Potrebujem radu,vcera som si povedal ze definitivne skoncim po 4 rokoch z fajcenim,fajcil som asi 12 cigariet za den,vcera to az take hrozne nebolo,bol som odhodlany ze uz nechcem fajcit,ale dnes ma prepadli este silnejsie abstinencne priznaky a najradsej by som si isiel kupit cigarety,dufam ze to nejak vydrzim a neurobim to,kolko dni este tieto hrozne pocity mozu u mna asi este trvat ked vydrzim si nezapalit?
Cigarety
a najhorsie abstinencne priznaky budu vzdy rano po jedle
ja fajcim asi 11 rokov tiez som chcel prestat nefajcil som asi 6 mesiacov tiez som si myslel ze ked nebudem fajcit dlchsie obdobie chut na cigaretu ma prejde a vsak neni to tak, je to tym ze to mas zakorenene v mozgu a nigdy ta chut na cigaretu neprejde
anonym787878 - nepochopil si ma.
to o com pises ty, je postupne znizovanie, ale tak rychle, ze si na jednotlive stupne kazdeho znizenia nemas cas zvyknut a stale sa zaoberas tym planovanim ze kolko mas na dnes a kedy si uz budes moct zapalit (lebo telo vyzaduje viac).
ja som pisal o fakt POMALOM a postupnom znizovani, pocas mesiacov.
napriklad kazdy den si vezmes pol skatulky so sebou. vyfajcis ju skor? ok. koniec. tolko vydrzis do druheho dna, ked budes mat zase rovnaku davku. a tak kazdy den. uz po par dnoch si najdes prirodzeny rytmus kedy fajcit, aby ti to vydrzalo rovnomerne a nemusel nad tym premyslat.
no a o taky mesiac uberies jednu cigaretu. takze mas na kazdy den 9. jedna cigareta nie je vela, ale staci na to, aby si si musel aspon trosku poupravit ten 10-cigaretovy cyklus, na ktory si si do tej doby zvykol. nastastie to uz pojde lepsie, lebo jednu taku zmenu si uz prekonal a jedna cigareta smerom dole fakt nie je vela. no a fajcis 9.
dva tyzdne, tri tyzdne - az si zase v pohode. po troch tyzdnoch uberies zase jednu. a ked si telo a tvoja mysel zvykne na 8 bez toho, aby si na konci dna dychtil po deviatej a musel nad tym ktovieako premyslat, tak zase uberies jednu.
mozno budes prestavat pol roka, ale bude to trvale, bez soku.
elektronicka cigareta ma aj tu vyhodu, ze ti staci potiahnut raz-dvakrat, takmer hocikde, nikoho neobtazujes dymom, nemusis zapalovat celu cigaretu a snazit sa ju dofajcit len aby si neplytval...
kazdopadne - pokial si sa rozhodol prestat zo dna na den a trvas na tom - drzim palce!! treba len vydrzat, aj ked to bude boliet.
---
smajliQa - take plus poznam :) male, bezvyznamne, lahko zmazatelne... :DDD
takych ma u mna kopec ludi :P
anonym
moj oco nefajci 4 mesiace, a stale ma chute. tak co ti poviem...
Magy,nieco take ako naplasti a elektornicke cigarety alebo znizovanie davok nechcem,osobne som skusal znizovanie davok ale to bolo o nicom lebo som sa vlastne na nic nesustredil len ako si rozdelim tie cigarety pocas dna a kedy si uz zapalim.Ked neprestanem naraz vždy sa budem ktomu vracať a rozmyšlať nad tým,zaujíma ma skor rada bývalych fajčiarov/fajčiarok ktorý prestali mojim sposobom tak po akej dobe im asi skoncili abstinencne priznaky,kedy sa vratili do normalneho zivota ze prestali mysliet na cigarety
Magy
mas u mna + :))
fakt... tooo ked som bola napriklad sama, ze bez priatela, a zaujal ma nejaky chalan, samozrejme gentleman to musel byt, a nahodou fajcil, tak absolutne som prestala mat zaujem.. to je jedna z vlastnosti, ktoru vyzadujem. NEFAJCIT!!!
ahoj...vsetko je to o psychike...
ja to prirovnam k diete..
ked som drzala dietu, a mala som abstaky, vzdy som sa pozrela na nejaku sexy zenu na obrazku, a povedala som si, ze nikdy nebudem tak vyzerat, ked sa budem prezierat....
takto je to zo vsetkym. aj s tvojim fajceim, dnes je ,,in,, nefajcit.
ani ja nefajcim, a nikdy som nefajcila.
u chlapov sa stretavam kvoli tomu s velkym obdivom.
ked mi nejaky chlap povie, ze nefajci, obdivujem to.
tak skus vydrzat, nam zenam sa to paci:)
anonym787878 - castou chybou pri rozhodnuti skoncit s fajcenim je prave toto - ukoncit to naraz. je uplne samozrejme, ze telo si svoju drogu pyta o to viac, o co dlhsie si fajcil, o co vacsie boli denne davky drogy a o co viac si bol zavislejsi od tej drogy.
doporucujem hned sa vratit k cigaretam, aspon k tym elektronickym, kde je len nikotin (ako hlavna navykova droga) a prestavat s fajcenim len postupnym, trvalym znizovanim davok pocas niekolkych mesiacov, aby si telo malo cas zvyknut a cely ten proces prestavania s fajcenim nebol traumaticky.