Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Co dalej s depresiou?

Príspevok v téme: Co dalej s depresiou?
Jurosik

Zdravim,
Chcel by som poprosit niekoho s podobnym problemom a sskusenostou aku mam ja. Asi pred 5 mesiacmi som sa zacal liecit na depresiu spojenu so silnymi uzkostami. Odvtedy som vyskusal uz peknu radu liekov. Zacal som s citalopramom, no akurat ked zacal posobit, tak som ho na radu psychologa vysadil. Potom som zistil, ze to bola velka chyba a doktorka mi dala Alventu. Na alvente som bol na max davke a skoro vobec to nepomahalo (akurat som mal neprijemne vedlajsie ucinky). Tak som presiel na escitalopram a asi na tyzden a pol som bol uplne OK. No potom sa to vratilo. Tak mi doktorka skusala davat k tomu escitalopramu Mirzaten, ixel, elontril, ... . Nic vsak nezabralo. Tak som ju ukecal nech skusime znova este citalopram, no ani ten nemal efekt. Momentalne mi nasadila tricyklicke antidepresiva (anafranil) + antipsychotikum (Rispen). A cakam co to spravi. Vedeli by ste mi poradit co by mohlo zabrat? Ci je nejaka sanca, ze tie tricyklicke AD zaberu?
Dakujem.

Jurosik

Anafranilu mam 3x 25mg a Rispen mam tiez 3x 1mg ... A nevies zhruba u kolkych % pacientov zaberaju tieto AD v pripade ako som ja? Nikde som to nenasiel :( ...

tpch1

Tricyklicke AD zaberaju aj v rezistentnych pripadoch depresii, je to najucinnejsia skupina AD, navyse to mas augmentovane risperidonom, co zvycajne este posilnuje ucinok AD. Nepises, aku davku mas naordinovanu.