syn 18.rocny ma tyzden teploty, stale okolo 38, lieci sa na hnisavu anginu, berie antibiotika, ktore vsak nezaberaju, dnes sme s nim teda isli na odber krvi, ze sa nam zda, ze to angina nebude, ze to vyzera na mononukleozu. Stale iba spi, tazko sa mu dycha, boli ho hlava, je uplne malatny. Chcem sa spytat, ci mame ist so synom do nemocnice na infekcne, alebo ho liecit doma, len sa obavam tej teploty, uz tyzden 38 mat, sa mi zda dlho.
Ak ste niekto prekonali tuto chorobu, tak opiste priebeh a ci ste museli do nemocnice. dakujem
Je nutna hospitalizacia?- infekcna mononukleoza
je lepsie ist do nemocnice, budete si istejsi
ja ani neviem kedy som mala , lenze toto leto som mala nejaku crevnu vyrozu.. s tym som bola v nemocnici ,lezalala som tam a na vizite vraveli ze som mala prekonanu v minulosti mononukl....neskor sa mamina pytala ci je to pravda a vraj hej .. tak som o tom ani nevedela.. bola som asi len parkrat tak vaznejsie chora takze neviem kedy to mohlo byt :P
Reklamy vyrobcov nemozno brat do uvahy ako fakt. Povacsine su to len umelo vykonstruovane spravy z vyskumov naznacujucich ciastocny ucinok.
Uvedene doplnky nie su nijak obzvlast ucinne na priebeh mononukleozy.
Ale najma chaparal, betulin,chaga a ine uvedene su znacne skracujuce mononukleozu.
A na regeneraciu pecene je daleko najucinnejsi sylimarin, najma ako sucast protokolu dr Berksona.Doktor Bergson dokazal vacsimu davkami sylimarinu zachranit zivot dokonca aj pacientom, ktori zjedli muchotravku hluznatu jarnu a mali muskarinom natolko napadnutu pecen, ze mali len 5% sancu prezitia.Davkami sylimarinu az do 2800 mg denne ich vytiahol z narucia skoro istej smrti.
Nuz ale ked chcete, spoliehajte sa na vitaminceky, ako betavital a male davky vitaminu C a slabucku dieteticku zmes LKVB6. Iste vam to neuskodi, ale ani velmi nepomoze.
Betavital - prípravok vďaka svojmu zloženiu výrazne podporuje liečbu mononukleózy, ochraňuje pečeň a povzbudzuje imunitní systém. Stabilizuje funkciu sleziny.
LKVB6 - stabilizuje po prekonanej mononukleóze funkciu pečene, tiež podporuje regeneráciu pečene. Zabraňuje vzniku únavového syndrómu.
Super Bromelain+Papain - prípravok posilňuje imunitní systém a jeho užívanie je vhodné pri akútnych prejavoch ochorenia mononukleóza. Podporuje funkciu sleziny.
Aké kombinácie použiť?
Základná kombinácia :Betavital v dávke 3 x denne jedna čajová lyžička nalačno, LKVB6 v dávke 1 – 0 – 1 tbl. pred jedlom a Imuno C komplex v dávke 1 – 1 – 1 tbl. nalačno.
Zosilnená kombinácia :Betavital 3 x denne jedna čajová lyžička nalačno, Super Bromelain + Papain v dávke 1 – 1 – 1 tbl. nalačno a Imuno C komplex v dávke 1 – 0 – 1 tbl. nalačno.
atb neadresuju virus Epstein Barr, akurat ze znicia rozne mozne sekundarne infekcie, ale zialbohu aj crevnu floru, a to znacne predlzi chorobu a nasledovne poskodenie pecene.Takze takto lekari, co neadrwesuju virusy sa spoliehaju na to, ze si telo vytvori samo protilatky. Ze to ale takto poskodi pecen a presdlzi chorobu, to ich uz velmi nezaujima, cest vynimkam.
Ale virus EBV (a mnohe ine) sa predsa da znicit silnymi protiviralnymi doplnkami za par dni, tj skor nez znici pecen.
Lenze tieto prostriedky nie su oficialne schvalene ako lieky, lekari ich v drvivej vacsine nepoznaju, takze od nich neocakavaj iny postup.
vlasta. horucky trvajuce tyzden, hnisava angina a zvysena unavnost (este i vek 18 r.)-je velka pravdepodobnost, ze sa jedna o infekcnu mononukleozu, ale i ked ste uz boli na krvnych odberoch, vysledok na protilatky virusu EBV - Epstein Barr budu az o niekolko dni az tyzden
priznaky ale sedia, poznam to na pripadoch zo svojho okolia, bola by vhodna hospitalizacia, pretoze doplnkami uz teraz pri takto rozbehnutom ochoreni a vycerpanom organizme asi nepomozes
syn ani ty sa nemocnice nemusite obavat, na izbe su vzdy pacienti s rovnakou, ci podobnou diagnozou, takze dalsej nakazy sa obavat nemusite
liecba v pripade potreby spociva v podani infuzii, podla rozvinutia ochorenia (niekedy staci 1 den, inokedy i niekolko dni, to u tych tazsich pripadoch)
ale myslim nebudes lutovat, spomeniem jednu kazuistiku: 17 rocna pacientka bola s bolestami hrdla a pretrvavajucimi teplotami liecena najskor doma, pretoze detska lekarka ako diagnozu urcila anginu. Po kontrole kazala len nadalej uzivat penicilinove antibiotika, ktore vsak nadalej nezaberali. Pacientku nadalej bolelo velmi hrdlo, bola velmi unavena a spava i cez den, teploty neustavali. Matka odviezla dieta na pohotovost, kde lekarka po prehmatani brucha (vyhmatala mierne zvacsenu pecen) a na tele si vsimla jemny vysyp, vyjadrila podozrenie na mononukleozu a doporucila ihned hospitalizaciu na infekcnej klinike, kde hned pocas noci boli dietatu podane antibiotika v infuzii, uz na druhy den zacali teploty klesat, po 8 dnoch bola pacientka prepustena domov a citila sa opat v poriadku, vysledky krvnych testov potvrdili mononukleozu az dodatocne, pretoze prisli az v dobe, kedy pacientka bola prepustena domov
liecbu na klinike ale doporucujem preto, lebo EBV virus pri mononukleoze moze sposobit poskodenie pecene, ci menej vzacne i srdiecka a lekari robia pecenove testy, pacient prijima stravu setriacu pecen a je pod neustalym dohladom lekarov
ak sa choroba potvrdi bude potrebne este uzivat lieky, takz. hepatoprotektiva chraniace pecen a dodrziavat dietu s obmedzenim tukov
Ja som takto doma ležela 2 týždne s vysokými teplotami a bolesťou hrdla...žiadne antibiotiká nezaberali, mamina ma vzala na krčnú pohotovosť a odtiaľ ma rovno poslali na infekčné...Teraz už 6 deň ležím na infekčnom...Prvé 4 dní som bola na infúziach no tie infúzie mi strašne pomohli, teploty som nemala po druhom dní ani hrdlo ma už neboli. Radšej nech je hospitalizovaný skôr na uzdravý. A nech nepapa čokoládu ani nič vyprážané pretože pri tejto chorobe, ak ju má je poškodenie pečene.
Ja som mala mononukleozu a tiez velmi dlho vysoke teploty a hroznu bolest hrdla ....
najprv ma poslali na krcne, tam mi povedali, ze neviem ani usta otvorit, ze to bude absces a ze to posielaju na infekcne .... tak som isla tam, urobili mi odbery a chceli ma tam nechat, ja som to odmietla .... pytali sme sa ich, ze ako mi pomoze ten pobyt v nemocnici, povedali, ze mi daju infekcie, ze to rychlejsie skonci lebo ze inak to bude mat velmi zdlhavy priebeh, aj tak som tam neostala, dali mi antibiotika .... asi dve po sebe a v kuse som tom musela chodit na odber krvi ... trvalo to naozaj velmi velmi dlho, kym som tu mononukleozu prekonala .....
a odvtedy som v kuse, ale v kuse chora a uz aj V LETE, co nie je podla mna uz normalne .... ale ja mam aj chronicky zapal mandli ...
prajem vam vela stastia a nech mononukleoza rychlo prejde, je to hnusna choroba!
Nuz kazdy si moze vybrat co chce.
Ja viem na sebe a mojom okoli znicit skoro vsetky virusove infekcie za niekolko dni, za plneho zamestnania, bez horuciek a liekov. Len uvedenymi doplnkami.
Ale ked niekto chce pobyt v nemocnici, horucky atd, nech len tam ide.
Aj tak povacsine nemas na vyber, lebo pokial nemas uvedene doplnky po ruke, kym ich dostanes, ej obvykle neskoro a virusy sa ti rozlezu po celom tele a poriadne ho poskodia.
Ja veru tie doplnky mam stale po ruke a nezavaham ich okamzite pouzit a to viacero pre istotu, keby som si zmylil svoju vlastnu amatersku diagnozu.
Najlepsie je zautocit sirokospektralne, aj na bakterie, aj virusy pripadne aj ine mikroby. Tak sa clovek poisti nielen proti povodnej nakaze, ale moznych sekundarnych, ktore sa v tele rozmozu, ked je oslabene.
No pan doktor uz naordinoval, ze co a ako :D
K tej mononukleoze poviem len tolko pokial je potvrdena, tak treba uvazovat o pobyte na infekcnom. Ja som bol ako 10 rocny najprv na krcnom, vybrat mandle - to som bol 2 dni v nemocnici a hned na to infekcne asi tri tyzdne, kvoli NEPOTVRDENEJ mononukleoze.