ta praca na slovensku :(

Príspevok v téme: ta praca na slovensku :(
smola19

dobry! je toto na slovensku normalne? od skoncenia strednej skoly som zacala pracovat. chvilu v ovb, potom na brigadu ako postova dorucovatelka. ale vzhladom k tomu, ze chcem aby mi to islo do dochodku, som zacala zhanat pracu na tpp. a tu sa teda vyskytol problem. clovek chodi po pohovoroch a nic z toho. aj simyslim ze zeny su trocha v nevyhode, pretoze sa mi par krat stalo, ze sa nas zamestnavatel spytal, ze sa chystame o par rokov na matersku a vyjadril sa tym, ze nas nemoze zobrat, lebo budeme chcet mat deti. Starsim zenam vraveli, ze si maju vybavit uz dochodky. Aj ked niekedy hladaju na tpp, po pohovore sa z toho vykluje na dohodu. aj teraz uz som nemala na vyber a zobrala som pracu na tpp. nakoniec vyskytlo, ze zobrali inu a mna dali na dohodu s tym, ze budem zarabat do tych 139 eur. Bolo mi povedane, ze budem pracovat este s jednou panou, takze to vyjde na tych 139 eur a potom ma daju na tpp.. a skutocnost je ze chodim 3 razy do mesaca do prace a moja vyplata cinila 28eur!!!!! a to som doma z nezamestnanou matkou a ja mam zivit rodinu??? z coho??? do peugeotu mali ze vraj volne, ale uz zahadne neberu, samsung ma problemy ale ze za tie peniaze sa to neoplati lebo budem otrok a zavse ma tam nezobrali. Jeden obchod mal brat od aprila, ale uz nebere, lebo zistil, ze nema na to peniaze, jedine ak ZADARMO!! AKO SA MAJITEL VYJADRIL TAM MAME CHODIT UPRATOVAT!jedine do fabriky, ale jedine, kde maju v tomto meste volne robia zeny za 250 eur!!! tak premyslam ze tam pojdem....a tento mesiac budem mat vyplatu az 18 eur! bude mat niekedy SLOVENSKO rozum a da Slovakom plnohodnotnu pracu???? to fakt mame ist na E 55??? ani to uz pomaly nevynasa....a ked vidim kolko mladych ludi takto o.......u, az je cloveku do placu. a nielen mladych. jedine ist naozaj do zahranicia. potom nech sa necuduju, ze mladi odchadzaju. za takychto podmienok? o zdravotnych sestrach ani nevravim.....neuveritelne co sa tu uz deje.....

veves

nie je riesenim odist. kolki tu maju rodiny a su ich jedinym zivitelom. myslis ze v anglicku potrebuju dalsich pristahovalcov? pacilo by sa to aj nam keby nam sem prudia zobraci z inych krajin?v anglicku na nu necaka takisto nejaka pekna robota. robit v skladoch, au pair, upratovacku, servirku. anglicko je dobre pre mladych ludi, ktori si chcu trosku zarobit, zabavit sa, citit sa svetaskuseno. mam tam sestru, hovori ze je to akoby zila na jednej nohe, ktora sa prizivuje na cudzom narode. niektori anglicania jej to davaju uz aj pocitit. vraj sa to tam zhorsuje, uz to neberu ako lacnu pracovnu silu. zalezi od oblasti.
ja do anglicka ani nikam inam nechcem ist. ja som slovenka, chcem pracovat pre nas narod, nie len kvoli peniazom ale kvoli praci, pretoze clovek bez prace je ako bez duse. tu som doma. vonku sa citim cudzo. bola som v nemecku na pol roka. z prace domov, s uctou pozriet kulturne pamiatky, mesta, ich zvyky...a co dalej?cely pol rok som mala zbaleny kufor. pretoze doma som tu.

krtko-lampa

Co tu vsetci pic*jete ? Vsak nepaci sa Vam chodte dalej. To je problem zaparkovat v Nemecku, Rakusku, Anglicku ? Mate problem s anglictinou ? Vo vela firmach v rakusku, nemecku, svajciarku sa hovori iba cisto anglicky. Aj oni musia vediet ine jazyky. Nielen Slovaci ... tak tu nepic*jte na fore a makajte, nech nieco mate.

Aj ja som musel po skole prdiet v spinavej bratislave kvoli praxi a co ... teraz som uz prec konecne :) a zijem, neprezivam ;) ...

smola19

ano, som z okolia tt. a co sa tyka absolventskej poraxe, mala by sa podla mna tiez zrusit. jednej mojej znamej spravili to, ze ju zobrali na AP a dali jej robit vsetku pracu a ostatne tety si dali volno. nahla, ako mala dostat tu AP,zamestnavatel jej oznamil, ze musi odist kvoli zbytocnosti. s placom isla domov. toto ma byt motivacoa ludi? ked si mladi nevedia najst pracu, co potom starsi??? ozaj uz len to lano....politici nerobili neviem od kedy ale vyplata im sla!!!! a nic nerobia lustia krizovku, surfuju na internete a z ludi nechcem povedat co. a ze chcu dat nove pracovne podmienky?? hej ma sem prist dalsi cinan!!! skvele pracovne podmienky!!!! otrocit 12 hodin za 327 eur! ale clovek si na slovensku nemoze vyberat ked chce sa uzivit nema na vyber. je to smutne.....a chudence moje deti...to sem ich mam priviest??? kde ich nic dobre necaka???? skoncia skolu, a dalej??? no nic urad prace! a este k tej praxi. kazdy zamestnavatel ju vyzaduje, ale este ich nenapadlo, ze kto nam ju ma dat???? to nevyriesili...nic v tomto state nevyriesili....stavaju byty stale, banky by davali hypoteky ale ludia nemaju peniaze a to uz neprekaza nikomu. zavidim grekom ti si aspom uzili co je to mat peniaze a dochodok neviem kolko eur ale slovaci to nezaziju nikdy!!!! a vlastne kvoli tomu su v prdeli....a to iste aj my....hej zvysili plat o desat eur ale strhli jedenast...tak kde mam to zvysenie? zachvilu ozaj zacneme byvat v tych jaskynach, mi dopredu vobec nenapredujeme...skoda, ze to nedokazeme zmenit....aj ked chceme.

system

lebo nestiham ani to co sa mam ucit normalne v skole, nebavi ma to a nemam cas este sa ucit englinu alebo nemcinu, samemu sa tazko prinutit a tazko ucit a na kurzy nemam peniaze. Nie je to take jednoduche, mne sa jazyky ucia velmi tazko, nemam na to vlohy.

pan debil

Radsej sa uc po nemecky, je to lahsi a zrozumitelnejsi jazyk, podla mna. Z tej anglickej hatlaniny neviem kto ma vyjst. Jazyk debilov.

Matyo

system, a prečo sa neučíš cudzí jazyk? za 2 roky čo ešte budeš na škole sa môžeš ho naučiť, anglinu určite ; )