Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Práca cez agentúru

Príspevok v téme: Práca cez agentúru
marika62

Prosím vás chcela by som sa poradiť ohľadom práce cez agentúru, kde sme sa zaregistrovali za poplatok 20€ a súhlasili s obchodnými podmienkami. Dotyčná agentúra nám ponúkla prácu v zahraničí, ale mi sme túto ponuku odmietli lebo situácia v tej krajine nie je najlepšia, a taktiež plat za ktorý by sme pracovali je úbohý. Aj napriek nášmu nesúhlasu nám stále túto prácu ponúka a tvrdí že ak nepôjdeme budeme platiť pokutu 300€. Preto moja otázka znie, či od nás môžu žiadať peniaze aj keď s nimi nemáme podpísanú žiadnu zmluvu. Ďakujem, boli by sme veľmi vďačné keby ste nám niekto poradil.

marika62

V tých obchodných podmienkach bolo uvedené že pokiaľ nebudeme mať dalej záujem o sprostredkovanie práce, tak sme povinní napísať im dáku žiadosť o ukončenie inak budeme platiť pokutu 145 € pričom oni si môžu ešte žiadať dáke peniaze za to že sme im spôsobili dáku škodu.

M 25

presne, ako písal ludvik4, seriozna agentura od teba nepýta peniaze hned, až po podpísaní konkrétnej pracovnej zmluvy ...

ludvik4

marika62: vsetko je zavisle od toho co bolo v tych obchodnych podmienkach pri tvojej registracii, precitaj si ich este raz, ci tam nahodou niekde neuviedli pokutu...
ale ak ti mam povedat na rovinu, tak 99 percent agentur ktore ziadaju registracny poplatok este pre ponuknutim konkretnej pracovnej ponuky su falosne agentury, ktore vytahuju len peniaze z vrecak ludi...
ak chces najst slusnu agenturu ( co je v sucasnoti fakt zazrak) tak u takejto budes platit poplatok za sprostredkovanie prace az po podpisani pracovnej zmluvy s danym zamestnavatelom..