Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Recept na dlhovekosť

Rebeka12

Magy,to spanie na dva krat poznam,ked sa ozve krcna chrbtica,lebo spat na lavom uchu celu noc neviem,vacsinou nejake 2h cumim na tv.A k teme,vcera som citala,ze treba jest tolko jedla,co sa vojde na dlan.Takze neprejedat sa,je mozno jeden z faktov dlhovekosti.Ale ja idem na poriadnu porciu obeda

Magy

Rebeka12 spavam nadranom, a casto spim nadvakrat. podriadujem sa potrebam tela, uz davno som zistil ze pravidelny spanok a vcasne vstavanie mi skor skodi. mam uplne iny biorytmus.

lost

Magy - no zit 110 rokov bez reznov, alebo 80 s reznami, to je celkom dobre :)

vtip je v tom, ze horalka a rezne - to nie je "zaklad a norma" resp to nie je pravo, to je privilegium.

Tj. niekde som cital, ze clovek ma priemerny vek 100 rokov, preto sa niekto dozije 120.. a niekto, VACSINA len 60-80.. a to prae preto, lebo si dobrovolne skracuju vek, horalkami a reznami.

Tj. ten vyrok je pravdivy a sam ho zijem, ale nesuhlasim s pouzitim slova DOPRIAT,.. tj. lepsie je napisat dopriat si JEDY a to je uz nie uzvanie zivota, ale hlupost, ci nie? :D

Toto som sa naucil ked som schytal bezlepkovu alergiu.. jednoducho tie zdravsie veci mi prisli ako normalne veci a biele pecivo ako jednoduchy a lacny jed. detto horalka a McDonald a KFC a ine veci.. asi chapes ako to uz myslim..

A nemyslim si, ze by som mal nizsiu kvalitu zivota.. tj - ze nemozem horalku.. nie - ako dieta ma na ten jed UCILI a NAUCILI.. ak by si dietatu nedaval horalku a potom v 25tke mu ponukol. stavim sa ze ju vypluje.. lebo to bude pre neho humus :) ale to uz je o inom...

dana660xz

ja som pozerala výsledok testov na podkanoch -
1 skupina tucne potkany s BMI nad 30 - umreli najmladsie
2 skupina "normalne" podkany BMI 22-25 umreli ako druhe v poradi
3 skupina- podvyzivene podklany BMI mali 18,5 a tie sa dozili najdlhsie a nemali pocas zivota ni choroby.
vraj sa to dá aplikovat aj na ľudí a teda recept na dlhovekost je striedmost v jedeni.
teda podla tohot vyskumu.

Rebeka12

vraj starnutie organizmu maju na svedomi oblicky,som kdesi citala.Treba sa o ne starat.Magy,ty kedy spavas,takto sa k dlhovekosti nedopracujes

olii

Na dlhovekosť vplýva množstvo faktorov,ale myslím že najdôležitejšia je genetika.Veď už vedci podľa skúmania génov dokážu odhaliť dopredu na aké choroby má človek v budúcnosti predispozíciu, náchylnosť.Podľa toho by mohol človek niečomu mohol predísť,alebo aspoň zmieriť životosprávou a skôr nasadenými liekmi.Niekto môže fajčiť piť,zle sa stravovať a predsa sa dožije viacej ako ten čo dodržuje správnu životosprávu. Liek na dlhovekosť podľa mňa neexistuje.

Magy

Milky, ty si tu uviedol absolutne vynimocny pripad, ktory ale nehovori nic o tom, ako je to s vacsinou. Genetika je zaklad, ale co na ten zaklad postavis, je tiez dolezite.

Milky

Poznam cloveka, ktory denne stiahol liter vina, mast ku chlebu s cibulou jedol s polievkovou lyzicou a slaninu jedol pravidelne. Zuby mal do 90tky a v 96 rokoch ma s palickou predbehol vo vinohrade pri robote.
V 99 rokoch ho na bicykli pri navrate zo senku zrazilo auto na polnej ceste..
Na rozdiel od mojej matky, ktora sa od 50ky citi a sprava ako 128 rocny geront..