Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Sociofóbia

Príspevok v téme: Sociofóbia
Tomáš546

Zdravím, liečim sa na sociofóbiu... no chcel by som sa spýtať na symptómy ako:
radšej tam nejdem, určite mi niekto ublíži, okradne ma...

Alebo si moc všímam ľudí... keď niekto ide po ulici a rozpráva sa... myslím si, že sa rozprávajú o mne...

Alebo keď ide oproti väčšia skupina ľudí, tak mám pocit, že mi chcú ublížiť alebo ma zosmiešniť...

Patrí to k symptómom SF alebo je to nieo iné?

Psychiatrovi a psychologičke som sa stým zatiaľ nezmienil...

Tomáš546

Chcem dodať, že rovnako keď idem po ulici a skupinka ľudí sa na niečom smeje, mám pocit, že na mne... zjednodušene mám pocit, že sa všetko točí okolo mňa a že sa všetko na mňa sústreďuje...

Magy

sad2 - napisane je to dobre, ale ty si to zle pochopil.

precitaj si to prosim este raz, a potom este raz a pomalsie a porozmyslaj nad kazdym slovom a vyznamom ich spojeni. zjavne si to uplne zle pochopil.

sad2

citujem odborny clanok o socialnej fobii: "Sociální fobik je nesoustředěný, roztěkaný a paradoxně tyto doprovodné projevy strachu vyvolávají chování, kterého se vlastně sám dopředu bojí. Například má hrůzu z toho, že se na něj budou lidi dívat a budou si myslet, že je trapný, hloupý, nechutný, prostě cokoliv. Většinou se pak v reálu pod vlivem své představy skutečně rozklepe, začne koktat, nedokáže zformulovat myšlenku nebo opravdu udělá nějaký trapas, kterým se vlastně naplní a potvrdí jeho proroctví. Je to bludný kruh." takze urcite 2. bod je prejavom socialnej fobie, a aj 1. a 3. nepriamo, a jasne, moze to suvisiet aj s inou psychickou poruchou, socialna fobia casto viaze na seba aj dalsie problemy..

Magy

sad2 - nesuhlasim, sociofobia je primarne strach z vlastneho zlyhania a naslednych reakcii okolia, nez z hrozby zvonku. konkretne bod 2 je stihomam ako vysity, sociofobik nevnima bezne rozpravanie ludi okolo ako utok na jeho osobu, resp. podozrenie ze hovoria o nom.

pokial sa nevyznas v zakladnych symptomoch psychickych chorob, radsej prosim mlc.

Magy

zdravim

vsetky tri body, ako si ich popisal, sa radia k priznakom pre stihomam/paranoiu daleko viac ako pre sociofobiu.