Ako zlepšiť stav žíl?

Príspevok v téme: Ako zlepšiť stav žíl?
Žilka

A je to vôbec možné? Mám 55 rokov a sedavé zamestnanie. Mám alergiu na lieky, takže som prakticky bez liečby. Moje nohy sú však v dezolátnom stave - nielen kŕčové žily, ale aj popraskané cievky od prstov až po bedrá. Neviem, čo mám robiť, k lekárovi už ani nechodím, lebo mi zakaždým povie to isté: čo vám mám predpísať, keď ste na všetky lieky alergická? A tak sa stav pomaly zhoršuje. Do nôh dostávam kŕče, opúchajú mi
a bolia.
Rada by som to nejako začala riešiť, pretože tuším, že toto sa môže skončiť iba zle. Rovnaké problémy mal aj môj otec a pred amputáciou ho zachránilo iba to, že krátko predtým zomrel.
Poznáte nejaké naozaj účinné postupy, ktoré by mi mohli pomôcť? Existuje nejaká prírodná alebo domáca liečba? Je možné zlepšiť stav už chorých žíl? Napríklad diétou, alebo nejakými procedúrami? Mám dosť málo pohybu a viem, že to musím okamžite napraviť. Len neviem, či samotný pohyb bude stačiť.
Za každú pomoc Vám budem vďačná.

Tomas12345

No tak ono aj samotny pohyb pomaha na cievny system , a potom som pocul ze aj vitamin C ma dobry efekt a napriklad taky cesnak cisti cievy

- mira

Žilka, ak chceš zmeniť svoje zdravie k lepšiemu, nemôžeš zostaž pri starom štýle života. Ak nič nezmeníš na tom, čo do tela vkladáš, nič v tvojom tele sa nezmení.

Helus

pohanka je velmi dobra na zily,treba ju zaradit do jedalnicka,ja ju jedavam 3x do tyzdna.Ma zaujimavu chut,ale zvyknes si na nu.

RNG

Aby som to doplnil, pri krcovych zilach je casto pomaly sa pohybujuca krv, kde vznikaju casto zrazeniny, najma u stredoeuropanov a pri sedavych zamestnaniach, tak odporucam si riedit krv doplnkom nattokinazy, najmenej 200 FU denne, lepsie intenzivnejsie, 3 x 2000FU denne. Zlepsi to cirkulaciu(ciastocne a bezpecne riedi krv, nevedie ku krvacavosti a zaroven rozbije krvne zrazeniny(fibriny aj tromboidy).

RNG

Prevencia a cistenie a spruznovanie ciev ma byt sucastou kazdej zdravotnej udrzby. Zanedbanie tohoto vedie aj k pripadom co ma zakladatelka temy. Mojej zene, (ktora pochadza z rodiny, kde kazdy skonciol nielen s krvocymy zilami vsade ale s ciernymi nohami, co ich v konecnej faze aj pochovali,) stary pan doktor Zverina, krajan , poradil nosit stahujuce pancuchace a vykladat si nohy co najviac hore, nuz a doteraz nema ziadne vacsie krcove zily(66). Za posledne roky pouziva aj rozne antioxidanty na spruznenie ciev a lecitin na ich cistenie.
Ale to je prevencia, co sa da urobit na poskodene na zregenerovanie je dost malo. Da sa ale udrzbou dokazat aspon nezhorsovanie sa sucasneho stavu. Tj viramin C-3 gramyn ajlepsie ester c s bioflavonoidmi, ktorycyh treba tiez aspon 2 gramy(diosmin hesperidin, rutin...),
vitamin E 400 IU,
lecitin lyzica 2 x tyzdenne,
A rozne antioxidanty, ako
vytazok z hroznovych semien, 200 mg(25% PAC)
Vinpocetine(20-40 mf)
Huperzine A(200 mikrogramov)
escin, najma vo forme "konskej masti" pomaha dat priamo na miesto cez kozu tento silny antioxidant z pagastanu konskeho, kremy su obvykle 1 %.
Moza zena pouzivala napr polsky krem aj gel Venitan.

Inac tvrdit, ze telocvikom sa to da odstranit, je dost pochybne, lebo poznam aktivnych sportovcov co tento problem tiez maju na starost.

43

možu byt dva dovody, pre ktore mas stale tie krče,bud je povod z chrbtice a vystreluje to do noh,alebo je problem v tych krčovych žilach a vitaminy tam moc nepomožu.
skus tie pančuchy ,treba ich nasadiť hned rano kym este noha nie je zaťažena a nie je na nich opuch.