Co mám so zubom?

Príspevok v téme: Co mám so zubom?
Bbiribbom

Ahojte.
Včera som jedla pizzu, a ked som kusla tak som niečo zacítila pod zubom hore, úplne vzadu. Nakoniec som si to vybrala a bol to úlomok zo zubu. Zlomila sa mi celá jedna stena! Ostali mi v dasne take malé úlomky. No nešla mi ziadna krv. Mám tam teraz takú dieru az do stredu zubu myslím.

Ale.
Asi tak po 2-3 hodinách som zacítila miernejšiu bolest. Chytila som ten zub prstom, tam kde je ta diera a strašne to bolelo. Akoby som sa dotkla nervu alebo ja neviem. Vôbec netuším čo to moze byt!
Mozno kaz ? Vobec sa nevyznám. Bolí to iba ked sa toho dotknem alebo mierne pritlačím.

Bojím sa ze to naozaj moze byt nerv. Nechcem aby mi ho tahali! :( Preto nechcem ist k zubárovi! Strašne sa bojím!
Nechcem robit závery ked neviem čo to moze byt, ale nedá mi to!

No nakoniec som si povedala ze tam pojdem v utorok alebo stredu, no bojím sa strašne!

No ked si zuby umývam a normálne pritlačím an ten zub, dieru tak nič necítim. Nechápem to.

Neviete náhodou čo mám s tým zubom ?? :(

Pele

No,ak máš v strede dieru v zube tak s tým bež k stomatológovi.Môže sa ti to zapáliť,a potom len nastanú komplikácie.Ak si nepravidelne každý večer umývaš zuby,tak to môže byť kaz.Že sa ti tam spravila taká malá dierka,ktorá nemusí byť viditeľná,že sa bude šíriť po zube,ale že ti "prevŕta" zub až ku koreňu.Podla môjho,ti to budu trhať.A ked ta to na dotyk,bolí,tak si vytrpíš.Drž sa !