Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bielkovinové potraviny

Príspevok v téme: Bielkovinové potraviny
DzanaFX

Ahojte, nechcem držať žiadnu nezmyselnú diétu, len by som chcela niektoré potraviny nahradiť zdravými bielkovinovými, no okrem vajíčok a hydiny ma ani nič iné nenapadá :-D...Chcela by som o5 začať cvičiť :-)))) A nechcem urobiť zas tú istú chybu, že sa zameriam na zlé diétnejšie potraviny...Tak nejaké typy? Aj som trošku googlila, ale tak budem rada, ak mi toho napíšete čo najviac :-)

RNG

Bielkoviny v ciceri nenahradia maso, nie su totiz kompletne. Osobne podporujem vsetky strukoviny, ale nie uplne bez masa,zrnin, orechov. ryb a pripadne rias.

Zeleniny nie su podstatny zdroj bielkovin, aj ked mozu obsahovat niektore vzacne a cenne.

DzanaFX

RNG ja chápem, ja som nechcela povedať, že teraz budem jesť iba bielkoviny, čítala som, že veľa ich škodí, ja som len chcela doplniť a niektoré potraviny nahradiť...

RNG

Kazda dieta, ktora obmedzuje rozmanitost je v podstate skodliva dlhodobo.
Co treba zo sacharidov obmedzit su volne cukry, lebo nizkoglycemicke jedla nam neskodia, len volne cukry a prilis jemne muky a skroboviny =civilizacna "vymozenost" nas nicia.Bielkoviny maju ovela komplexnejsi traviaci proces, viacej odpadov tj privela bielkovin nam pretazuje telo. To je jeden z dovodov, pre co napr eskimaci maju kratsi zivot.
Preto este raz zdoraznujem, pre zdravie treba rozmanitost potravin, tj prirodzenych potravin a nie neprirodzene vyslachtenych a priemyselne spracovanych=znicenych.

GoFruit

cicer ma prave naopak velmi nekvalitnu bielkovinu,
velmi kvalitnu bielkovinu maju paraorechy, samozrejme vsetko ovocie i ked ma malo bielkovin a zelenina a zeleninove salaty tie maju dost bielkovin
www.13.waisays.com