Ahojte, môj problém spočíva v tom, že hneď po menštruácii až do ovulácie /myslím si, že je to ovulácia, pretože mám strede cyklu a 3 dni ma bolí brucho akoby som bola prechladnutá/ mám chuť na sex - počas ovulácie dvojnásobný, no po tejto dobe to zo mňa opadne, nalejú sa mi prsia a chuť úplne vymizne, vôbec sa mi nechce do milovania. môže to byť nejaký nesúlad v hormónoch a treba liečiť alebo riešiť u gynekológa?? alebo mám "počkať" ako sa to vyvinie ?? Má niekto podobné skúsenosti ??
chuť na sex zrazu vymizne
veĺmi by som si to priala, no zatiaľ si to naozaj môžem len zbožne priať .. nie, nie som ... menštruáciu mám po celú dobu trvania tohoto mojho "úkazu", kt. trvá už 3 mesiac
a neni si tehotná?
menštruáciu už mám pár rokov .D ... no ... od decembra akosi niečo nie je v poriadku, najskor sa mi len zväčšili prsia, moj priatel síce povedal, že tak to mám vždy pred menštruáciou, no ja som to nejako nevnímala, no teraz ma prsia až ťahajú./ neviem, či to može byt tým, že som trošku pribrala/ Dokonca sa k tomu pridružilo špinenie pred menštruáciou, ktoré trvá 4 dni - proste je to celé také akési divné ... k tomu ešte aj nechut na sex ... preto sa pýtam, či s tým niekto má skúsenost a poradil by mi ... samozrejme, viem, že mi poradíte íst k lekárovi ... len ... sa dopredu informujem .D
bolo by fajn napisat, ako dlho uz mas menstruaciu, ake vykyvy v pravidelnosti a pod.
z toho ako pises ze ci mas pockat ako sa to vyvinie mam dojem, ze to nie je dlhodoby stav a menstruujes este len kratko. ale mozno sa mylim, preto sa pytam.
- najme v zaciatkoch menstruacie su taketo extremne vykyvy v sexualnom apetite bezne, telo doteraz take vykyvy hormonov nezazivalo a chvilu potrva, kym sa to ustali, kym si zvyknes.
- taktiez kazda zena je inak citliva na hormonalne zmeny. niektore su relativne v pohode bez ohladu na to v akej casti periody sa nachadzaju, ine su uplne "rozhodene", casto trpia aj osobnostne, su velmi citlive na vonkajsie podnety, lahko vybuchnu, placu, maju takmer nezvladatelne navaly zlosti alebo aj hladu ci chute na nieco kysle alebo sladke. nie je to sice prijemne, ale je to v podstate normalne.
vacsia chut na sex pocas ovulacie je uplne prirodzena, priroda sa takto snazi zaistit zachovanie druhu, lebo v tych najplodnejsich dnoch je samozrejme aj vacsia sanca na uspesne oplodnenie.