Kozny maz na tvari

Príspevok v téme: Kozny maz na tvari
jajaja2

Dobry den,

mam 23 a som chalan.

Mam problem: na tvari sa mi tvori nenormalne vela \"kozneho mazu\" (aspon si to myslim) a vyzeram ako zle nakremovany = lesknem sa a mam taky dojem ze mi tento problem sposobuje aj akne...

Rano ked vstanem, sa musim ist umyt (to asi kazdy, ale nikto sa tak \"neleskne\" ako ja) - pouzivam vodovodnu vodu s teplotou velmi letna - studena -bez mydla...(lebo som pocul ze tepla vysusuje pokozku a maz sa tvori este viac)...
V zavislosti co robim cez den, mi pokozka tvare \"vydrzi\" normalna tak 3-4 hodiny od umytia, a potom vyzeram znova ako keby som bol nakremovany a hlavne aj tento maz citim a je mi to neprijemne...

Riesim to tak ze si tvar zotriem nejakym hygienickym \"papierom\" - potom je to zasa ok, tak na
3-5h a znova vyzeram ako nakremovany... tak podla moznosti 2-3denne si musim tvar zotierat... vecer sa snazim umyt v takej stredne teplej- nie velmi teplej vode a pouzivam obycajne mydlo...

snazim sa stravovat zdravo, resp. sa tak ako ja stravuju aj ostatny (jedalen)....

lekarom sa vyhybam ako koza nozu...

a preto by som chcel pocut nejaky tipy, ktore by mi mohli v tomto pomoct.

Dakujem

delphia

..a co sa tyka sody bikarbony a citronovej stavy- urcite nedoporucujem, lebo mozu narobit viac skody ako uzitku. pH pleti je medzi 4,5 az 6,0. ak sa uvedenymi pripravkami posunie pH ci nizsie (citr. stava), alebo vyssie (soda bik.), plet straca svoju odolnost a ochranu a teraz uz je jarne slniecko cim dalej tym silnejsie a mozu sa na pleti vyhodit pigment. flaky. no a tych sa uz nezbavis mozno cely zivot...

JahO_Odka

A čo sa týka citrónovej vody, tak s ňou opatrne. Kedže obsahuje kyselinu citrónovú, tak ti môže rozdráždiť pleť. Či už sa ti na tvári môžu objaviť červené fľaky alebo sa dokonca môžeš vyhádzať.
Ale mnohým citrónová voda pomáha. Sťahuje póry, čistí, vyhladzuje pleť, znižuje začervenanie, osviežuje, ale dosť vysušuje.
Keby si si ju predsa len chcel namiešať, tak do pohára s prevarenou vychladenou vodou nakvapkaj pár kvapiek citrónu, zmes nanes na vatový tampón, pretri si ňou tvár a toť vsio :) V chladničke ti vydrží aj zopár dní.

JahO_Odka

Skôr tento: www.drokar.cz :)
A myslím, že rady ostatných o kupovaní kadejakých pleťových toník, chemického pílingu, tabletiek zinku a o hĺbkových čisteniach pleti sú dosť prehnané. Myslím si, že nič pre chlapa :D
Stačí si nájsť jeden prípravok, ktorý sa ti bude hodiť. Ráno a večer si umy tvár pleťovou vodou na mastnú pleť + použi ten krém od Garnieru, čo som ti poslala link. Podľa mňa to úplne postačí. Hodne zdaru :)

jajaja2

dik za odpovede.

Ako som pisal, tak uz som skusal kadejaku kozmetiku a napr. po 5dnoch pouzivania sa to nezlepsilo - skor zhorsilo tak som to prestal pouzivat...

teraz nedavno som pouzival:

www.bugy.sk

a zdalo sa mi ze som mastnejsi ako predtym...

teraz mi doporucate presne toto

www.bugy.sk

pripadne nieco ine ?
ale nechcem moc chemie na seba davat, lebo som dost citlivy na to vsetko...

tu citronovu stavu vytlacit z citrona? alebo kupit nejaku vo flasi? a aky asi pomer vody a citrona? nieje to velmi agresivne?

goodhealth

Ak sa chces vyhnut chemikaliam, vyskusaj si umyt tvar sodou bikarbonou a pouzi ako pletovu vodu rozriedenu citronovu stavu.

jankaaaaaaaaa

tiez odporucam kozmetiku garnier. cistiaci gel a potom pletovu vodu na vecer. rano si daj krem. vsetko nech je z rady na mastnu plet.

JahO_Odka

Na zvýšené mastenie pleti existujú rôzne zmatňujúce prípravky. Si chlap, takže v kozmetike sa asi nevyznáš, ale mohol by si si o nich na nete dačo pohľadať :)
Ja by som ti odporučila napr. Garnier Pure hydratačný zmatňujúci krém. Stojí okolo 5€, čiže je z tých cenovo dostupnejších a dostaneš ho snáď v každej drogérke. A účinkuje hneď :)

delphia

1. kazda kozmeticka znacka ponuka pripravky na plet dla jej typu. takze v podstate jedno aka znacka, ale dolezite je, aby bola rada na mastnu, problematicku plet.

3. pravidelnym hlbkovym cistenim sa odstrani zaoxidovane mazivo z porov. plet posobi cistejsie, bez upchatych porov a ma lepsie podmienky na regeneraciu.

jajaja2

1. to su ake pripravky napr?
pouzival som Clean and Clear, Niveu cistiaciu vodu, ale vzdy po aplikovani to bolo este horsie...

2. ok

3. 4. ja mam "necistu" plet kvoli tomu ze sa mi tvori podla mna nenormalne mnozstvo mazu... ako by mi pomohlo cistenie? ked niekolko hodin po vycisteni by som bol zasa ako nakremovany.