Problém s menštruáciou

zuvinka

Mne ten čaj nechutil, tak som ho nikdy nevydržala dlho piť :D ale myslím, že vyskúšaj ho piť aspoň taký mesiac každý deň a uvidíš, či menštruácia príde. Držím palce

Beky282

Oh, tak ďakujem za rady :)

A ten čaj by som ako dlho mala piť?? :D
Vyskúšam najskôr tie čaje a potom uvidím :)

zuvinka

Čaj z alchemilky žltozelenej a olej alebo tobolky z púpalky dvojročnej sú dobré na takéto ženské záležitosti.
Beky, na gyndu môžeš ísť, ale plno lekárov má tendenciu hneď predpísať antikoncepciu na "úpravu" menštruačného cyklu (zato tie úvodzovky, lebo tabletky neupravia prirodzený cyklus, ale vytvoria umelý cyklus), ale neviem, mne to nepríde ako moc múdre riešenie, že do mladých dievčat pchať chémiu. Ale to je len môj laický názor :) každopádne vyskúšaj ísť, čo ti povie, netreba sa báť :)

Aprílka

inga2 ja presne to isté chodila som po doktoroch mám 22 rokov a nechávam to na prírodu môj gynekológ mi chcel nato nasadiť HAK!!! Akože neviem čo by mi to zmenilo....ja pijem ženské čaje a jediné čo mi pomohlo boli čaje s myším chvostom a ešte sú dobré zelené čaje...

Keď som doktorovi povedala, že som dostala menzes dva týždne nato ako som začala piť čaje (pila som ich dva krát do dňa) tak sa začal len smiať a totálne ma vysmial, že to neni z čajov...ale podla mňa je lebo to sú bylinky a príroda...

inga2

ja som menzes dostala v 11 rokoch a zo začiatku mi tak istochodil pravidelne a potom ked som mala asi 14 rokov mi začal takto raplovat.chodil asom na endokrinologiu,napchavali ma hormonmi ale menzes mi aj tak chodil raz za 3-6 mesiacov. jeden stary gynekolog mi vtedy povedal,že ak s anič nenašlo mam to nechat na prirodu,ale bol asom este mlada tak som sa držala rad lekarov ,ku ktorym som chodila a hormony mi rozhadzali cely moj organizmus a aj tak som nikdy menzse nemala pravidelny.po 40 mi začal úr ezmenu chodit každy druhy týžden a zase mam všetky vysledky v poriadku,ale na rozdiel od toho prveho pripadu mi toto dobr elezie na nervy,nikdy neviemnaplanovat dovolenku aby som ju prežila bez menzesu a o sexe ani nehovorim.liečitel mi povedal,že je to v mojom pripade hra hormonov a mam uživat pupalku a este nejake čaje ženske.tak uživam.

Aprílka

Tento problém začína trápiť čoraz viac žien...

Ja som nemala menzes 6 mesiacov a predtým som ho mávala pravidelne ako hodinky...nakoniec som bola u gynekológa ten mi nenašiel žiadny nález a aj krv bola v poriadku čiže zdravá ako ryba...

Poslal ma na endokrinológiu, lebo som behom 3 mesiacov pribrala 10kg a to som ani nejedávala...

Endokrinologička mi nezistila nič len mi povedala, že to je normálne, aj keď mne sa to nezdá normálne, lebo myslím aj na budúcnosť, keď budem chceť mať dieťa tak je možnosť, že sa to nepodarí...

Ja ti radím začni piť ženské čaje napr. (popradský čaj pre ženy) ten je veľmi dobrý, alebo hľadaj čaj ktorý obsahuje myší chvost....

Beky282

No veď práve preto sa mi to zdá byť divné lebo v tom žiadny zmysel nevidím pretože sexuálne žiť som nezačala, žiadne lieky neberiem, nedržím žiadne diéty a stravujem sa tak ako celý svoj život...prvé krámy som dostala asi len pred rokom. Mne sa to zdá byť zrazu pridlho. A preto sa teraz tak obávam lebo v lete (ani nie za mesiac) pôjdem k moru, a teraz to môžem dostať hocikedy.