Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Otázky na RNG

Príspevok v téme: Otázky na RNG
SPIRYDION

Z dôvodu nízkej hladiny trombocytov odporúča hematológ 23 ročnému ináč aktívnému a zdravému mužovi odstrániť slezinu...PROSIM Vás o poskytnutie čo najväčšieho množstva informácií k tomuto problému a tiež o možnosti odstránenia sleziny laparoskopickou formou,teda kde s tým má chirurgia na Slovensku najlepšie výsledky...ZA POROZUMENIE DAKUJEM.

RNG

Kedze syn prekonal mononuklewozu, tak by som radil precistit poskodenu pecen protokolom dr Berksona, lebo nespravne fungujuca pecen moze byt zodpovedna za zamorenie tela vselicim, co mala odfiltrovat a to moze prispiet k trombocytopenii. Tiez odporucam zvysit si viralnu imunitu, p[ozri cez Google.sk uvedenim mojho nicka a slova napr herpes, kde som uviedol rozne antiviralne, Virus EBV z tela nikdy neodide, tak ako mnohe ine a neustale skodia, potichu. Takze potlacit ich je dolezite pre lepsie zdravie.
Tetania je z nedostatku mineralov, tj ma alebo slabe travenie a absorbciu, alebo zle hospodarenie s mineralmi. Travenie je vec kyselin, enzymov , mikrovlaknin a probiotik. Tieto vsetky sa daju doplnovat co situaciu casto vyriesi. Docasne mozno brat na zrychlenie vysledkov aj dobre mineralove doplnky na kosti spolu s vitaminmi D-3, K-2 a gramom spiruliny na zlepsenie absorbcie a zabudovania.
Az aj po tomto sa situacia nenapravi, treba hladat ine z uvedenych moznych pricin, pozri napr na uvedeny link.
Az po vycerpani vsetkych prirodzenych rieseni mozno uvazovat o inych a amputacia je az daleko za tym, ked vobec.

Januar

To ma celkom prekvapuje, že pri hodnotách 20-50 mu odporúčajú spelektómiu, veď s tým sa dá s malými obmedzeniami v pohode žiť. A ešte navyše keď to má kompenzované len prednisonom, to je prvý liek, ktorý nasadzujú, potom sú ešte imunosupresíva, imunoglobulíny a ďalšie možnosti liečby. Vybratie sleziny je až posledná možnosť, keď všetko ostatné zlyhá a doštičky sa stále držia pod 20.
Odporúčam stránku w w w .pdsa.org

SPIRYDION

...doterajšie najnižšie hodnoty trombocYtov mal... 5 kedy skončil v nemocnici na infúziách od vianoc t.r. mu to prermanetne kolíše od 20 do 50 ...kedy pri dvadsiadke mu to ťahajú hore PREDNISONOM.

Januar

Záleží aj na tom aké konkrétne hodnoty má tých trombocytov (dá sa totiž v pohode existovať aj na oveľa nižších hodnotách ako je minimálna norma) a aká bola liečba doteraz, je tam niekoľko možností, vyskúšali ste už všetko? Odstránenie sleziny nič nerieši, u 40-50% pacientov sa trombocytopénia objaví aj po operácii. Skúste konzultovať aj s iným hematológom.

SPIRYDION

V tomto konkrétnom prípade môjho syna sa jedná o:
- IMUNNA TROMBOCYTOPENIA S POZIT. PROTILATKAMI IgG,IgM (rec.ťaž.stupňa)
- STP. PREKONANEJ MONONUKLEOZY EVB
- NEUROGENNA TETANIA

Prosím Vás možno tieto doplňujúce info k spomenutému zdrav. problému Vám pomôžu poradiť mi viac...ZA POROZUMENIE DAKUJEM.

- mira

Nejesť cukor ti pán doktor neporadil ? Nejesť všetko čo prekyseľuje. Vyhýbať sa chemickým aditívam, konzervantom a povzbudzujúcim látkam, nejesť moc ovocia, hlavne nie tropické, nejesť mliečne výrobky a mlieko, nevhodné tuky. Toto všetko prispieva k zníženiu imunity, riedi krv a oslabuje slezinu. Vyrezanie sleziny neodstráni príčinu choroby.
Jedz celostnú stravu. Obilniny, z ktorých nie sú odstránené dôležité obaly, obsahujúce vlákninu, minerály, B vitamíny ťa posilnia. Zelenina zabezpečí imunitu voči mikrorganizmom, ktoré nepatria do tela, svojím zásadotvorným pôsobením.
Na slezinu obzvlášť posilňujúco pôsobí varené pšeno, popri tom i iné ako ryža natural, ovos, krúpy, pohanka, kukurica, pšenica. Var tak, aby boli mäkučké a dobre stráviteľné a s pár zrnkami soli. Určite ti zachutia, bude to pre teba lahôdka. Pocítiš príval energie a možno ti budú nepríjemne odchádzať hlieny, to po čase prejde.

RNG

Dovodov na trombocytopeniu je hromada, pozri sa napr na tuto stranku
www.netdoctor.co.uk
Samozrejme rozne mikroby sa daju adresovat prislusnymi antimikrobialnymi, , napr poskodenia kostnej drene najma plesnami, ale mozu to byt aj rozne chemikalie, vcitane roznych liekov, co vyvolaju trombocytopeniu.
Nikde tam nespominaju amputaciu sleziny na riesenie tohto problemu.
Jedine ked sa jedna o trombocytopeniu z neznamych dovodov, niektori lerkari navrhuju odobratie sleziny, co tento druh trombocytopenie vraj az na 60% vyriesi. Aj tak si myslim ze je to barbarizmus, skor by som robil viac testov, pouzil antimikrobialne latky, antiviralne, protiplesnove, odmoril si telo, nez by som sa mal dat nahovorit na amputaciu organu
Na ten typ trombocytopenie pozri na clanok
www.netdoctor.co.uk
Uvadzaju tam samozrejme aj ine pristupy k tomu
A pre tych kde odstranenie sleziny problem nevyriesilo pozri na clanok
www.annals.org

Mne to celkove pripada ako navrat do minulosti, kde sa napr poranena a zahnisana noha odrezala, miesto vyliecenia. Je to zrejme pozostatok z toho barbarizmu.