Ahojte. Myslim si, ze som zavisla na cukre a na sladkych jedla/pochutinach. Hlavne na cokolade! Dokazem ju jest dovtedy, kym mi z nej nie je zle. A to doslova! Neviem prestat. Za JEDEN DEN som schopna zjest jednu velku cokoladu (100g), sacik hrozienok v cokolade (100g), Piknik (zahustene, sladene, kondenzovane mlieko), polovicu sacku piskot s osladenym cajom, kakao (polotucne mlieko 200ml+4-5 lyziciek granka), kakao s kakaovymi cerealiami (300ml+12g), niekolko bonbonikov z bonbonieri, sladku kavu, sladke vody (ci uz sirup s vodou alebo ochutene mineralky, cim sladsie tym lepsie-1,5litra). A ak nahodou nemam po ruke ziadnu sladkost som ochotna ist do obchodu a minut na to posledne peniaze. Neviem ako sa to stalo?!? Vzdy mi chutila cokolada, ale nikdy nie v takej miere! Prosim, poradte mi, co mam robit?!? Skusala som si nic nekupit, ale nikdy som to nevydrzala a musela som si ist proste kupit, lebo keby osm nesla, cely den som nervozna jak pes a nemoze msa na nic sustredit! Trva to par tyzdnov (2-3), ale uz teraz mam asi o 7cm vacsi pas!!! a pocas dna sa rychlo unavim, akoby som mala nedostatok energie. Prosim, ak mi viete poradit, budem velmi vdacna!!! Dakujem. Tatiana
Závislá na cukre!!!
Zažívala si predtým, než to vypuklo / zažívaš v tejto dobe nejaké stresy? Snažíš sa jedlom zaplniť povedzme prázdnotu, nudu, je ti po konzumácii sladkostí aspoň o niečo lepšie než predtým?
Nepíšeš, že by si to zvracala, v tom prípade by to mohlo byť skôr záchvatové prejedanie podporované teraz už i tou závislosťou v pravom slova zmysle.
Poviem ti - som na tom tak isto - a to som diabetička! Síce také množstvo zas nejem, to by som už možno bola kaput:)
Podľa mňa by si si mala vyjasniť, či ješ sladké čisto zo závislosti, alebo i kvôli niečomi inému, tú príčinu sa naučiť riešiť ináč, a naozaj sa snažiť ovládať, motivovať sa, povedať si: Safra, nie, teraz si dva týždne nekúpim nič sladké! A potom tri týždne... Najskôr samozrejme v malých úsekoch.
Okrem toho jem na ranajky rohlik s maslom/syrom a sunkou, k tomu tu kavu a kakao, potom na obed to co mame navarene (klasicke jedla ako kuracie sote+ryza/segedin+knedla/maso+zemiaky/cestoviny+omacka/vyprazany karfiol+zemiaky/spenatove pyre+zemiaky+vajicko/... a na veceru budto nejaky chleba s niecim, alebo tie cerealie s kakaom, alebo vajicka (na vsetky mozne sposoby), alebo to co bolo na obed :) a pomedzi to dokazem zjest vsetko to, co osm napisala predtym :(