Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chyba mi opora

Príspevok v téme: Chyba mi opora
DzanaFX

Ahojte...Ani neviem ako to napísať, ani vlastne čo napísať...Proste v skratke som ochorela a je to trošku vážnejšie, avšak nie smrteľné, ale trápi ma to a bojím sa...Nechcem hovoriť o svojej chorobe...Chcem sa asi len podeliť, alebo ja neviem.. Rodina vôbec nerieši, že som chorá a nemám sa komu vyplakať na ramene... Plač zdržiavam už odkedy som vyšla od lekára...Stále sa mi hrnú slzy do očí, cítim sa sama v tejto "ťažšej" chvíli, nemám nikoho, o koho by som sa oprela :-( Iba si tak po nete vypisujem, mám v celku dosť roboty, takže nemám čas chodievať vonku...Doma je to veľmi komplikované, ale na to som si už zvykla...Lenže tá opora, to mi strašne chýba...Iba mám strach z toho všetkého a neviem čo mám robiť :-(

vsevedka

DzanaFX, rada by som ti pomohla, zly je pocit bezmocnosti i toho, ze nemas podporu v rodine a chapem ze o svojej diagnoze, ktora asi suvisi aj s gynekologickym problemom rozpravat s hocikym nechces.

Mrzi ma, ze ti pribudla dalsia i ked tebou nespecifikovana negativna sprava. Zial poznas to, ked sa nieco s...tak..
mohla si snad aspon uviest, ci to suvisi s tym o tvojej predchadzajucej chorobe, ci je to nieco nove, uplne ine.

Tazko povedat slova nejakej realnej utechy, nvm o co presne ide, mozno mas endometriozu, cysty, prechodene zapaly vajecnikov, zanedbane infekcie ci mykozy s plavarne, toxoplazmozu od macky a pod., je toho proste vela preco zena v buducnosti ma riziko otehotnenia

Snad na utechu len tolko ze ziadna kasa sa neje taka horuca ako sa navari, mojej kamaratke, ktora mala znicene vajecniky prechodenymi zapalmi (bola sportovkyna a casto hravala vonku i v studenom pocasi, niekedy i zmokla a neprezliekla sa), povedali, ze zrejme nikdy deti mat nebude, pretoze 1 vajecnik a kusok i druheho jej museli odoperovat, ale deticky nakoniec mala, len jej spriechodnili vajcovody.

Takze moja rada tebe-neklesat na duchu, dnes su uz dokonalejsie vysetrovacie metody, rovnako i vysetrovaco-operativne ako je i laparoskopia, ktore tak organizmus nezatazia a dokonca i zeny po endometrioze po cca rok trvajucej liecbe casto mozu otehotniet, tak nemaluj dopredu certa na stenu!

Ak sa rozhodnes nabuduce napisat nieco viac, snad by som vedela i viacej poradit, takto je to fakt tazko, ked malo konkretizujes. Tak dufam, ze aj moje slova ti aspon trosku pomozu, ved predsa podporu potrebujeme kazdy.

george303

Ja neviem on kazdy je ina povaha ...
Ja napriklad ak by som bol aj smrtelne chori tak by som nechcel aby otom niekto vedel ....
Jednoducho by som nezniesol tu lutost tie pohlady ani tie reci otom ze musim byt silny ... Mna osobne by znicilo uz iba to ze sa kvoli mne trapia maji najblizsi to by ma bolelo viac ako moja samotna choroba ....
Jednoducho by som pokracoval v normalnom zivote mozno by som si na chrbat nalozil este viac ....
Ale ja som chlap a odomna sa aj ocakava ze znesiem vsetko ...

diamant19

tak to mi je luto ze mas rodinou taky vztah... tak fakt skus najist nejakeho psychologa aby si sa mohla vyrozpravat a este ti aj poradi :) a neboj vsetko je mozne urcite budes moct mat deticky :)

DzanaFX

diamant 19, nepochopili, pretože ma nenávidia a prečoto už nechajme tak...nie je to férové, čo ku mne cítia...Nemienim sa s nimi rozprávať, oco ani nezakopol o mňa a nepomohol mi keď som za ním bola, mama sa na mňa vždy vyvrieska, lebo ona presne "vie" z čoho to je, vždy útočí buď na moje zdravé stravovanie alebo pod. sestre to nepoviem ani bratovi, pretože v hádke by mi to celé vykričali a vysmievali sa mi a ver že oni VŠETKO vedia použiť proti mne....

zewa...keďže mám dosť ťažké detstvo...naozaj ťažké, teešila som sa na detičky, že im vybudujem krásny život a dám im všetko všetučko to čo sa mi doma nedostalo...Všetko čo robím, robím pre ne...Keby som ich nemohla mať, stratím celý svoj zmysel....

diamant19

skus sa porozpravat s rodinou ze ti vadi ze ta ignoruju a ze ta to dost trapi. mozno to pochopia a budu sa spravat inak. ak nie tak skus najist nejakeho psychologa bude ti vediet pomoct vyrovnat sa s chorobou, vypocuje ta...
drzim ti palce

george303

Kasli nato a neber zivot tak vazne , aj tak sneho nikto neviviazne zivy :D
Ale nie tiez poznam ten pocit ked nepotrebujem ziadnu radu iba potrebujem od niekoho pocut ze stoji pri mne ... Tak sa kludne vyrozpravaj :D

zewa

Tak pozri. Su len dve moznosti. Bud ich budes moct mat alebo nie. Zatial nemas potvrdene, ze ich nebudes moct mat. Tak sa tym netrap toľko. Vzdy sa da najst riesenie.