Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

potrebujem poradit

zewa

Takže tým, že nie ste rodina, máš stale na výber. A vždy budeš mať. Doporučujem tí zakúpiť si jednu-dve knihy o tejto chorobe a aspoň mať prehľad do čoho sa chceš pustiť. Ak bude brať lieky ako má, mal by to zvládnuť. Pokiaľ lieky neberie, je nezodpovedný a nezáleží mu na ňom. Určite bude super, ak sa porozpravas s klinickym psychológom. A hlavne s priateľom. On sa ti neozyva lebo má pocit, že ťa tym stratil. Je prosto v depresii. Cíti sa menejcenny. Jemu by tiež bodla terapia. Ale, aspoň ti to povedal. To je veľmi ťažké a on to zvládol. Takže voľačo precitaj a uvidíš ;)

lampa

danda, ak sa bude liecit, tak moze byt zivot s nim rovnaky ako s hociktorym zdravym clovekom. Netreba si vsak nasadzovat ruzove okuliare, ci zatvarat oci pred realnymi moznostami, ktore hrozia v pripade, ze sa liecit nebude. Ak som ta vystrasila, je mi to luto, ale podla mna je nutne, aby si vedela, do coho ides.

danda81

citala som o tom snad desat clankov...ale ta teoria je len slaby odvar reality...LAMPA..tolko strachu mi uz davno nikto nenahnal,ako ty teraz...a zacinam pochybovat,ze to zvladnem

muc

v depresivnej faze mozu byt pritomne suicidalne myslienky a sklony, ale prave na to je potrebne dodrziavat predpisanu liecbu, aby sa tie stavy zmiernili, potlacili.

lampa

danda-a toto je len uplne nenapadny zaciatok a uz salies..
Zivot s bipolarnym NELIECENYM clovekom je extremne narocny a moze ta priviest na psychiatriu, pod most i do kriminalu. A to bez zvelicovania. V manickej faze fakt nemozes predvidat, co sa stane-to su nevery s cudzimi zenami ako na beziacom pase, robenie dlhov, nezvladanie afektov, zurivost i nasilie, dlhe tahy v nocnych podnikoch, nerealizovatelne plany....a nikdy nevies, ako to bude dlho trvat, kym presmykne do fazy depresivnej a zacne sa v kupelni podrezavat ci vesat na slucku v obyvacke...

muc

tazko radit, ak samemu pacientovi nezalezi na kompenzovani svojho stavu...

napr. Riso Muller trpi touto chorobou /ak dobre viem/. uziva naordinovanu liecbu a nedavno sa stal 3.x otcom.

danda81

trvat na liecbe..no ako ho presvedcit?? ked mi povedal,ze lieky ma niekde hodene pod postelou...odovodnil to tym,ze sa to aj tak neda vyliecit...navyse...od vcera obeda o nom nic neviem...vypnuty telefon...doslova saliem:((

lampa

danda, spravat sa k nemu treba normalne ako ku kazdemu inemu, treba vsak dosledne trvat na liecbe a necuvnut, inak sa tvoj zivot zmeni na horsku drahu a pocas jazdy si poriadne nabijes zuby.

danda81

myslim ze odbornika budem potrebovat aj ja...aby som to lepsie vedela zvladat..a hlavne...aby vedela rozoznat,kedy sa s nim nieco deje...