Čaute. Mám taký problém.. S priatelom sme spolu dva roky a neviem, ako už dalej, lebo mám stále pocit, že som druhorada.
Delí nas cca 100 km, každý ešte bývame s rodičmi, ale to by sa ešte dalo. Keby sme spolu aspon každý víkend, ako si plánujeme,
Tak by to bolo OK, ale... Má malého psa, teda čo sa výšky týka, ale má dva roky. Ten pes nemá výchovu, čo je samozrejme jeho vina.
Nevydrží doma sám ani dve hodiny a striedaju sa pri nom s mamou ako pri malom dieťati. Ja už mám toho dosť, pretože každý jeden plán, ktorý máme, sa nám zruší kvôli psovi, ktorého nema kto strážiť. Večne musím počúvať výčitky jeho mamy, jak ho nevychoval, jak ho ona musí trpeť atd. Pritom ten pes nie je taký hrozný a ona ho má aj tak rada, len sa asi snaží byť dôležitá. Chyba je aj v nej, pretože
si večne naplánuje niečo ked máme byť zrovna preč. 4 víkendy po sebe sme boli u priatela a celé ich prelehnila na gauči pred TV. Teraz, jeden víkend chceme ist preč a ona si zrovna TERAZ zmyslí nejakú blbosť a ZAS musíme meniť plany, lebo ZAS nema byť kto so psom. Ludia, ja to trpím už dva roky a neviem, čo dalej. Priatela milujem, ale nevládzem taktto dalej. Potrebujem človeka, ktorý je samostatný aspon v tomto smere, že môže ist kedy chce a kam chce ! Priatel mi na to len povie, že on nevie, čo ma robiť a pýta sa ma, čo má robiť. A čo mu mám povedať? Daj preč psa? Neviem, ako dalej. Nechcem ho vydierať, aby dal psa preč, že bud pes alebo ja. Ale naozaj neviem, ako dalej....Možno sa vám to bude zdať ako blbosť, ale vyskúšajte si to a zistíte, čo to je.
Vek: 25+24
Stále na druhom mieste
priateľ by si to mal vyriešiť s mamou, dohodnúť sa s ňou na pravidlách starostlivosti o psika a vyžadovať od nej aby rešpekovala jeho plány (v 25 rokoch by to už malo byť samozrejmé, aj keď býva ešte doma). Pýta sa Teba ako to má riešiť, ale ty s celou tou situáciou môžeš spraviť asi najmenej.
'Potrebujem človeka, ktorý je samostatný aspon v tomto smere, že môže ist kedy chce a kam chce ! Priatel mi na to len povie, že on nevie, čo ma robiť a pýta sa ma, čo má robiť.'
podla mna pes je v tomto celom ten najmensi problem
v skutocnosti s clovekom ako tvoj priatel dlhodobo asi nevydrzis + problem je aj jeho matka
pes za nic nemoze
Monny007 - neni problém ho zobrať, ved ho aj brávame, ale nie vždy mam naladu ho so sebou brať. Za ten čas, čo sme spolu, sme nemali spoločnu dovolenku, kde by sme nemali so sebou psa, prípadne nejaku v strede prerušiť, kvôli nemu...
alenka_maxova - oni sú v Keni, ja som tu. Každý má svoje problémy, ja mám tento
fero11111 - aj to už ma napadlo, ale na to nemám... :)
otrav psa a mas vyhrane
:) prepac, priznam sa, ze tvoj pribeh mi vyvolal usmev na perach. No zdanlivo komicka situacia :) Pes je v podstate prekazkou vo vasom vztahu :) Byt Vam, tak to riesim uplne jednoducho...co tak psa zobrat zo sebou? Al. ked chcete ist niekam na dlhsie, tak psa mozete dat ku kamaratom. Ved, ked pises, ze pes nevydzi byt sam doma, tak pravdepodobne je to taky mily psicek-domased ;)
alenka_maxova, to je toto? ma to 33 minut cely film ? www.youtube.com
Naplanujte si nieco spolu so psom a je to vyriesene.
A ked toho psa neznasas, tak sa rozidte.
deti v Keni nemaju co jest a ty si na prasky zo psa....Vies co, pozri si film, ktory som tu uz milion raz oznacovala za vychovny...Vola sa Deti zo stanice Leningradska. Mozno ked si ho pozries, tak sa nebudes citit tak strasne a v takych depkach...ach...
aj tu nam na tuším serete :D