Ahoj. Mám strasny strach z gastroenterologického vysetrenia. Teda aspon myslim ze je to to, kde mi idu hadickou, ktora ma na konci kameru do krku. Nemam strach z toho, ze ma to bude boliet ale z daviveho reflexu a celkovo z toho, ze sa povraciam. Mam prehnany davivi reflex a strasne sa bojim vracania. Neviete, ci neexistuje napriklad nejaka pilulka, ktoru by som prehltol a to by vlastne bola ta kamera alebo ci sa neda nejako dohodnut s doktorom ze by mi uspali cely krk aby ma nenapinalo alebo nieco podobne?
Strach z gastroenterologického vyšetrenia
nie je to nic strasne...musite prist na lacno, strieknu vam do hrdla sprej aby vam to trosku umrtvili a lahnete si na bok, pod usta vam daju misku, do ust vam daju taku trubicku aby ste nemohli zavriet usta a do tej trubicky vam pojdu tou trubickou s kamerou, ktoru musite prehltnut...je to neprijemne vysetrenie ale nic strasne, pozvracat sa nepozvraciate, ale budete strasne slintat a odgrgavat sa vam bude velmi, ja som priserne grgala a dost som sa hanbila ale pri tomto vysetreni je to normalne, jedine s cim som mala problem bolo, ze par dni po tomto vysetreni ma strasne bolelo hrdlo...
MATOS - :))))))) to bolo mile, no obavam sa, ze nebude to stacit :))) povedia ti, aby si prisiel nalačno a vreckovkami a jedeš :((( mne je normalne zima, ked si to predstavim, som presne ten typ, ze radsej umrie ako na toto ist
No, ja este nemam 18, tak snad to bude stacit :) Ja sa idem povraciat len ked pocujem vracanie a nie aby mi to este aj niekto pomaly vyvolaval. Preto neznasam aj krcnych. Radsej by som isiel k zubarovy ako na to vysetrenie :D
aj ja sa bojim :( a nie neuspavaju, len deti, sice som pocula, ze niekde aj uspia, ale taka narkoza stoji okolo 200 eur, hm...to radsej vydrzat :))) oni daju taky sprej na umrtvenie hrdla, trochu to pomoze