Mam 23 a moja sestra 17. Nasi su rozvedeny. Ja som ostala z otcom (bola som v puberte pri rozvode a nechcela som odist od svojich priatelov a stareho zivota), a ona odisla z mamou na druhu stranu slovenska. Mama je vsak dost tresnuta, vkuse vrieska, takze sestra sla na strednu skolu na sever SR, cize na intrak. Vidim ju asi len raz za 3 mesiace, v lete je u mna vkuse. Bohuzial, trapi ma nieco viac ako len to ze mi chyba. Ona bola vzdy trosku uletena, metalove kapely, alkohol, trava... Raz som zistila ze sa sebaposkodzuje, ma mnoho reznych ran. Tvrdila mi vsak ze stym prestala. Az nedavno mi volala ze sa potkla a rozrezala si ruku, potom sa priznala ze sa porezala. Plakala ze nechce zit a pod. Chodi sa na intraku opijat, potom s kamoskami stopuju a prespavaju u cudzých ludi... bojim sa ze sa jej nieco stane. Nechcem na nu kricat ani jej nic vycitat, pretoze sa bojim ze sa mi uz nezverí, a ja nebudem vediet kde skutocne je ani co robi. Co snou mam robit? :((
Neviem ako pomoct mojej sestre
bohuzial otec sa nestara, odisiel do zahranicia. maximalne co jej posle vyzivne :/ a ona aj chce.. len nechce ist ku psychiatrovi. nechce aby o tom niekto vedel, lebo nechce skoncit dakde na psychiatrii. :(
pokiaľ ona sama nebude chcieť pomoc, alebo s tým prestať tak ty jej nijako nepomôžeš ..
Ty s nou neurobis nic, to mozu len rodicia. Ma este aj otca, ked je matka neschopna.