Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

13 ročný brat zúrivec

Príspevok v téme: 13 ročný brat zúrivec
beep

Ahojte,

Neviem čo mám robiť. Moj brat (13) je odmalička strašne, ale strašne výbušný. Vekom sa to len stupňuje. Nevieme už, čo máme robiť a to mu ešte len začína puberta... On vie byť neskutočne dobrý a milý, stále chce byť s nami, no keď ho niečo naštve, tak koniec. Rozzúria ho totálne maličkosti (naposledy, keď si nevedel nájsť zošit) a vtedy strašne plače, vrieska,mňa občas aj kope (rodičov si nedovolí) a trvá to minimálne hodinu. Potom sa zavrie do izby a ráno sa tvári, že mu to je ľúto. Ono sa to ale opakuje minimálne raz za týždeň a my sme už zúfalí....

Jane_3sto18

My keď sme so sestrou boli v detstve zlé, tak proste na nás nabehli s varechou a bol kľud.
Dnešná výchova "dohováranie" či len "rozprávanie" je podľa mňa blbosť. Decko sa má aj biť, ale určite nie po hlave,určite nie prehnane. Pamätám sa, že matka vytrieskala sestru po riti, aj keď sestra už mala 15 či 16. TO BOLA HANBA! Odvtedy bol ale kľud.

beep

Najskôr mu rodičia riadne vysvetili, že to nie je normálne správanie a dohovárali mu. No a potom mu podľa toho čo spravil, buď zakázali nejakú jeho obľúbenú činnosť, alebo mu naopak dali nejakú činnosť, čo musí spraviť za trest.

beep

Čoby sme mu to tolerovali.. Zakaždým dostal adekvátny trest. Problém je v tom, že sa na chvíľu polepší, no potom je znovu všetko rovnaké a takto to ide dookola. Tak ja už neviem

pasazierka

V tom pripade je to jednoznacne vychovna chyba, ze mu doma tolerujete jeho vybuchy. A kedze to tak je odmalicka, v 13 rokoch je to silne zanedbane. V takom pripade od neho ty utekaj cim skor, ale mozno si vasi rodicie neuvedomuju, ze z neho vychovali tvora, ktory moze mlatit svoju buducu zenu a deti, lebo "sa bude vybijat doma".
Vsak ho kopni a poskriab i ty, ako sa mu to bude pacit. On s vami totalne manipuluje a vy mu to zeriete...

beep

No to sme už skúšali, psychológovi sa ale zdal v poriadku. On je totiž pred druhými taký tichý, dobrý chlapček a každý ho berie ako úplne nekonfliktného a kludného. Vždy sa medzi cudzími ovláda a potom doma si to vybije...

pasazierka

smer psycholog, po vysetreni mozno aj psychiater a hlavne-nenechat sa kopat, vymedzit hranice, pokial moze. Sama vidis, ze pri rodicoch sa ovladnut dokaze a nenapada ich, to iste musis dosiahnut aj u seba. Treba mu pevnu disciplinu.