Ahojte. Potrebovala by som takú pomoc. Potrebovala by som sa zbaviť jaziev na stehnach a aj na zápästiach. Áno, rezala som sa.. ale snažím sa prestať a potrebujem sa ich zbaviť.. Jazvy sú staré ani nie mesiac.. neviete mi odporúčiť nejaký krém?
Krem na zmiznutie jaziev
Jazva je sekundárne tkanivo, to už nikdy nebude mať rovnakú vlastnosť.
Poraďte krém alebo olej na už staršiu ranu . Po operácii som užíval predpísanú masť od doktorky+tekutý dusík . No stále cítim ,hlavne pri cvičení niečo ako tŕpnutie/*ťahanie . Vďaka
skus sipkovy olej ... Mne pomohol krasne ich zmiernit... Pouzivala som od feelgood-a z rosemont-u a strašne pekne mi to pomohlo
Najprv si treba preštudovať, o aký druh jazvy sa jedná. Rozpis nájdete napríklad v článku na www.nasezdravie.sk. Potom si treba pozrieť ponuku lekárne a vybrať presne krém na danú druh jazvy. Je totiž rozdiel, či je jazva čerstvá, stará, hlboká, povrchová. Ak si vyberiete nesprávny krém, môže sa hojenie dokonca zhoršiť. Môžete siahnuť ale aj po neutrálnom prípravku ako je BiOil alebo Dermatix . Tie sú trocha slabšie ale univerzálnejši. Dobre fungujú na jazvy aj prípravky na strie. je to vlastne rovnaký problém. Prípravkov na strie je dokonca v ponuke viac.
Dertamix je za drahšie a presne, treba dlhšie používať. Skúste niečo popozerať napr. na pilulka.sk. Tam vám viem aj odporučiť zľavový kupón :-) -odkaz odstránený-
ludia Bozi ale tie masticky na zneviditelnenie jaziev po operaciach si musite natierat aj 2 mesiace aby bolo vidno nejaky ucinok... idealne su tusim 1 az 3 mesiace... to nefunguje jak carovna palicka, ze raz zamavate a jazva je behom sekundy prec :) ono to trva, nez sa zmeni struktura pokozky kde sa jazva nachadza... ja som pouzival lacnejsi Contractubex (cca 10 EUR) ci jak sa to pise namiesto drahsiej varianty Dermatix (cca 40 az 50 EUR) a pomohol aj ten lacnejsi variant... po asi 3 mesiacoch este vzdy neboli badatelne vyrazne zmeny aj ked fakt tam bolo vidiet, ze uz tam nesvieti ta jazva ako predtym... po uplynuti 1 rocnej doby od kedy som prestal mast pouzivat, nevidno skoro nic, cize verim tomu ze velky vplyv na to mala aj masticka Contractubex... zalezi samozrejme aj od veku (ja mam 35r.) a od genetiky cloveka... niekomu ani masticku netreba a jazva sa hoji rychle a dost pekne... ze netreba vystavovat zbytocne jazvu na pokozke UV (slnecnemu) ziareniu dufam tiez netreba pripominat... skodi to... jazvy sa z vnutra "opalia" a vdaka pigmentacii pokozky budu nie cervene, ale HNEDE ! cize budu svietit... a s tam potom pomoze asi uz len laser
ahoj odporucam silkyderm, kamoske pomohol. mozes ho natierat aj cez den, nevidno ho a nesmrdi www.medmedical.sk
Pekny den. Ja som na jazvy pouzivaka cotractubex a celkom na hojenie zabera. Mam celu jednu tubicku ak by niekto chcel. Ozvyte sa mi.
Ja som po operácii používala Cicatridinu 2x denne natrieť na jazvu. Pol roka po operácii už boli len ružové pásiky a rok po operácii ich už takmer nebolo vidno, aj keď je pravda, že chirurg mal jemnú robotu a jazvy boli maličké.