Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Meranie minerálov a vitamínov v tele.

Príspevok v téme: Meranie minerálov a vitamínov v tele.
ok55

Prosím Vás o radu. Je možne si zmerať minerály v tele existuje nejaké medicínske odvetvie kam by som mohol ísť alebo existuje nejaký test v lekárni alebo čokoľvek aby som vedel koľko minerálov a vitamínom v tele mám, či nadbytok alebo prebytok. Totiž mám slabú tetániu a problémy s trávením. Vždy keď začnem brať magne b6 mám pocit akoby mi začali tŕpnuť prsty na rukách a štípať jazyk, tak teraz neviem či mám horčíka v tele nedostatok alebo prebytok. Počul som, že príznaky nedostatku aj prebytku sú rovnaké.

jankaaaaaaaaa

testy ako z jednej kvapky krvi a podobne sarlatanstva su totalne nezmsly, ktore maju z ludi iba vymamit peniaze. ziadny skutocny preukazany ucinok nemaju

ok55

Priznám sa, že neviem kto to vyšetruje, kedže mi robili kadejaké krvné testy, ktoré som mal vždy v poriadku tak ma ani nenapadlo, teda predpokladám ani moju obvodnú. Predsa ak by som mal niečo zo štítno žlazou musel by som mať v krvnom obraze nejaké zvýšené hodnoty alebo znížené podla čoho by ma poslala obvodna na vyšetrenie. Viem, že mi krčná hmatala nedávno štítnu žlazu skrz opuchov hrdla a povedala že štítna žlaza nevykazuje žiadne zmeny. No neviem, pora´d kam mám ísť s tou štítnou žlazo a pôjdem si ju dať vyšetriť. Možno som už aj bol na vyšetrení ale absolvoval som ich toľko, že nemám v tom prehľad :))

ok55

Aha, diky za radu, neurologičku mám v rodine a tá mi len povedala aby som bral magne b6 a nemyslím si podľa pocitov, že je to tá správna voľba. Ja mám mierne nejakú miernu tetániu, príznaky sú hlavne brnenie v lítkach, také zvlášne chvenie ako by mi svali bublali. Proste sa nadúvajú, je to haluz hlavne keď človek leží v posteli a má pocit akoby v nej chodil:)). Horšími príznakmi sú strpnutý alebo až štiplavý jazky vyslovene až strata citlivosti alebo chuti. Niekedy z ničoho nič bušenie strdca. Problemy s trávením a hlavne dráždivé črevo. Zaujmavé že vždy ale len raz v noci zhruba pol hodinku po zaspatí sa zobudím na dusenie, potom si ľahnem a do rána spím jak zarezaný. Keď som začal brať magne b6 tak mi začalo lepšie tráviť ale začali mi aj trpnužť prsty na rukách. No a najhorší pocit je pod bradou jak keby mi strpli svaly okolo ústa v okolí sánky pocit akoby mi pod bradov všetko opuchlo. Všetky tieto príznaky prídu z ničoho nič a aj odídu. Ja sa na to nesústredím nejak som si zvykol, už sa ani nesledujem je mi to jedno. Som športovec mám dokonalú ženu, prácu, som zabezpečený skončil som školu nepocitujem žiaden stres aj napriek tomu mám telo ktorému šibe.:)) jak hovorím, kým môžem sexovať všetko je v poriatku:)) a ty alebo vy? aké príznaky a čo robíš aby sa to stratilo? čítal som, že vačšinou tak ako sa tetania objaví tak sa aj uplne zo života vytratí.

Ivka 1

Je potrebné dať si urobiť vyšetrenie krvi na minerály a stopové prvky, požiadajte o to svojho obvodného lekára, prípadne dorastového.

212

ja mam tiež pravdepodobne tetaniu,tak som sa objednala na vyšetrenie.min týžden mi robili eeg ale este nemam vysledky,tak som hladala na nete a nasla som niekolko stranok,kde sa da zisit aj neinvazivne,bud z kvapky krvi alebo aj bez nej-neviem či s a tu može pisať ako sa vola ten pristroj...... aby to zase nebrali ako reklamu,ale v každom pripade ,ak chceš zistit či mas nadbytok alebo ti chyba magnezium,zistuje to aj neurolog,je to vlastne jedno z vyšetreni,ktore potvrdzuje tetaniu.
a ake maš ty prejavy tetanie?