Neplodná??

Príspevok v téme: Neplodná??
Aprílka

Ahojte, chcem sa spýtať na Váš názor...minulý rok som brala cca 3 mesiace HAK Regulon, potom som ho vysadila a normálne som dostala menzes. Lenže potom sa to začalo 4 mesiace menzes neprišiel...po 5 mesiacoch čo som nemala menzes som išla k doktorovi a ten mi bral aj krv, aj ma pozeral a mala som všetko v poriadku. Ale pre istotu ma poslal na endokrynológiu kde mi robili testy a štítna žľaza je v poriadku. Endokrynologička mi len povedala, že tým, že nemám menzes nemám ani ovuláciu a to ma vylakalo a išla som znovu s výsledkami ku gynekológovi a ten mi dal len vyvolávačku a nasadil mi HAK Vreya, ktorú berem do teraz a je tomu už 6 mesiacov. Zatial mám vďaka HAK menzes v pohode, len či bude v poriadku aj keď ju vysadím....minulý rok som pribrala 10kg a endokrynologička to vyhodnotila tým, že hmotnosť mi narušila hormóny a tým som nedostala normálne menzes, alebo že to je stresom...chcela som zmeniť aj gynekológa len neviem čo robiť. Aký máte nato názor? Mali ste nejaké podobné problémy aj vy? ďakujem

Aprílka

Yam (Diosgenin)a Dong Quai(angelika cinska) to je na predpis, alebo sa dá kúpiť voľne v lekárni?

Vyskúšam niečo také...v neďeľu som dobrala poslednú tabletku HAK a vyskúšam aj niečo iné..

A mne toto haprovanie začalo len vtedy keď som pribrala....dotial som mala všetko v pohode...

Aprílka

Ja beriem Vreyu len 4 mesiace a to len kvôli tomu, že mám vysokú hladinu mužských hormónov a doktor povedal, že to treba vyrovnať a v máji mám ísť na hormonálny skrining a zase aj na endokrynológiu. Neviem či to môže byť aj zdedené, lebo moja mamina mávala menzes len raz za rok a keď chcela otehotnieť nemohla a musela ísť na preliečenie a keď porodila začal jej menzes chodiť ako hodinky....a už aj mne povedalo veľa ľudí a dokonca aj sestrička u doktora, že najlepšie je na toto otehotnieť a všetko sa upraví...

RNG

Yam (Diosgenin) znizuje vysoke hladiny prolaktinu, cim umozni otehotnenie.
Dong Quai(angelika cinska) podporuje libido, zlepsuje sex a celkove je to dobry adaptogen pre zeny, v Cine nazyvany popularne aj "zensky zensen"

RNG

Hormonalne testy su notoricky nepresne, nizku cinnost stitnej zlazy nezachyti z krvi ani len 30% ludi so znizenou cinnostou stitnej zlazy.
Takze napriek tomu, ze ta endokrinologicka prehlasila za OK, tvoj nedostatok v normalnom menzese a rychle priberanie svedcia o tom ze sa velmi pravdepodobne myli. Odporucam brat (ako vlastne kazdemu) extra jod, selen a zinok, tiez vitaminy C,E a D-3.A v tvojom pripade aj Yam, pripadne Dong Quai, par gramov z kazdeho.
To pomohlo velkej vacsine zien s problemami s menzesom.

Antikoncepcia umelymi chemikaliami je skodliva nielen na hormonalne hladiny, ale aj na ine organy a procesy v tele, je to zahravanie sa s Matkou Prirodou, na ktore mozes len doplatit.

Ak chces pouzivat antiokoncepciu proti otehotneniu, su aj mechanicke prostriedky na to, aj miestne zavadzane antikoncepcnej peny, nehormonalne, ale zabijajuce ucinne spermie, a tieto peny sa neabsorbuju do tela prakticky vobec a vijdu von prirodzene za polhodiny az hodinu, bez drazdenia alebo akychkolvek zmien v tele.

Nela41

Ja mám presne tento istý problém a ešte mi nikto (ani gynekológička) nepovedal čo s tým.. Neviem fakt, mám neskutočný strach že nebudem môcť mať bábo. Ja už ale HAK neberiem

Aprílka

Ďakujem za odpoveď. V prvom rade činnosť štítnej žľazy je v úplnom poriadku a hormonálne testy mi vyšli tiež v poriadku...samozrejme určite chcem raz otehotnieť a určite to bude v najbližšej dobe ak sa podarí...v podstatne nikdy som nemala problém s menzesom, každý mesiac prišiel bezbolestne, len ten jeden výkiv tam bol, že menzes neprišiel 4-5mesiacov, ale nakonec prišiel sám bez vyvolávačky a potom zase neprišiel dva mesiace a už mi dal doktor vyvolávačku, aby som mohla nasadiť HAK na upravenie...ale myslím si, že to bolo zapríčinené len stresom z práce....alebo možno tým pribratím hmotnosti....

Ivka 1

Aprilka je v prvom rade potrebne dať do poriadku činnosť štítnej žľazy a upraví sa aj hormonálny system. Samozrejme stres zohráva veľmi dôležitú úlohu a výrazne ovplyvňuje aj možnosť otehotnenia. Ak sa detoxikuje organizmus , doplnia sa potrebné vitamíny ,minerálne látky a stopové prvky, upravia sa aj ťažkosti,ktoré popisuješ.