Nafúknuté brucho - Intolerancia? Strava?

Príspevok v téme: Nafúknuté brucho - Intolerancia? Strava?
bruchabol

Dobrý deň,

Neviem kam sa mám obrátiť, tak skúsim tu. Nie je to až taký problém, že by som mala ísť za lekárom, myslím...

Snažím sa zdravo stravovať. Jem veľa ovocia a zeleniny. Teraz asi druhý týždeň nejem mäso. Chcem byť vegetarián, neobúvajte sa prosím do mňa za to, je to moje rozhodnutie. A neverím, že kvôli tomu sa mi teraz deje so žalúdkom to čo sa s nim deje. Jedávam laktobacily nalačno, potom musli s bielym jogurtom a psyliom a ovocim a potom cez den vselijake ovocie, cestoviny, ryzu, davam do tela aj dostatok železa a bielkovin, jem všetky náhrady za mäso, aj veľa špenátu, zelenej zeleniny. Strukoviny jem, no nie tak často, menej ako raz za týždeň a stále nonstop mam nafuknúte brucho, bolí ma stále a samozrejme, že to musím aj nejak ventilovať, čo je dosť nepríjemné, keď je to naozaj nonstop.

Čím to je? Myslela som, že by to mohla byť intolerancia na laktózu, tak som na pár dni vysadila mliečne výrobky ale nič sa nestalo. Tak čo mam vysadiť? Čo mám zmeniť? Ja nechápem, veď nič nerobím zle.

Veď už len to psylium spolu s laktobacilmi by malo robiť dobrý základ, či sa mýlim? Ale aj tak som vysadila teraz aj laktobacily aj psylium a nič sa nezmenilo. Jem len tmavé pečivo, tmavé cestoviny. Môže to byť z chleba?? Ale aj to si väčšinou robím hrianku a som v zahraničí a tu aj tak nepredávajú taký klasický chleba jak u nás.

Podotýkam, že bežne som predtým nejedávala jogurty vôbec, ale syry milujem úplne všetky a tie som vždy jedávala. A moja mama napríklad, keď si dá laktobacily tiež je nafúknutá. No ale aj tak, vysadila som ich a nič...

Prosím poraďte mi.

- mira

Stres sa často uvádza ako príčina chorôb a spája s "modernou" dobou, s niečím, čomu sa nedá vyhnúť.
Lekári zabudli, že okrem industrializácie, dopravy a rýchleho životného štýlu na stres má podstatný vplyv zloženie stravy. Pre nervový systém hrá kľúčovú úlohu prísun energie, jeho rovnomernosť, čistá forma, B vitamíny a minerály, vláknina. Toto ľudia v minulosti získavali z obilných zŕn. Dnes sa obilné zrná v modernej strave prakticky nevyskytujú, a ak, tak v rafinovanej forme, zbavenej podstatných zdravých náležitostí a "obohatené" o spústu chémie. Nepriaznivý vplyv na prácu mozgu a nervového systému je lenm otázkou času.

viky

Citala som,ze treba brat enzymi na lacno na precistenie...Ja uzivam Kreon na pankreas,moze sa brat aj na precistenie alebo je iba na travenie?A ako sa beru kyseliny,su dostat v lekarni,lebo tomu nerozumiem?

parazitik

RNG, ale ciastocne maju ti lekari pravdu o tom strese. lebo prave stres o.i. znizuje tvorbu zaludocnej kyseliny a tym potom nastavaju aj tie ostatne problemy. a kedze stres sa da dost tazko eliminovat, tak potom treba kyselinu doplnat

parazitik

marek92, ten pocit, ze ti nieco v bruchu "beha" nie je len pocit, su to alebo plyny alebo parazity. takze skus si doplnit vsetko co radi RNG ale v poriadnych davkach a koncentraciach, ak je to z toho dovodu. a/alebo si sprav antiparazitalku, najdes aj tu temu paraziti, je tam toho plno popisaneho. tiez mi prestalo travit a ako si robim kury postupne, tak je to ovela, ovela lepsie, dokonca mi uz zas aj mlieko stravi, ale nechcem ho prilis pit, kedze nie je extra zdrave. a cudoval by si sa, ale mat parazity v dnesnej dobe nie je nic vynimocne, prave naopak

- mira

Zakladateľka témy mala problémy spôsobené nánosmi zo syrov a zlou kombináciou ovocie + iné potraviny. Ovocie sa nesmnie kombinovať prakticky s ničím, pretože ovocné kyseliny sa trávia ináč, prestávka by mala byť asoň 3 hodiny.

[zruseny16]

vyradila som vsetko co mi robilo zle ale postupne takze to troska trvalo, ale teraz nemam problemy. Pomaha aj vlakina, pohankove vlocky zaliate horucou vodou a nastruhana mrkva, mrkva je vdacny liek pri hnackach a bolestiach. Mala som bolesti a kr4e pol roka, a mrkva mi neuveritelne pomohla, ale kazdy sme iny a nemusi to pomoct kazdemu, a caj na zaludok a creva STOMARAN od FIRMY LEROS odporucam najviac.
snad som pomohla aspon trosku

marek92

zdravim. ja mam tiez traviace problemy, rano bolesti brucha niekedy aj cely den, po jedle tiez, akoby mi po bruchu behalo, po jedle ma zacne nafukovat nezavysle na tom co som jedol, na zachod ma stale tlaci casto aj do hnaciek..u doktora vsetko v poriadku.. neviem co mam skusit este, bral som probiotika aj rozne tabletky ale nic nezabralo.. neviete nieco poradit?

RNG

Aspom vidite tie bezne lekarske vyroky: brusko sa ti nafukuje zo stresu. Takze stress nejakym sposobom vyraba plyny.
Na to treba mat specialny mozog, totalne prazdny od reality a znalosti fyzikalnych a biologickych procesov.
Plyny v zaludku sa totiz vytvaraju kvasenim a hnitim jedla v zaludku a to sa moze diat len pri nedostatku kyselin, lebo kyseliny znicia kvasne, hnilobne a ine mikroby.

gucciok85

ja som tiez vyskusala vselico, vynechala som maso, potom pecivo, a skusala som ci to nebude lepsie, citila som sa lepsie ale stale ma nafukovalo, to nebolo normalne, nafukovalo ma aj z vody, a to bolo dost neprijemne hlavne ked clovek robi pri ludoch, ja som uz bola zufala,3 roky som sa s tym trapila, az nakoniec som nasla pricinu- precitala clanok ze to moze sposobovat malo kyselin, naprv som tomu neverila lebo lekarka mi hovorila ze mam vela kyselin. Objednala som zo zahranicia veci co som spomenula, lebo tu na SR som to nezohnala. No a velmi mi to pomohlo

gucciok85

suhlasim s RNG- mala som tie iste problemy s bruchom ako bruchabol-len kyseliny,enzymy, probiotika, vlakniny, mi pomohli