Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

preskolenie v dospelosti

Príspevok v téme: preskolenie v dospelosti
spast

dobry den,mam vazny problem. pred nedavnom som mala nehodu na motorke a vazne som si zranila pravu ruku,doktor povedal,ze uz nikdy nebude taka sposobila ako pred tym(to znamena ze uz nebudem s nou schopna vykonavat bezne cinnosti ako pisanie,krajanie,strihanie,jedenie atd)...docitala som sa na intrnete o preskoleni na nedominantnu ruku,ale uvadza sa tam iba u deti a z lavej na pravu ruku,a udajne to ma aj negativne psychicke nasledky. ja mam uz 21 rokov a neviem ci je take preskolenie u mna este mozne a este k tomu z pravej ruky na lavu. viete mi prosim niekto poradit???

spast

george303 stale som s tym neni zmierena ale vidim a citim sama ako to je:( mozem byt vobec rada ze niesom ochrnuta alebo mrtva:( hoci aj toto citim ako velky hendikep:((

george303

A to sa stym tak lahko zmieris ???
Poznam cloveka o ktorom doktori povedali pribuznym aby zacali pripravovat pohreb pretoze sa nedozije rana ... Preslo 10 rokov hrob je uz schatrany a stale prazdny ... ;)

spast

ahoj karol
dakujem,za povzbudenie a rady,uz som si kpila nejake veci pre lavakov,noznicky,pera,noziky a tak,ale stale mi to moc nejde:( uz je to vyse mesiaca odkedy ma pustili z nemocnice:( ako dlho ti trvalo kym si sa naucil pouzivat lavu ruku?

karolza

ahoj spast
zaspomínal som na svoje dávnejšie časy,mal som zlomenú pravú ruku a tá bola pár mesiacov od ramena až po končeky prstov v sádre,samozrejme som pravák,vtedy ešte neboli počítače a internet,takže som sa nikde nedočítal o preškolení,ale nič iné my neostalo len začať používať ľavú ruku,nešlo to ľahko,ale muselo,hoci pomaly,ale naučil som sa s ňou všetky potrebné činnosti vykonávať hoci niekedy nie všetko šlo najlepšie,neboli veci určené pre ľavákov.
necíť sa bezmocná a obmedzená ale skúšaj robiť veci ľavou rukou,poprípade si kúp veci pre ľavákov,nepôjde to ráz naráz ale pomaly sa naučíš používať ľavú ruku,chce to trošku času a nevzdať sa pri prvom nepodarenom pokuse.
mne ani teraz nerobí problémy niečo urobiť ľavou rukou a dosť to aj používam,v zamestnaní alebo pri prácach v rodinnom dome a prácach okolo neho sú aj také ktoré sa nedajú urobiť pravou rukou
a kolegovia sa čudujú že viem pracovať aj ľavou rukou,lebo oni by ako praváci tieto práce by nevedeli urobiť,alebo by museli použiť nejaké krkolomné pozície aby mohli pracovať pravou rukou.

takže:používaj pre vykonávanie činností ľavú ruku,keď sa nepodarí skúšaj znova a nedaj sa znechutiť prípadným neúspechom,chce to len čas a všetko pôjde dobre,držím palce
s pozdravom karol