Diplomová práca a plagiatorstvo

[zruseny1]

ale veď každá téma má svoje príznačné, typické slová a heslá ktoré sa opakujú a vyskytujú v témach jej podobným
nemyslím, že len v prípade druhov rastlín, a latinských názvov je to tak...rovnako aj ja budem vo svojej práci dookola omielať konkrétne názvy operácií, nástrojov, mechanizmov, ktoré proste musím spomenúť, jednoducho sa tak volajú, premenovať ich nemôžem, a tieto slová, či už v slovenčine alebo angline budú v ďalších sto prácach, takže toto nie je problém len pre vaše odbory

jankaaaaaaaaa

inac toto aj mna trapi. ak tam pisem napr. anatomiu a latinske nazvy, suvetia a pod., ktore su vsade rovnake tak asi tiez budem mat vysoku zhodu s ostatnymi pracami nie?

zewa

Ten system je uplna sprostost. Napriklad u nas baby robili prieskum druhov rastlin na rozlicnych uzemiach Slovenska a kedze bolo dost druhov vyskytujucich sa na viacerych miestach, tak mali tu zhodu moc moc vysoku. A pokial vsetko pekne odcitujes aj ked to pouzijes z inych diplomoviek alebo bakalarok, tak ti nemozu nic.
A este jedna rada, treba to nahrat do systemu cim skor, pretoze to system nestihne skontrolovat s pracami, ktore budu nahrane po tebe.

dreamy

Haha, tak ja som minulý rok odovzdávala diplomovku a vyšla mi zhoda v poďakovaní :D Dosť ma to pobavilo. A ostatné mi vyšlo zhoda len v citovanej literatúre. To mi vedúca diplomovky obhájila v posudku, že je to v poriadku, čiže v pohode, no stress :)

dada22222

v cechcach existuje portal kde si mozes pracu nahrat a ona je potom kontrolovana ci je to plagiat a na kolko % (vysledok je tak za 6 hodin od nahratia), len neviem ci take nieco existuje aj na slovensku

ewelin28

Ten systém je podľa mňa riadne nedokonalý,akože príde ti 12 % zhoda a všetko je to proste literatúra, ktorú cituje ďalších X študentov...a veď citovať môžem preds, teda lepšie povedané musím...
podľa mňa by mali porvnávať len tie necitované odseky...ja som videla výpis, kde bola zhoda v názve témy či abstrakte..na hlavu postavené podľa mňa :)

lionesssssss

jankaaaaaaaaaaaa mi práve chcela naznačiť že študujem sociálnu prácu v Sládkovičove :D

"na postrašenie" som myslela z toho dôvodu, že sa tam nenachádza žiadna literatúra, len práce študentov. Ak opíšeš niečo z knihy, tak to ten dokonalý systém pre školy vyššej úrovne (:DD) nezistí.