Neustále smrkanie

Príspevok v téme: Neustále smrkanie
smrkáčik_1

Neustále smrkám aj keď nemám sople je to zlozvyk alebo to môže byť aj alergia. Veľmi pekne prosím, mne aj môjmu okoliu to už poriadne lezie na nervy a ja sa od toho neviem odučiť užívam aj spreje na nádchu aj nie aj áno ale nič už nepomáha a keď si to fúkam (nos) , tak si fúkam len vzduch. Prosím poraďte mi alebo aspoň mi povedzte (napíšte) , no že či ste sa s takým niečim stretli. Ďakujem veľmi pekne. Papa.

(P.S(S) posmešky si prosím, nechajte pre seba. Ďakujem za pochopenie, papa.

ucho31

cawte, no ja som futbalista a deje sa mi to skoro stále, ale pri veľkej záťaži ( tréningu) mám vážne problémy dýchať nosom. tak to asi nebude len zlozvyk, pritom nemám alergie na nič, tak by som bol rád, ak by sa niekto našiel a poradil fakt normálny názor na odpoveď , prečo mám stále nádchu pri vyššej záťaži tela a pár hodín potom , vrátanie spánku ? ďakujem vopred za odpoveď :)

nwm

nazdar, no ak máš problém zo smrkaním, tak jediná cesta je že sa od toho odučíš, je to len na tebe, či sa to chceš odučiť, ale aj tak je fajn že si si aspon toho vedomý že máš problém

Magy

dave83 - do tvojej pozornosti davam linky kde si precitas najdolezitejsie info o OKP a mozne riesenia (v podstate sa vsade zhodnu, ze musi ist o odbornu liecbu a podchytit to vcas)

www.solen.sk

www.pfizer.sk

pripadne aj jedna tema v ramci tohoto fora:
www.zdravie.sk

dave83

dakujem pekne Magy, aspon viem ze odkial mam zacat. zivot bez vreckovky si hadam ani predstavit neviem. za posledne roky sa to zhorsilo. denne miniem aj 20-40 vreckoviek! skusam aromaterapie, zdravo jest a zit... zial bezvysledne, problemy ostavaju.

vies mi aj daky link hodit kde si o tom na nete mozem precitat?
vdaka!

Magy

dave83 - skor mam dojem ze ide o urcity druh tikov, resp. kompulz. obsedant. poruchu. smer psycholog, prip. psychiater. toto sa len tak laicky riesit neda.

smrkáčik_1

Stalo sa Vám to už niekedy? Dá sa od toho odučiť, odvyknúť (no prosto a proste ( navždy ) alebo aspoň na nejaký čas s tým prestať )).

smrkáčik_1

Ja viem , takže ste mi to tu potvrdili že je to zlozvyk. No a teraz tá ťažšia otázka nasleduje: ,,ako sa od toho odúčať" ? Ďakujem, veľmi pekne.