Prosim o pomoc - dnes mi lekar oznamil ze mam zvysene AST 2,2 a ALT 0,87 a mam ist k hepatologovi. Velmi sa bojim, citala som ze ked je AST vačsie ako ALT je to vazne poskodenie peč. buniek. GMT, ALP, BILC a chol. mam v norme. Dakujem.
Zlé pečenové testy - AST a ALT
Aaale prdlajs, 2,2 je ok, ja mam 9.1 a pecen ani zaludok ma vobec neboli, beriem pestrec mariansky.
Zdravicko. Mam taktiez problem s ALT. Dostal som lieky Legalon na 1 mesiac. Drzal som sa uplne bez alkoholu, len dusene masko, ryza, kuskus a pod. Zacal som sportovat a za ten mesiac som malinko aj schudol. 2-3 kg. Ale na kontrolnom odbere mi vyslo zasa horsie ALT. 1,65. A predty bolo 1,56.
Neviem ake su uz kriticke hodnoty ale viem ze uz niekde pisali ze bol vysledok aj cez 3.
Idem este vyskusat pit po lyzickach ostropestrec Mariansky - olej. Po jedle rano a vecer 1 lyzica.
Zlé pečeňové testy sú prvý príznak niečoho,že sa v našom organizme deje.
ak sú zvýšené,tak si pečeňová membrána neplní svoju úlohu.Preto treba odmastiť,detoxikovať a posilniť pečeň.Mám osobné skúsenosti s tým,že som v danom stave bola a dosť som sa danou problematikou zaoberala.Možno by som to robila až dodnes,ale mala som šťastie a natrafila som na ľudí,ktorí mi poradil.Bola mi doporučená stránka zdravapecen sk kede je spôsob a systém ako dať do poriadku funkčnosť pečene.Som človek,čo nie je hneď zapálený pre ľudí ktorý majú dar reči,ale komunikácia s ľuďmi ,ktorým to už pomohlo ma presvedčila a nebanujem.Niekedy sa ozaj oplatí aj dôverovať.
Na cistenie a regeneraciu pecene je potrebne brat protokol dr Berksona, pozri cez google.sk pod rng, pecen. Tento protokol a jeho vysie davky dokonca liecia aj hep C a ine viralne poskodenia pecene, a otravy muchotravkami, ktore su ina smrtelne na 95%(muscarin) Viac si mozete o tom vyhladat na internete, pod dr Berkson, sylimarin
Velmi spravne , ja mam hepatopatiu lahkeho stupna, ja uzivam osvedceny Lipovitan a este k tomu LIV 52, plus 2X denne caj z ostropestreca Marianskeho.Zabera to dobre.Obcas mam taky tlak (palenie) v pravom nadbrusi pod pravym rebrom, po uziti liekov asi po 20 minutach ustupi.Velmi dobre je jest pecen ako pise kolegyna, lebo telo dostava hotovy stavebny material...A este velmi dolezity je vitamin C megadavky ale iba prirodny, ten sluzi ako kalyzator .Drzim Palce.
Ahoj, napriek horsim pecenovym testom úpzitivum je, ze pecenove bunky su schopne regeneracie. Podla priznakov, ktore si popisala, ale je problem s nedostatkom krvi. Z pohladu Tradicnej cinskej mediciny je to prazdnota krvi Pecene. Ked sa doplni a vyzivi Pecen, zlepsia sa aj hodnoty a hlavne ustipia prejavy "tetanie". Ostropestrec je tu slaby a 8 tyzdnov je malo. Krv z nasho pohladu najlespei doplnaju zivocisne produkty a hlavne pecen-napriklad kuracia. Aky mas menzes? Nekrvacas prilis? precitajsi clanky na strankach www.tcmclinic.sk , mozno sa tam dozvies nieco prospesneho pre seba.
nie bez kontrastu, cakali 5 min a potom mi sestricka vravela ze pokracuju ze netreba kontrast, bola som nalačno.
CT ti robili aj s kontrastom?
Nie neužívam antikoncepciu, ani iné lieky. Aj sme uvažovali nad krčnou chrbticou ale neurologicka to viac menej vylúcila, vraj to môže byt lokálne poškodený nerv (laktovy - ten je tesne pod povrchom) a tak idem este na EMG, kde by sa to malo potvrdit alebo vylucit.
stále si nepovedala,či niečo neužívaš...tŕpnutie býva aj z krčnej chrbtice!