, ktori maju narok na ZTP, ale nemaju na rok na ID a su i taki, ktori maju ID a nemaju narok na ZTP. ID a ZTP priznavaju dve rozne institucie-ID Socialna poistovna a preukaz ZTP priznava Urad prace a socialnych veci, kazdy organ podla svojich percentualnych tabuliek, ktore nie su totozne.
Co sa tyka zlavy na cestovnom, tak sme dva rozdielne staty a nevidim absolutne nijaky dovod na poskytovanie zlavy na cestovnom cudzim statnym prislusnikom, ktori tu neodvadzaju dane, ani inak nemaju nic spolocne s prislusnym statom.

.

europoslanci majú iné starosti ako myslieť na nejakých zťp
pre seba si odsúhlasili napr.304eurové diéty na deň,zľavu na všetky zdrav.úkony 66%,príspevok napr. na zubný implantát 550eur,za to že navštívia všeob.lekára 35eur,očného 50eur,príspevok na kanceláriu 21200eur,cestovné free....
..treba vymeniť preukaz ZŤP za preukaz europoslanca a nie je žiadny problém:-)))

cmelacek

Zdravím jak Čechy tak aj Slováky na Slovensku jsou průkazky ztp a ztp/s co vím tak u vás je sleva na jízdné jak autobusem tak vlakem 50 procent jen průvodce by neměl platit na Slovensku je smutné že se vše spřísnilo aže také se nedá kombinonovat slevy aj jak bylo na Slovenským železnicích zrušeno u nás se jezdí v základu pro zdravotně postiženého základ slevy u nás je 75 procent ale já jsem si koupil ještě ktomu zákaznickou Inkartu jak průkaz tak inkartu mám na 3.roky celková sleva činní až 81,5 procent plus sleva na zpáteční jízdné 25 procent...Naprostá vzpokojenost...Na Slovensku také nechápu proč když jsme se rozdělily jako dvě republiky proč české ztp a ztp/P neplatí na Slovensku a Slovenské průkazky také v Česku????U nás jak má někdo přiznaný invalidní důchod se ztp a ztp/p je vše v pohodě na Slovensku jsem pochopil že to závisí na výšši invalidního důchodu což je hloupost)))Takže český ztp průkaz s inkartou moc neuplatním a budu muset platit celé jizdné???Proč se tedy neudělá jednotný evropský průkaz pro zdravotně postižené ale každý stát to má jinak bylo byto daleko jednuduší)))takhle jeto složité zbytečně klidně mi napište natoho názory)))

kolacik

Medzinarodny preukaz ZTP-S neexistuje. A Od 1.11.2011 zrusili zeleznice KOMBINACIU ZLIAV ZTP-S+KLASIK RAIL-co je SMUTNE,pretoze v CR maju ZTP-P+IN KARTU-a TAM JE KOMBINACIA ZLIAV POVOLENA. Bohuzial to plati IBA PRE CR.

Nikolin

Aj mne uzanali preukaz v českej ZOO aj na Pražskom hrade.. som mala vstup zdarma.. aj doprovod :) Mňa by ale zaujímalo, že či vo vlaku, ktorý ide do ČR mi platí zľava len po hranice (ako bolo spomenuté) alebo až do Prahy. Lebo si myslím, žepokiaľ cestujem slovenskou spoločnosťou platiť by to malo... čo vy nato??

gadget3

Myslela som tak na pamiatky. To je dobré, že to uznajú.
Inak mohli by v skutku vydávať nejaký európsky, lebo ja keď prejdem za hranice nevyzdraviem. Aj keď by som rada :)