Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Jednoduchy vypocet

pravy huhu

lost,

ta uloha nie je zle zadana. Ides do obchodu, kde stoji hruska 3E a jablko 3E. Chces jednu hrusku a dve jablka. Tak to natukas do Oveckine kalkulacky a pri pokladni zaplatis 18E. Pri pokladni budu ale mat inu kalkulacku, ktora vypocita 12E. Pokladnicka bude poznat teoriu scitania a nasobenia, tak ti nevyda a ty stratis na tomto deale 6Eciek.

lost

ja by som aj naraz pocital (3+3)*3 :D

lebo co to ten magor co ulohu zadava komplikuje ?!

nech si 3*3 vypocita sam.. a nie komplikovat to ze 3+3*3 :)

0vecka

2 pravy huhu... ale to je len vec konvencie... proste ked ti poviem 3+3 a po polhodine krat 3 tak to zoberies ako (3+3)*3 ale ked to poviem naraz tak 3+3*3 ... skratka ja v tom nevidim zavadu ked to nepocita tak ako by si chcel... ja ked som si kupoval kalkuacku tka to tam bolo vysvetlene a aj priklady...

pravy huhu

Ovecka,

nie celkom s tebou suhlasim. Chapat sa to da jedine tak, ze do malych kalkulaciek sa nevyplati davat zatvorky a preto si u nich musi clovek zatvorky predstavovat. Aj ked je to mozno napisane v navode, tento postup nie je spravny lebo nezodpoveda definicii nasobenia a scitania a postupu, ktorym sa ma vykonavat. Prinajlepsom vyrobca pocita s tym, ze kazdy, kto chyti kalkulacku do ruk si musi najprv precitat navod. A kalkulacka by mala sluzit na zrychlenie a spresnenie vypoctov a nie na ich spomalenie a znepresnenie.

0vecka

2 pravy huhu to nieje chyba kalkulacky... kazda kalkulacka ma navod kde je toto rozoberane ... jedna berie vypocet ako celok a ina zase robi ciastkove vypocty pritom ani jedn ametoda nieje zla alebo dobra... chyba je ze nie kazdy ju vie pouzit...

pravy huhu

No divili by ste sa, ale aj v obchodoch sa da kupit niekolko druhov kalkulaciek, ktore davaju prednost scitaniu pred nasobenim. Ani sa nedivim, ze nasim ekonomom pri vypocte dani a navrhu rozpoctu vychadzaju take nepochopitelne cisla.