Ako sme vyriešili manželstvo

Príspevok v téme: Ako sme vyriešili manželstvo
rozluka

Brali sme sa s veľkej lásky, ale už asi po roku začali prvé nezhody. Bola som už tehotná a v tej nepohode sme to ťahali päť rokov. To sme už mali dve deti. Po piatich rokoch sme sa dohodli, že sa rozídeme. Zo začiatku sme sa od seba nedokázali odpútať, tak sme sa asi rok striedavo schádzali a rozchádzali. Nakoniec sme sa dopracovali k terajšiemu riešeniu: nebývame spolu, ale trávime spolu víkendy, dovolenky aj sviatky. Stali sa z nás výborní priatelia, ktorí spolu aj spávajú, ale nie sú spolu 365 dní v roku. Trvá to už deväť rokov, čo žijeme takto napoly oddelene. Manžel v pondelok ráno odchádza do svojho bytu. Celý týždeň maká v práci a v piatok večer príde k nám. Ja zase makám v práci aj v domácnosti. Našťastie deti už tiež zastanú isté množstvo domácich povinností. Víkendy plánujeme spoločne s deťmi. Doma je pohoda a kľud, všetci sa na seba tešíme a deti sú maximálne spokojné. Viem, že mnohým ľuďom sa to môže zdať čudné, ale ak by sme to neboli poriešili takto, dnes by sme už určite boli rozvedení. Takto u nás nehrozí ponorka, nuda ani zbytočné zvady o malichernosti. Keď sme pred 13 rokmi navštívili manželskú poradňu, psychológ nám radil rýchly rozvod. Vraj sa k sebe vôbec nehodíme a pre deti to tak bude lepšie. Ako dobre, že sme ho neposlúchli...

ronie

Podla mna je to uplne skvele riesenie. A nechápem preco by to mal byt zly priklad pre deti. A co rodiny kde otec chodi na tyzdnovky alebo este dlhsie pracovat tam maju aky priklad tie deti??? Svojim rodicom by som bola za takýto príklad vďačná

rozluka

Tému som založila preto, lebo tu často čítam o problémoch vo vzťahu, o rozvodoch a pod. My sme to vyriešili inak a chcela som len ukázať, že tých možností je viac. Netreba hneď voliť to radikálne. Nám vyhovuje toto. Obaja sme dosť dynamické typy a potrebujeme si od seba tých pár dní oddýchnuť. Keď sa to dodrží, šlape všetko ako hodinky. A sex mávame iba samy so sebou, hoci neviem, prečo to niekoho zaujíma. Náš vzťah sa po tomto čiastočnom odsťahovaní manžela naozaj veľmi zmenil a na iného partnera ani nepomyslím. A deti ani nevnímajú, že by bolo niečo inak, ako má. Je to čosi podobné, ako keď manžel pracuje v zahraničí a chodí domov iba na víkendy. Poznám také manželstvá a fungujú veľmi dobre. Náš ocino býva v tom istom meste a ak sa vyskytne niečo akútne, je vždy poruke. Rovnako ako aj ja pre neho, keď niečo potrebuje. Cez týždeň máme všetci dosť povinností a venujeme sa im a neriešime, či sme spolu všetci štyria.
A či sa to niekomu chce veriť alebo nie, som v tomto vzťahu šťastná. A myslím, že my všetci. Nie raz sme o tom spolu hovorili a vyhovuje nám to. Keby to bolo inak, už by sa to prejavilo. Proste sme pochopili, že keď sme boli spolu stále, tak tej energie bolo priveľa. Toto je pre nás ideálne.

212

mna by skor zaujimalo,prečo zadavatelka temy,tuto temu vobec založila?!
ludia,ktorych nič netrapi na ich živote,malokedy o tom rozpravaju,štastne si žiju bez potreby o tom polemizovať aki su štastni.
ste naozaj v takomto vzťahu štastni?
alebo si chcela len vedieť nazor ludi,ako to vnimaju z ich pohladu na vašu rodinu.
poznam 2 manželske pary,ktore tak žiju ako vy,ale ani jednemu z nich to nevyhovuje,vždy je tam jeden nespokojny.
myslim,že je to len o tom zvyku byt spolu a jeden z vas sa boji zostat sam,alebo možno aj obidvaja a pokial nema nahradu,tak mu stači aj takyto vzťah.
odluka v manželstve,neznamena volny vztah a žit oddelene na cely život.je to dočasne riešenie pri riešeni nejkeho problemu a ten by sa určite nemal riešiť dlhodobo.
ale je to len moj nazor,ak si zadaval atemu a chcela zistit nazory na vaš vztah.

čerešňa

Akože nechápem, prečo nedokážete byť spolu aj počas pracovných dní, keď cez víked nedochádza k hádkam a cez tie dva dni ste pohodová rodinka ?! Inak svojim deťom takto nedávate práve najlepší príklad ako to má vo fungujúcej rodine vyzerať, no vždy lepšie, akoby ste sa mali dennodenne hádať.

xxl

ale troška by som oponoval príspevku od olovo, pretože si myslím, že tu manželia dohodli na rozluke namiesto rozvodu a rozluka je predsa prijateľnejšia (a výhodnejšia) ako samotný rozvod. Zo strany zadávateľky tému oceňujem riešenie manželského vzťahu až tak, že do vyústilo do vzájomnej a prijateľnej dohody. Zachovávanie vernosti je ale aj pri rozluke záväzné.

lionesssssss

chcela by so stretnúť toho amatéra - psychológa, ktorý radil rozvod

v žiadnej normálnej poradni nikdy nito neodporúči jedno konkrétne riešenie a už vôbec nie rýchly rozvod.
mal by vrátiť diplom pán psychológ.

podľa mňa ste to vyriešili ok

držím palce

olovko

no nemyslim si, ze je to dobry priklad pre deti. vy v podstate nie ste spolu, ale ani od seba. tento stav nenahradza fungujucu rodinu so vsetkym co k tomu patri. bud chcete, alebo nechcete byt sucastou zivota toho druheho. to, co teraz u vas je, je len alibizmus sami pred sebou.
ale v konecnom dosledku to uvidis aj tak len na partnerskom zivote tvojich deti- ak si zoberu ten vas priklad, urobia v zivote nestatstnymi svojich partnerov.