Preco dokazu byt ludia tak kruti?

Príspevok v téme: Preco dokazu byt ludia tak kruti?
Toixa1

Vcera som videla na fb fotky zo stranky Neme Tvare. je mi zle doteraz z toho, co som videla. "Ludia", ktori si ukajaju svoje sadisticke chutky na bezbrannych zvieratkach. Ukazovali tam jednu cinanku - fetisistka, ktora mala taku uchylku, ze zacala stupat podpadkami po malickom maciatku, opatkom mu vypichla oko, zlomila nozicky, kym bolo este zvieraratko zive, potom zobrala noznice, rozstrihla ho, a zlomila. Potom mu prisliapla hlavu. Boze, ved take male maciatko je ako male dietatko len v zvieracej podobe. Potom tam ukazovali jedno hovado, jeden chlap si polozil pred seba malicke steniatko. On ho kopal a dusil a stupal po nom dovtedy, kym hrozne kvicalo a neumrelo od bolesti. Ake prestrasne svinstva sa robia na tom svete. Cinania stahuju z koze macky a psov zaziva, aby mohli vyrabat oblecenie z kozusin, sekaju ich, zeru ich. Alebo niektore hovada v ludskej podobe strasnym sposobom zabijaju prasata na prasacich farmach, keby ste videli, tak sa vam zaludok obrati. Ako strasne sa musia bat a aku bezmocnost a hroznu bolest muisa pocitovat tie bezbranne zvieratka. Preco musia takto trpiet nevinne tvory? Takychto ludi by mali bud popravit alebo zatvorit na dozivotie a tam ich tyrat kazdy den, aby vedeli ake to je. Ja viem, horsie je, ked sa tyraju ludia, zeny, deti - toto je uz najohavnejsi bod ludskeho chovania. A takisto to tyranie zvierat je uz len poslednou kvapkou toho, akej bestialnosti je clovek schopny. Dufam, ze ti, ktori tyraju ludi zhniju v base navzdy a v mukach. Ale aj pre tych, ktori tyraju bezbranne zvieracie tvory, by mal kazdy stat ustanovit nejaky kruty zakon trestu, lebo inac sa to nikdy nezastavi... Preco su ludia taki kruti?

Maoam

Toixa1, ja som sa v mojom doterajsom zivote stretla s velmi vela ludmi, ktori boli kruti, mali sklony k sadizmu, radi trapili ludi, ked uz nemohli fyzicky, tak aspon psychicky. Je to velmi, velmi rozsirene. Je to v ludoch.
Budes to mat tazke, v tomto svete, ked si ina, sucitna, vnimava, citliva. Hlavne sama seba CHRAN, ako sa len najviac da. Davaj si na ludi pozor a NEpozeraj sa na take veci. Nebude ti to robit dobre, tie obrazky nebudes vediet pustit z hlavy aj roky.
Proste existuje to, vies o tom, tym to hasne.
Na tvoje otazky existuje odpoved, iste, ale ty to nevyriesis. Stale budu ludia, ktori sa v mensej alebo väcsej miere budu odbavovat na slabsich a na tych, ktori sa nevedia alebo nemozu branit. Zacina to uz v skolke medzi detmi. V skole, mobbing, bitky, vysmech, ponizovanie. Uz deti to vedia.
Takze?

Skus sa od toho distancovat a zit si svoj zivot a skus sa obklopovat ludmi, ako si ty sama. :-)

Toixa1

Maoam, co sme to my ludia za plemeno? Ako moze niekto citit spokojnost, ked vidi druheho trpiet? Ako moze niekto ublizovat bezbrannemu dietatku, ktore je nevinne a slabucke? Ako clovek moze nielen pozerat, ale aj tesit sa z toho, ked vidi niekoho bezbranneho trpiet? Alebo si vylievat svoju zlost na slabsich, na zvieratach, na ludoch? Mas pravdu, len ten kto nema gule postavit sa zoci voci rovnocennemu protivnikovi, tak je schopny vyliat sa na bezbrannom tvorovi. Ja to tiez tak robim, ako ty, ziadne horory, ziadne krvaky, alebo tazke filmy nepozeram. Ale vcera som nagodou otvorila na fb tuto stranku... Je mi zle este teraz..

Maoam

Toixa1: radim ti do buducnosti NEPOZERAT taketo veci, ak si citlivy clovek, staci ti toto jedno, vies, ako to chodi a chran sa pred tym, ako len mozes. Normalny clovek sa po takom videu ide vyzvracat a nevyhladava ich, nepozera ich. Ja nepozeram ani novodobe kriminalky, nic, lebo vsetko je uz len agresivne, krute, hlasne, vsade len agresia, utoky, bitky, nasilie. Na mna to ma velmi zly ucinok a absolutne to teda nevyhladavam. Aj tak viem, ze je to existuje, musim sa na to este aj pozerat???

Maoam

a mnohi si vybijaju svoje agresie a sklony k sadizmu na bezbrannych tvoroch (deti, zvieratka, stari, nevladni,atd), lebo nemaju gule na to vybavit si to s tym clovekom, ktoremu to v skutocnosti patri (partner, rodic, sef, atd)

Maoam

pretoze ludia to maju v sebe, ludske plemeno je dost zvrhle, sadisticke, egoisticke a krute, par percent ludi je inych, ale len velmi-velmi nizke percento populacie

si pozri historiu, nic sa nezmenilo, akurat dnes sa ludia boja robit to, co robili este pred storocim-dvoma-troma, lebo existuje policia, justicia, vedia, ze budu potrestani

keby teraz vypukla vojna a system by prestal zo dna na den fungovat, by si videla co by sa dialo, rabovacky, prepady, znasilnenia na dennom poriadku, nespoznala by si vlastnych susedov...