Dobrý deň. Mám IQ 96. Je to dostatočné IQ na môj vek (o necelý mesiac 12.rok). Ďakujem za každý názor.
IQ - psychické a inteligentné zdravie.
Keďže definitorický priemer je 100, tak 96 nie je málo. Povedal by som, že asi 40% (či 44% :-) ľudí na Slovensku má nižšie IQ. +viď. čo som napísal nižšie.
Aj tak nebude z každého Newton, Poincaré či Einstein.
iq sa vekom vyrazne nemeni a 96 je imho dost malo
Hlavne si treba uvedomiť, že IQ sa nerovná inteligencia. Inteligencia má mnoho podôb: schopnosť porozumieť druhému človeku, mať dobrú pamäť, schopnosť dedukovať a rozumieť súvislostiam, vedieť oceniť umenie tj. mať dobrý vkus, jazykové nadanie (človek myslí v jazyku a tzv. jazykový cit je prejavom univerzálnosti mysle) fantázia a mnohé iné, pričom IQ test toto spektrum zručností pokrýva len veľmi málo.
Intelektové nadanie sa zisťuje predovšetkým intelektovými testami. Hoci mnohí odborníci poukazujú na slabé miesta takejto identifikácie, zatiaľ zostáva jediným nástrojom, ktorý dokáže intelektové nadanie kvantifikovať - premeniť na hodnoty na stupnici. Výsledkom testu je tzv. intelektový kvocient - IQ, ktorý je pomerom mentálneho veku a fyzického veku krát sto. Teda ak má dieťa 8 rokov ale jeho mentálny (intelektový) vek je 12 rokov, potom jeho IQ bude 12/8*100 = 150 bodov.
Priemerný intelekt sa pohybuje v rozpätí 90 - 110 bodov (podľa najčastejšie používaného testu), za hranicu nadania sa považujú dve štandardné odchýlky od tohto priemeru, teda IQ 130.
niki331, velky omyl. inteligencia sa meni s vekom, so zdravotnym stavom (niektore diagnozy), a mozu ju ovplyvnovat aj ine faktory.
Vraj cim viacej iq testov clovek za zivot absolvuje tym lepsie vysledky potom dosahuje. Raz som robil jeden a vyslo mi nejake to iq, ale este bola nejaka rezerva tak som si povedal, ze opakovanie je matkou mudrosti a na nejaky siedmy pokus po cca neviem kolko hodinach uz hadzal "spravne" vysledky :-). Takze mozno ked budes robit dalsi test budes na tom lepsie. Ako to ale odzrkadluje skutocne iq neviem.
myslite ze IQ moze casom klesnut? ja viem tak, ze ked robi IQ testy 6 rocne dieta, iQ nerastie ani sa neznizuje .
Ďakujem Vám.
a kde si si prosimta robila ten test? si si sama vytvorila otazky a podla toho si si sama urcila ake mas iq? :D necudovala by som sa :D