Výber znamienok-chirurgicky / SKUSENOSTI

Príspevok v téme: Výber znamienok-chirurgicky / SKUSENOSTI
znamienka11

Ahojte, mám dosť veľa znamienok na tvári. Som rozhodnutá, že si ich chcem dať vybrať. Aspoň 2 určite. Pred dvomi mesiacmi sme boli v Ustave lekárskej kozmetiky v Bratislave. Tam mi na konzultácii povedali, že tieto znamienka sa nedajú vybrať laserom, iba chirurgicky. Potom som bola tiež v ULK na konzultácii s plastickým chirurgom a ten mi povedal, že na tvári mi ostanú jazvy väčšie ako znamienka. že sa musia vyrezať + 2mm po obvode. Čiže jazva bude veľká. V ULK majú aj dosť vysoké ceny. 1 znamienko- 133€ to je moc podla mňa.

Napíšte mi kde vám znamienka z TVÁRE vyberali, ako sa vám to HOJILO, či máte viditeľnä JAZVU a čo by ste mi doporučili.

PS: Máte niekto skúsenosti s Ustavom lekárskej kozmetiky v BA, Súkromná klinika ESTHETIC v BA, Mediklinik - Levice ?

ďakujem za odpovede... na výber idem na jeseň.

analyn

Mne tiez chirurgicky vyberal znamienka dr. Fabry, dokonca jedno na viecku, jedno tesne pod okom, asi pred 5 rokmi, som spokojna, nic nie je vidiet. Mala som toho viacej, dal mi aj mnozstevnu zlavu, cenu si uz nepametam, platila som este korunami. Na tvari je velmi dobra hojivost jazviciek.

Lopatka-

133 eur? Za jedno? to ho maš ake velke? Pretože bežne ceny na sukromnych klinikach su od 30-80 podla velkosti, čiže nad 1 cm je to drahšie ale určite som nikde nečitala že 133 eur. To je dobry odrbavak, do určite ULK nechod !!!
Je pravda že jazva ostane väčšia než samotne znamienko, me odstranovali na nohe asi 3mm a jazvu mam asi 1x1 cm a je ružova a vypukla. Ja som bola u normalneho chirurga v našom meste a zabudol ma upozorniť že jazva bude väčšia než znamienko, inak by som to nechala tak.
Ešte mma asi 3 znamienka ktore si chcem dať odstraniť na miestach kde su draždene oblečenim, na pase, vtedy je to nebezpečne.
Ak ti možem odporučiť tak dr Fabryho v Posonium clinic v BA, pozri na nete, je to úúúúžasny človek. Robil mi uši a nemožem na neho povedať ani jedno zle slovo, je stale vesely, ochotny, mily...

znamienka11

Znamienka si dávam vybrať z čisto estetického hľadiska... Z toho medicínskeho sú našťastie v poriadku. Ja mám na tvári zopár jaziev od akné, ale tie sú maličké a jednu mám od ovčích kiahní .

Meretseger

133 eur, no hezky. A to mne sa zdalo, že 20€ za jedno je teda dosť. Ale pokiaľ je to súkromná klinika, niet sa čomu čudovať. Tým pádom by to mala byť aj kvalitná práca, nie odfláknutá ako u štátnych.
Snáď nemáš sklon ku keloidom, to by jazva okrem veľkosti nabrala aj na objeme a vystupovala by, čo by na tvári nebolo už vôbec estetické. Jazvy mám všade, po každom vybratom znamienku, nie priamo na tvári, najbližšie na krku, ktorá je však vcelku... pekná, ak to tak môžem povedať. Nedávno som si dala vybrať znamienko na prsníku, čo je tiež háklivá oblasť (aj keď bežne ju ľudia nevidia XD), zdá sa však, že to nebude vyzerať zle, pokiaľ sa to ešte neroztrhne...
Stehy ti vyberú po 10 dňoch, dovtedy by si to prežila, a na tvojom mieste by som si to dala vybrať, opatrnosti nikdy nie je dosť, no nie?
S tým ústavom skúsenosti nemám, dala som si to robiť u všeobecného lekára tu v Senici.