ahojte, mám yorkschira, má 3 roky. Milujeme sa navzájom, teda až do toho okamihu...pred troma dňami som v kuchyni spadla pred linkou a ako som padala strhla som zo šporáka so sebou to kovové. Psíka som počula len zakňučať. Keď som sa pozvliechala zo zeme, utekala som za psíkom, tak ležala v obývačke za kreslom. Asi som ju kopla, neviem. Ale psík je v poriadku, nič zlomené, papá, kaká, ciká..LEN..sa na mňa hnevá. Doslova sa ma odvtedy bojí. Dovtedy bola na mńa naviazaná, kam som sa pohla tam mi bola v pätách. Ešte aj na WC išla a ľahla si na koberček, poslúchala na slovo, maznala sa...teraz keď ju zavolám pozrie na mňa a ide za kreslo. Von nechce so mnou chodiť, ostane na schodoch, musím ju zobrať na ruky a zobrať do parku.. no proste sa ma strašne bojí..
je mi to nesmierne ľúto ale už to neodčiním. nemohla som za to, že som padla ( bola voda na dlažbe a šmykla som sa, riadne si odrala lakeť aj koleno ) .. ako jej mám prinavrátiť aby ma opäť milovala a nebála sa ma ?
Psík sa ma bojí
2 Jessi_1111 o co sa chces stavit ze pes ludskej reci nerozumie?
jéé ďakujem za pomoc. ani som nečakala toľko komentárov. ste zlatí všetci, aspon je mi ľahšie. budem sa držať vašich rád a asi to chce naozaj trpezlivosť a čas.
ešte raz dakujem.
a ako napisal majkyyy-nevnucuj sa mu, vystupuj pokojne(bez placu, bez lutosti-pes zije pre dnesok, nie pre minulost).
Ak by pes dlho knucal, tak mu maskrtu nedam, ale radsej skontrolujem labku, ci je ok. Pri nahodnom stupnuti na labku alebo aj chvostik(zial) to skor skomentujem tak neutralne-"och, sorrac" alebo "Pipa, zas sa motas, ty motovidlo":)-maskrty nedavam ziadne, lebo nie je za co. Pred par rokmi sa mi stalo, ze mi fena, vtedy asi mala 1 a pol roka, vbehla kvoli motylovi(rada ich chyta a úpotom papa:P)pod nastastie pomaly iduci bycikel a moja reakcia-najprv som sa ospravedlnila ujovi a potom hned skontrolovala psa, ci je ok, ale mala len malinky krvavy skrabancek nad okom, tak sme normalne pokracovali v prechadzke a za "odmenu" dostala par lekcii v poslusnosti:).
suhlas majkyyy.
pri takejto nehode je vhodne psovi rychlo ukazat ze to nebolo za trest a pohladkat ho a pekne sa mu prihovorit, to je vsak nutne bezprostredne po incidente aby sa mu to v hlavicke spojilo s danou udalostou:)
teraz sa mu uz urcite hlavne nijak nasilne nevnucuj, vystupuj pred nim hlavne pokojna a vyrovnana, ked on sam z tebe uz na dialku pociti vyzarovat vyrovnanost a pohodu, pride k tebe sam. musis v sebe potlacit nejake ulutostene melancholicke a negativne emocie
psik zazil mozno iba mensi sok a mozno si mu ozaj nejako(pravdaze nechtiac) ublizila. v podstate ma naja85 pravdu, netreba nic prehanat. ale maskrtka vzdy zaberie, ved im ju davame aj tak obcas, ked su dobri a poslusni. mne sa uz tiez stalo, ze som mojmu psovi stupila na labku. pomojkala som ho a bolo vsetko o.k. predsa nepojdem dalej a necham ho nepovsimnuteho skuvinat. ak je bolest velka, dostane aj maskrtu a je pokoj, viac sa tym nezaoberam, ani ho neberiem na ruky. za 5-10 min. je vsetko zabudnute. takisto sa robi terapia, ak sa pes boji napr. burky. vtedy su dve moznosti: bud si ho nevsimam, ze sa boji ale dovolim mu byt v mojej blizkosti, ak to chce alebo mu dam v takej chvili sem tam maskrtu. (ak si vobec vezme:))vtedy si zafixuje, ze aha, ked je burka, nieco sa mi ujde. u nas to dost pomohlo.
No neviem, ja by som to s tou aktivitou vo vztahu k nej neprehanala-cim viac sa psovi vtierate, tym viac vas ma niekde:). Myslim, ze kazdemu sa uz stalo, ze nahodou do psa buchol, stupil mu na labku atd. a zrejme najlepsie je-ist dalej, nic vazne z toho nerobit(neospravedlnujte sa psovi, nemente svoje spravanie, nevenujte tomu prehnanu pozornost). Vsak, ked spolu psy lietaju a hraju sa, kolkokrat do seba narazia, doslava niekedy aj "prevalcuju" toho druheho a nic z toho nerobia(videli ste niekedy psa, ako sa tomu druhemu ospravelnoval, lutoval ho? asi nie). Takze moja rada znie-nelutujte ju, nic sa nestalo a HLAVNE-uvedomte si, ze je to pes a nie clovek. Ked k vam nechce prist, jej problem. S tym branim na ruky by som si dala pozor, aby si na to nezvykla-a este, cim viac menite svoje spravanie voci psovi, tym viac ho uistujete, ze sa nieco deje, ze sa ma niecoho bat atd.(obrovska chyba, ktora sa velmi tazko naprava a to hovorim z vlastnej skusenosti:)).
všetko chce svoj čas,musíš byť trpezlivá,neboj príde čas,ked sa psík opať k tebe naviaže,musíš byť trpezlivá,a aj veselá,aby psík vedel,že u teba má tú ochranu,a všetko čo k tomu patrí.