Ako sa zbaviť závislosti na zolpideme

Príspevok v téme: Ako sa zbaviť závislosti na zolpideme
mato2222111

Ahojte. Mám 20 rokov, a vždy som mal problém so spanim. Raz sa ku mne dostal Stilnox potom gerodorm. Z gerodormu som bol ráno ako po opici. Vrátil som sa spat k Stilnoxu. Samozrejme, ze tieto lieky uzivam bez lekarskeho predpisu Užívam ho uz asi pol roka. Nedokážem zaspat bez stilonoxu,. Postupne si musím zvyšovať dávku aby mal rovnaký účinok 2, 2,5 tablety. Veľmi rad by som sa tohto všetkého zbavil, nemáte niekto podobnú skusenost? Pripadne mi poradili. Budem Vám veľmi povdacny. Ďakujem
Som uz zufaly.

numa

(mam 21) u mna nieco podobne. Mala som problemy zo spankom, dostala som stilnox na predpis. zo zaciatku super, rano ok asi po pol roku 1 tabletka prestala stacit, zvysila som na 1,5. to mi vydrzalo este asi pol roka ale spanok stratil na kvalite. na prednaskach, seminaroch a kdekolvek som zaspavala. to hlavne ked ma rano budil budik. inak ked som mohla, spala som aj 12 h (aj tak pocit nevyspatia). bez tabletky samozrejme ani zaspat. objavil sa mi aj prerusovany spanok a celkovo fazy boli nejake poskodene (co som predtym nemala, ked uz som zaspala tak vacsinou ok) ...mozem poradit len to co mne pomohlo: v prvom rade uvedomit si ze clovek zavisly je (pozor vyzera to lahko a samozrejmo ale to je podla mna 80 percent boja), potom aky charakter ta zavislost ma. u mna to bolo cisto psychycke (fyzicke ani nemohlo byt aj ked sa zda ze jeden rok uzivania je dlho). Stilnox robi dost stavy pred spanim (ty co uzivali vedia), to ma vseobecne uvolnilo (mam dost inych problemov zo sebou), co mi robi dobre toho sa nechcem vzdat, hlavne ked mi potom dobre neude (zakl fungovanie motyvacneho systemu v mozgu, biochemia) ked uz som sa odhodla prestat a zacat normalne bez liekov zaspavat, nemohla som, nie preto ze mi chybala tabletka, ale hlavne koli neprijemnym mysliekam, stalemu strhavaniu sa z polospanku atd. bolo mi zle uz len na pomyslenie ze by som to mala skusit. poriesila som to. povedala som psychyatrovi ze toto uz nechcem, ze na spanie uz mi to nepomaha, ze snx uz nechcem ani vidiet. povedala som mu vcom vidim problem, ze je to hlavne zaspavanie, ze chcem nieco co najmenej navykove (hlavne nie 2. generaciu). oni ty psychiatri predsa len maju dost o spanku, fungovaniu a naruseniach dost nacitane. dal mi zopiclon, ina ucinna latka (3. gen myslim), je to lepsie. nerobi ziadne haluzne stavy, skor ukludni, prechod do spanku plynuly (ziadna nahla koma) a rano bez problemov vstanem aj o 6 a cely den fit. naladeny rezim, zvykla som si davat okolo 10, tak asi po tyzdni to zaspavanie ide samo, viem uz poznat kedy tabletku potebujem a kedy nie. rezume zo 4 snx ktore aj tak nepomohli a bolo mi nanic, na 1 zpc prilezitostne ....

dufam ze prispevok niekomu pomoze, (zavislosti su nanic, vsetky) drzim palce

ethel

Maťo, každopádne si si sám vypestoval závislosť. Osobne odporúčam pred spaním si postupne znižovať dávku, nepodarí sa ti to na jeden šup. Ráno sa budiť trochu skôr ako zvykneš,aby si bol večer unavený.

nezabudka137

Pomohli by ti možno nejaké lieky, čo ti predpíše lekár. Obvodný môže na spanie a lahšie antidepresíva. Netreba ist ani ku psychiatrovi. Ja beriem na spanie dve a ked sa citim dobre a zaspím, aj len jednu. Bola som ťažko chorá a prechádza to velmi pomaly. Preto lieky na spanie ešte užívam dve a ked zaspím s jednou, tak len jednu. Casom nebudem musiet vôbec. Takže neboj, zbavíš sa toho. Inak na novodobých liekoch nie je závistlost -teda na tých na spanie. Vraj ani na antidepresívach, ale to neviem, niekto ich musí brat stále a aj menit. Ja ich chvalabohu neberiem a už zopar rokov nie. Len nech to tak vydrží. Tie na spánok, čo si dávam, sú dobré lieky, pomáhajú mi. Názov neuvediem, ale sú známe, na predpis stoja asi 3 Eurá. Stilnox-ten poznám málo, ale na tvojom mieste by som šla za lekárom. Na začiatok za obvodným