poradte...padaju strasne,bola som u endokrinologicky,diagnoza-hypothyreosis latens,vs.DLT hypof.tsh je 4,749...struma diff,vs dlt.protilatky FT3 4,68...A-TP 29,2...VRAJ MOJA STITNA ZLAZA NESUVISI S PADANIM VLASOV..NECHCEM NIC VIAC LEN AK JE TU NIEKTO KTO TOMU ROZUMIE,CI JE TO TAK.DAKUJEM PEKNE.
Moze Struma a zvysene TSH za katastrofalne padanie vlasov?
antonia...ahooj,ja pijem olej nepretrzite od 2 januara t.r.
vlasky sa maju tiez celkom dobre,vcera som ich umyvala a este vlhke som ich cesala a vypadlo mi max. 30 vlasov...takze sa tesim,lebo toto uz je v norme...samozrejme ja chcem olej pit aj nadalej koli mojim oblickovym cystam.Ja pracujem v kozmetickom salone a dnes prisla jedna zakaznicka a zhodou okolnosti sme sa rozpravali a dospeli sme k tomu,ze ma tiez tak ako ja znizenu funkciu SZ a tiez ma cysty na oblickach.Cize je to dalsi dokaz toho,ze nie som jedina,ktora ma cysty na oblickach pri SZ,mozno aj väcsina z vas ma cysty,len to bohuzial nevie,kedze lekari vam oblicky pri problemoch SZ nepozeraju......:(
Ta moja zakaznicka mi vravela,ze sa na znizenu funkciu lieci uz 6 rok a vlasy jej tak vypadavaju ako na zaciatku,cize celych 6 rokov jej vlasy vypadavaju,no povedz mi ci nemam byt stastna,ked pijem olej a vidim ze toto doteraz je jedine co mi na vlasy pomohlo...
a ty sa ako mas???...olej si zacala teraz pit???...ozvi sa...paaaa
Karmen 7, najdi si ineho endokrinologa. Doplnok jodu je potrebny pre cele telo a to podstatne viac, nez je v tom doplnku, lebo tam je len 150 mikrogramov. Japonci maju priemerny prijem 13.5 mg(tj vyse 80 krat tolko, ako je v tom oleji) a nemaju ziadnu hyperthyreozu celonarodnu. Naopak, poruchy stitnej zlazy su tam ovela zriedkavejsie, nez inde. Tak isto cysty a ine telesne smetiska su tam ovela zriedkavejsie, lebo jod sa podiela nielen na vyrobe roznych hormonov, ale aj cistiacich enzymov.
ja som sa radila o tom oleji s mojim endokrinologom a povedal,nech to v ziadnom pripade neberiem,ze casom by som z hypotyreozy mohla prejst do hypertyreozy,co je este horsi pripad.o tych cystach pocujem prvykrat...zaujimave..nikdy by som nepovedala,ze to suvisi s vlasmi.
murek,ja viem ako ta to trapi,ked brutalne padaju vlasy a nevies preco,ja som to trpela pol roka kym prisli na stitnu...alebo skor zanedbali...ale to je na dlhsie,ale daj sa dobre vysetrit aj u dvoch koznych ako ja.necitis sa zle?mne en padali vlasy,bola som priserne unavena a horko v ustach...bolo mi jasne,ze mi nieco je,ze sa nieco deje,a vlasy mi nepadaju zo stresu ako ma kazdy lekar odbil,pol roka som myslela ze je to zo stresu a az druhy kozny si vsimol vo vysledkoch krvi ze mam zvysene hodnoty...boa som stastna ze sa na to prislo,ale som si vedoma,ze vyhrate nemam,,,pozdravujem ta a drzim ti moc palce a vsimaj si seba,ci nemas aj nejake ine priznaky...ahojky
a co z tymi,co nemaju hypothyreozu a vlasy im padaju vo velkom style tiez ?? asi to ubde inak
evellinka ahoj,dlho som tu nebola,bola som mimo sk,od dnes som zacala uzivat olej,takze som rada ze ho uz mam a objednala som dalsie 3 flasticky,sama som zvedava,ako sa citis ty?a co vlasky...rastu???
ahoj antonia.....tak viem co prezivas,lebo ja som si tym presla tiez a lekari vobec nic nerobili pre to aby sa mi to padanie vlasov zastavilo.Ty pises,ze mas take vypadnute koliesko vlasov na hlave a toto som ja presne citala,ze to byva pri stitnej zlaze.Dalej pises,ze ti vlasy padaju aj z celej hlavy,to je presne moj pripad,uplne z celej hlavy aj zo zadu.Zaujimalo by ma ako dlho sa liecis na SZ???....je tu u teba cerstve alebo mas uz problemy nejaku dlhsiu dobu???...mne vlasy padali rok v kuse,skusala som to najprv riesit cez toho gynekologa,pretoze uz pred tym som mala 2x brutalne padanie vlasov a antikoncepcia mi super zabrala.Ale teraz mi absolutne nezabrala a hladala som dalej,ze co to moze byt.Aj ma napadlo,ze SZ,pretoze v rodine ju mame,obidve sestry a aj moja mama a nakoniec sa to potvrdilo.Ja ked som sa dozvedela ze mam znizenu funkciu,tak som sa normalne zaradovala,lebo som si myslela,no co ved dostanem lieky a konecne to hnusne padanie vlasov prestane.Ale ani po l-thyroxine vobec neprestalo,nechapem preco...az po 9 mesiacoch som sa docitala o oleji a povedala som si,vyskusam ho a uvidim.A predstav si,z nemecka na slovensko som soferovala sama,cize je to dost velky stres,doma som bola dva tyzdne a uz doma ako som zacala uzivat olej som si vsimla,ze vlasy prestavaju padat.A to ma zase cakala cesta spät do nemecka,ktoru som si zase musela sama odsoferovat a ten stres sa vobec nepodpisal na vlasoch...ja som si myslela ked som sla na Sk,ze tak vlasy mi padaju a teraz este budem sama 12 hodin soferovat auto na Sk,tak to mi uz vsetko vypada....ale vlasky sa statocne drzali...:)
Tak skus ten olej,pises ze ho mas uz objednany,to je super,uz len nech ti pride a zacni ho hned uzivat.Mozno budes ten pripad ako ja,ze ti to zaberie.Ja normalne vidim,ked si spravim cesticku vo vlasoch,ze mi rastu nove vlasky....:)
Olej pijem od januara,cize presne 5 mesiac a zakupila som si uz dalsie dve flasticky.Drzim ti prsty,aby ti olej pomohol.Tie vlasky padaju,lebo nieco v tele nefunguje tak ako ma.
Vies co ma este napadlo????
Ja som niekedy v minulosti mala oblickove kamene a naposledy co som ich mala,tak mi ich v nemocnici rozbijali laserom.Potom som chodievala pravidelne raz za rok na kontrolu ultrazvukom a kamene som tam uz nemala.Teraz co zijem v DE som na kontrole s oblickami nebola,az teraz pred rokom co mi zistili znizenu funkciu SZ,tak som lekarovi povedala,ze som v minulosti mala oblickove kamene,ze asi by bolo dobre skontrolovat oblicky.Tak mi spravil ultrazvuk a nenasiel mi tam kamene,ale kopu cyst.Tie cysty ze vraj mam koli znizenej funkcii SZ.Bola som aj u nefrologa a ten mi to potvrdil a povedal,ze to ma kazdy treti clovek,len o tom nevie,lebo normalne oblicky pri preventivnej prehliadke nekontroluju.Kontroluje sa len moc a ten som mala aj ja dobry aj ked mam cysty.Cize vela ludi o tom ani nemusi vediet,ze ma na oblickach cysty,noo a oblicky maju velky vplyv na vlasy.
Tak ma napadlo,popros svojho lekara,nech ti pozrie oblicky ultrazvukom,alebo nech ta posle k lekarovi ktroy ti to moze pozriet.
A dalsia vec,ktoru ti chcem este napisat je,ze ja ked som si v januari objednala prvykrat olej,tak ja som tam na ich stranke napisala co ma trapi,ze mi strasne padaju vlasy a tak.A najprv mi prisiel olej a hned na to mi zavolali na mobil,nejaka pani,co pracuje pre prof.Turianicu a rozpravala sa so mnou,vsetko mi vysvetlovala ohladom oleja a len tak medzi recou sa ma opytala,ci nemam niekde cysty....ja som ostala uplne zaskocena,lebo ja som jej o mojich cystach na oblickach nepisala a povedala som jej ze ano,ze mam na oblickach.No a ona mi potvrdila,ze strasne vela pacientov co maju znizenu funkciu SZ maju cysty a ze dokonca maju skusennosti,ze cysty mozu zmiznut pri uzivani oleja.Takze daj si vysetrit oblicky.
Aj ja som rada,ze som niekoho nasla s problemom ako mam ja,vies kolko krat som ja tu na forum pisala,ze ci aj inym tak hrozne vypadavaju vlasy pri znizenej funkcii SZ a nedostala som ziadnu odpoved,len mi zopar krat niekto napisal,ze ano je to mozne ze vlasy pri problemoch so SZ vypadavaju,ale nikto mi nenapisal,ze mam take brutalne vypadavanie ako ja.Z toho som usudila,ze asi ludom az tak tie vlasy nevypadavaju.Aj moje obe sestry maju uz roky rokuce problemy so SZ,ved som ti uz pisala,ale vlasy maju krasne a zdrave,nikdy sa nestazuju ze im vypadavaju...
Tak drzim ti prsty a ozvi sa,napis mi ako dlho sa uz liecis na SZ a ci si mala kontrolovane aj oblicky,ak nie,popros svojho lekara....pa-pa
ahoj EVELLINA.som tada ze sa niekto nasiel koho toto trosku zaujima,pretoze ja uz som z mojich vlasov zufala a to sakramenstky!:)zacalo to v januari,nasla som si dole na temene na pravej strane koliesko vypadnutych vlasov...SOK...vzdy krasne cierne dlhe vlasy,,,z tyzdna na tyzden sa koliesko zvacsuje,este sa to da zamaskovat,ale uz setrim na parochnu...csetky krv.vysledky ok az na stitnu..tsh zvysene,,,to si ale moja kozna nevsimla,az dalsi kozny,okamzite na endokronolog.liecim sa ale...chce sa mi plakat...vlasy padaju na celej hlave brutalne,nove nerastu absolutne...kozna mi oznamila ze z mojej diagnozy mi vlasy nepedaju...preto som napisala aj sem,lebo tomu nerozumiem,..inak ten olej,co si pisala,mam uz objedn.dakujem za radu:)chodim aj na laserovu terapiu,do vlason som dala 1000 eur...vitaminy,drahe,lacne,bylinky,liecitelia...tazko si na to zvykam...vzdy som bola extravagantny clovek,pysilaa som sa vlasmi a teraz toto...zamyslam sa ...mozno trest?ale za co?mam strach ze raz tu parochnu budem musiet nosit.priatelovi to nevadi,nosi ma na rukach...stoji pri mne,stale ma utesuje ze sa vyliecim a nieje to na hlave ani vidiet...je zlaty...mam place,to ma depkuje...ale stale tak v podvedomi citim ze sa to zlepsi...musi...som rada ze je tu niekto ako ty...ozvi sa ak budes mat cas,ako si na tom s vlaskami...dufam a verim ze lepsie...pozdravujem ta a drz sa.zatial pa.L.
Struna je jasny dokaz nedostatku jodu. To samozrejme ovplyvni cely chod tela, nielen vypadavanie vlasov.
ahoj antonia...ano moze za to SZ,ja mam tiez problemy so znizenou SZ zhruba rok,uzivam L-thyroxin.Na problemy so SZ mi prisli tak,ze som prisla za lekarom s tym ze mi hrozne vypadavaju vlasy.Padali mi az 200 vlasov pri umyvani a kazdy den pri cesani okolo 150.Hroza...:(
Bola som aj u zenskeho lekara,ale bolo vsetko v poriadku,ja som si najprv myslela ze to bude nieco hormonalne,predpisal mi antikoncepciu,brala som ju 3 mesiace...fuuj...a vobec mi to nezastavilo vypadavanie.Az potom som sla za svojim lekarom a povedala som mu ze ani antikoncepcia mi nepomohla,ze mi hrozne padaju vlasy,noo a na vine bola SZ.Ale nebudes mi verit,zacala som brat L-thyroxin a padanie mi vobec neprestalo.Nechapem preco,vlasy mi padali presne tak ako ked som L-thyroxin nebrala.Tak som hladala na vseliakych forach co bi mi mohlo pomoct a tu na tomto fore,som nasla temu Endokrinologovia-prosim o nazor a tam som sa docitala o nejakom oleji na SZ,ze ti ju moze dat do poriadku.Vola sa Fortuna Vitae,citala som o nom same dobre veci.Tak som si povedala,tak toto vyskusam.Ja zijem v nemecku a na vianoce som prisla domov na dva tyzdne a objednala som si olej,dve flasticky.Zacala som ho uzivat presne 2 januara a hned po dvoch tyzdnoch som zbadala ze vypadavanie rapidne ubuda.Vies aka som bola stastna???...stale mi zopar vlasov vypadne,pri cesani asi 20 a pri umyvani asi 40...Vies ako sa z toho tesim???...olej teda uzivam od januara,cize je to uz 5 mesiac,bola som uz aj na kontrole SZ,ale podla vysledkov nenastalo ziadne zlepsenie,musim brat L-thyroxin ako na zaciatku,ale na vlasy mi to pomohlo.Asi mi chybal jod.A v oleji je vela vitaminov,tak urcite nieco zabralo.Inas este pred tym olejom som chodila tu v DE ku koznemu a ten mi predpisal super sampony,hned z rovnakej firmy aj vitaminy na vlasy,ale vobec mi to nepomohlo na padanie vlasov.Akurat tie sampony sa mi pozdavaju,lebo su take dobre na pokozku,nemam ju taku podrazdenu a ani suchu.Dokonca tu na koznom som chodila na taku laserovu terapiu proti padaniu vlasov a tiez mi to nepomohlo.Naozaj,mne jedine co pomohlo je ten olej.Teraz som si zakupila dalsie dve flasticky,noo je to trocha drahy spaz,ale ja pracujem tu a urcite som na tom lepsie platovo ako ludia zijuci na slovensku,takze ja nenariekam za tymi peniazmi,hoci aj mne sa to zda pridrahe.
Budem rada,ked tu napises ako je to u teba dalej,som tiez zvedava,mam pocit,ze si tiez ten pripad ako ja.Ze aj uz po urceni diagnozi a nasadeni liekov,nenastalo nijake zlepsenie s vlasmi.Neviem preco je to tak.Ja mam dve sestry a tie mali zvysenu funkciu SZ az museli podstupit operaciu a celu SZ im vybrali v Lubochni.Takze sa dostali do uplnej hypotyreozi,co je este horsie ako to mam ja teraz,lebo ja beriem 75 mg l-thyroxinu a moje sestry musia uz dozivotne brat 130 mg,neviem presane ale tak nejako a vobec nemaju problemy s padanim vlasov,nie je to cudne????...mam pocit,ze nieco uplne nefunguje v tele tak ako by malo...:(
Drzim ti prsty,daj vediet co podniknes a samozrejme budem rada,ked sa tu zapoji co najviac ludi,rada si to precitam...pa-pa