Ahojte,
chcela by som ísť študovať medicínu, tak by som sa chcela spýtať, vy, ktorí tam chodíte ste spokojní? A na ktorú školu chodíte? A čo učenie a učitelia? Vy, ktorí ste už absolventi, ako sa cítite? Aké sú vaše dojmy? Aký odbor si chcete vybrať? A vy, ktorí ste robili minulý rok skúšky, ako dlho ste sa učili? Prijali vás?
Ďakujem, totiž veľmi ma to zaujíma. :)
Štúdium medicíny a všetko okolo toho
Noo aj ak sa dá. Ale najlepšie by asi bolo, keby som do toho Mt spravila hneď v ten prvý krát. Inak mohla by som ešte niečo? Že body na prijímačkách sú ako počítané, keď je zaškrtnutá zlá odpoveď alebo vynechaná otázka? Strhne sa bod alebo sa len bod nedá?
najlepsie je sustredit sa na max 2 fakulty, v tvojom pripade brno a martin...pocula som ,ze do brna nie je az take tazke sa dostat,avsak tazsie sa udrzat. este mozno taka rada, do bratislavy sa naucit podklady , vystudovat tam 1.rok (co vraj nie je problem) a potom prestupit do martina, co tiez by nemal byt problem,kedze skusky budes mat normalne uznane z ba.drzim palce
ako vidím zaujímaš sa aj o Brno, tak do Brna si určite zožeň podklady a skúšaj si ich robiť tak aby si ich aj pochopila nie memorovala, oni sa totižto s testami na prijmačkách nezhodujú skoro vôbec
gbstw: baví, len mi treba trocha sebadôvery..:)
Takže ísť na prvý kurz čo robí fakulta? A dá sa to nájsť na ich stránke? nech potom viem, že kedy a kde..:)
Aha, takže vlastne sa treba naučiť knihy, pre istotu si prejsť podklady do Ba a keďže by som chcela aj do Brna skúsiť, tak aj do brna podklady. A ak toto zvládnem tak by som mala tie skúšky spraviť, že? No, už len to všetko nejako natlačiť hlavy. Chodím síce na gympel, že som vlastne zvyknutá sa učiť trocha viac učiva, ale tak... ale dá sa to zvládnuť, že? Keď to spravili iní... Joj, to je strachu, a to mám ešte času.
Tak aspoň, že to s tým počtom prijatých nie je až tak hrozné, ale zasa potom už koho do Mt prijímu, tak ten aj väčšinou dokončí to štúdium, či?
Inak veľmi veľmi ďakujem, že mi na tie všetky otázky odpovedáš, veľmi si to vážim. :)
presne ako hovori ajajaja, 100x si rozmysli :D ale ked to cloveka bavi ide to lahsie... hlavne silna vola a nevzdavat to :)
a to s tym poctom prijatych...na stranke je ,ze sto, ale v skutocnosti beru asi prvych 200,lebo rataju s tym,ze nie vsetci nastupia...my sme boli na zaciatku prveho rocnika 125 , teraz je nas dokonca viac,lebo beru aj prestupujucich...orientacne ti treba zo 160 bodov asi tak 113, ale samozrejme, to je len cca...ale istotu mas pri tych 120 urcite
casu bolo habadej...ja som mala asi 14 prikladov,ziaden som nevedela vyratat, nemohli sme mat kalkulacku (ale tie priklady su vraj stavane tak,ze sa daju bez kalkulacky v pohode vyratat- mozno by ti mohli pomoct tie kurzy,kt.martinska fakulta robi tak v aprili, kde na jednom z nich sa prebera ako tie priklady treba pocitat...vraj su lahke.)ja som na tych kurzoch nebola, ale ludia co boli si pochvalovali hlavne ten prvy...na tie ostatne sa vraj neoplati )tie kurzy su 3..kazdu sobotu/nedelu jeden a jeden stal 20 eur. inac sa snaz ucit vsetko z tych gymn.knih a snad sa dostanes...
Do Ba nechcem ísť, rada by som šla buď do Mt, alebo do Brna. I keď sa bojím, že do Mt ma nezoberú, keď tam berú tak málo študentov. A bolo tam z chemie veľa príkladov ako otázok? A dalo sa tie všetky otázky stihnúť za ten čas?
som tretiacka....prijimacky do blavy boli presne z tych otazok, to sa treba naucit a mas prijatie iste...mt -tam je tazka chemia, i ja som ju zbabrala, no a biola je lahsia, ale velmi zavisi od toho,ako budes mat nakombinovane otazky...co mne kamaratky hovorili, ze tam mali same rastliny, ja som zas mala vela otazok z tej 6 ucebnice - clovek...celkovo bio je v pohode, ale na chemiu treba bacha,len neviem co take ti poradit, lebo sama neviem co tam bolo..co sa fyzy tyka,to ti neviem povedat...ale to musia dat v dostatocnom predstihu vediet na svojej stranke,ze z coho budu prijimacky.