mozno podaktorych prekvapi ze prave ja sem pisem o tom ale bohuzial aj "silny" ludia sa daju zlomit..a myslim ze mna zlomila prave praca..neviem povedat o aku poruchu sa u mna jedna ale bojim sa.v robote mam momentalne problemy lebo niesom schopna si zapametat urcitu pracu ktoru by som mala robit niektore soboty a zastupovat cez tyzden kolegynu ked ona bude napriklad u doktorky..v podstate to neni tazke ale pre mna ano.neviem preco nedokazem vsetkemu pochopit na prvy krat.
citim sa ako uplny debil.ako keby som nielen vsetkych na okolo sklamala ale aj rodinu a priatela ale hlavne samu seba.
nikdy som nejak nevynikala v skole ale zmaturovala som a to bolo pre mna dolezite.moja predstava do buducna?neovladam anglictinu,nemam dobru gramatiku (slovencina),ani matematika nebola nikdy moja silna stranka a od kedy pracujem v tejto robote (rok aj nieco) zacinam mat problem aj s vyjadrovanim.pred tym som mala taku tu prirodzenu inteligenciu a dokazala som logicky uvazovat.no teraz?ja neviem ale citim sa strasne.vcera som uz mala zachvat placu a rozmyslala nad vypovedou.myslim ze hlavnym spustacom bola otcova smrt pred 6 rokmi a teraz tato robota.v piatok planujem ist k psychiatrovi-a bojim sa ako to vezme okolie.
a veru ani neviem preco to sem pisem.neviem ci chcem radu alebo povzbudenie.neviem.....
uz to asi dalej nezvladnem sama.a to ma strasne mrzi!
adam ja mam priatela. 4 a pol roka. a zatial nemam potrebu mu hovorit ze zajtra idem k psychiatricke. uz videl ze som neraz nezvladla stres v robote a mala som strasne nervy a aj som sa s nim o tom bavila ze ako sa citim. no myslim ze neni vhodne obdobie na to aby som mu o tom povedala + nemyslim si ze by to mal vediet. je mozne ze nie ale podla mna si v hlbke duse bude hovorit ze to mozno nemam kompletne v hlave.. a dalej on je na tom inteligencne o dost lepsie ako ja a preto sa aj bojim mu nieco take povedat. rozhodne niesom na nom "zavisla" a ak by sme to skoncili niekedy nepojdem si to hodit. ale teraz mu to isto nepoviem
tinkuska dik za tvoje riadky.
ahoj bibisa, z mojej vlastnej skusenosti ti lieky odporucam, urcite navstiv psychiatricku, ktora ti nasadí lieky (hlavne to neber tak, ze to budu nejake oblbováky, dá ti uplne bezne antidepresíva) a urcite zváž aj psychoterapiu. Ja som na to kaslala niekolko rokov, nechcela som brat lieky, ale depresia je tiez choroba, alebo teda dosledok niečoho. Lieky ten problem nevyriešia, ale pomozu ti zvladnut telesne problemy - nervozitu, nespavosť, paniku a pod.. ale popritom na sebe pracuj, zistuj vela info ale hlavne urcite ti odporúčam terapiu..Ja mám za sebou pár sedení, a cítim sa lepšie. Teda začínam o sebe premýšľať v inej rovine, vidím svoje klady a zápory, viac som sa prijala. Aj ked stále je to boj, tiež mám prácu, kde je otrasný kolektív (ženy-beštie) a riešia úplné primitívnosti. Nikto o tom nevie, že beriem lieky a chodim na terapie, doteraz to vedel len moj priatel. Pred casom som sa zdoverila jednej kolegyni, s ktorou si ako tak rozumiem, nepovedals om jej uplne vsetko, len ze som mala zle obdobie a brala som nejake lieky plus terapiu, a predstav si, ze aj ona sa priznala ze predcasom brala antidepresíva, lebo mala problémy v rodine..čuduj sa svete, a na ňu by som to nikdy nepovedala. Pochopila ma, neodsudila ma, aj ked nevies nikdy ci to nepouzije proti tebe, ale myslim ze je dost inteligentna na to. Nezdoverila by som sa s tym len tak niekomu, aj ked niekedy mam chut, a myslim si ze by sa to aj malo, pretoze v dnesnej dobe to uz nie je nic mimoriadne. A podla mna, co vidim v mojom okolí, by sa na psychiatriu malo pobrať viac ludí, ale tí krorým by to bolo treba, si riešia svoje komplexy tým, že robia zle ostatným. Ja to vidím v robote každy den, dlho som sa tým trápila, ani teraz to nie je uplne super, ale viem si povedat, že mne nejake hlupe kravy predsa nebudu zozierat zivot, ze aj ja mam svoje kvality, a ked urobim chybu tak sa svet predsa nezrúti!!! Takze hlavu hore, vyhladaj urcite odborníka, sama to tazko zvlasnes, budes sa trapit. Drz sa a napis ked budes mat potrebu.
bibisa Dnes 12:22 - mne sa zda, ze si potrebujes najst nejakeho dobreho, slusneho partnera, ktory Ta bude mat rad, ktoreho budes milovat a zivot zrazu budes vidiet uplne inak.
jedno nechapem..preco ma vsetci posielate k psychologicke.ved to je ale sakra rozdiel psychologicka a psychiatricka..
ja uz mam problem s prijmanim potravi,zle spim a zo stresu mam pozasekovane nervy a tak mam celi den tak stuhnute telo ako by som mala svalovicu.takze si myslim ze uz to je na psychiatra.ale nechcem tabletky.i ked viem ze bez toho sa nedam dokopy a viem ze mi ich nasadi ked mu poviem vsetko.
raz som isla po otcovej smrti k psychologicke a ta mi hned medzi dverami povedala ze ona moju poistovnu nebere ale ze si ma vypocuje.no odpadla som..vtedy som sa s tym nakoniec rozhodla sama vysporiadat.mozno som to uz vtedy pokaslala ze som to da sa povedat "zanedbala".
bibisa to na mňa skôr pôsobí, akoby bol niekto z tvojich nadriadených, prípadne kolegov pekný manipulátor. Vyšitý psychický tyran. Veľa ľudí má v niečom nedostatky, niekde majú achylovu pätu, alebo určité zaobchádzanie na nich pôsobí negatívne. Títo ludia to vyhľadávajú, nastavia celú slnečnú sústavu tak, aby tvoja popálenina bola čo najbližšie k žeravým lúčom slnka... obrazne povedané. Takže možno porozmýšlaj nad vzťahmi k ľuďom v tvojej práci a prečo ti to nevyhovuje, berie energiu a tiež či náhodou nie si zotročená a nepodľahla nátlaku. Tvoja práca samotná si určite nevyžaduje tebou nesplnitelné schopnosti, ale nadriadení vždy očakávajú viac, než si schopná dať, aby sa uistili, že zo seba dáš všetko.
poplar: prečo sa všade píše o depresií ako príčine našich problémov? Ako nejakom víruse. A prečo sa viac nepíše o príčinách našich depresií? Depresia je normálna reakcia našeho mozgu na niečo, čo sme už pred tým spravili nesprávne.
Tak ja som prekvapeny ze ta to takto odpalilo...podla mna je to tym, ze vela ludi nevie zvladat stres..., lebo ten dokaze narobit vela zla..(a hlavne zeny nevedia zvladat stres - vobec)
ja som napisal nedavno jeden clanok o depresii ....velmi ma to zaujima ....
clanok je zaveseny na mojom blogu - Vola sa Depresia nici uz aj Slovakov
bibisa, skus ist ku psychologovi, mne terapia velmi pomaha.
No ja si nemozem pomoct ale pripominas mi mna.Tiez to mam v robote podobne ...a tiezsi vobec neverila a niekedy neverim aj to spravanie.Ale svojim sposobom som to zacala prekonavat postupne tym ako som skoro prisla o zivot....zacala som si uvedomovat ze tito ludia mi mozu vyliezt na hrb!!a je mnoho inych moznosti...zostala som samostatnejsia a silnejsia...aj ked tiez si rada ulavujem placom to dobre poznam...nie si sama
A zabudla som dodat ze mi schvalne vytvaraju stres.tlacia na mna aby som volala do viedne.aby som komunikovala tym padom sa odtrhnem od prace co som robila predtym a uz je pre mna tazko dalej pokracovat.
citim sa ako by som bola absolutne neschopna a oni mi aj davaju ten pocit..oni(nadriadeny).
lenze co mam robit?dat vypoved a znasat naschvali este 2 mesiace a ptoom byt nezamestanan?vyucena kadernicka co nech v tomto robit nema moc navyber.obzvlast nie v tejto hnilej galante.