ahojte,chcela by som sa vyrozpravat a to o tom ze mi tiehne na 30-ku a ja nemam vobec pocit ze by som chcela mat deti...mate taketo pocity niekto z vas?
Zivot bez deti?
Vidim, ze niektori maju punc politikov a odbocuju od temy. Nechajte ladidu.Ti, co nechcu deti sa pripravuju o uzasne veci. Vedeli ste, ze iba rodicia vedia rozlisit plac svojich deti? Ti, co deti nemaju rozpoznaju este ako tak smiech deti.Takto sa u rodicov prepisuju geny! Je toho viac, cosa deje s rodicom, ci miminom. Takze mat babo stoji urcite za vsetko a na kazdeho to pride.
Hmmm,
zajímavý... :)
ak niekoho dokazu takto rozhadzat nejake anonymne prispevky od nejakeho typka na nete..
ako potom moze takeho cloveka rozhadzat neposlusne dieta? :)
ja nic ja len muzikant :D
aj Aja02 si vsimla o co mi islo :)
a kedze som to pisal v noci a teraz je rano, netusim o com som pisal :D to som jedol prilis vela zakuskov..
ladida - jasne ze aj nerodicia su spinavy, tj. vyhadzuju a sypu smeti kade tade.. i ked - nechcem ani tak pouzit argument "lebo ich tak rodicia vychovali" lebo neviem ci toto moze sposobit tak brutalnu lahostajnost voci spolocnosti (alebo prirode) ako takej...
mne ani neslo o utocenie CISTO na rodicov, i ked v tom case som nemusel byt uplne pricetny, no ale moj nazor zostava - ludia spinia do vlastneho.. a to nerobia ani zzvierata, naozaj a seriozne, mravce su v tomto inteligentnejsie - smetisko (a pozostatky mrtvych mravcov z kolonie) si robia daleko od "mesta" .. a vid pezinok - skladaka hen, co by kamenom dohodil od mesta.. a to je len 1 z mala prikladov.. vyhadzovanie smeti za jazdy z auta, v mete? no problemo.. denno denne to clovek vidi.. ale nechcem pisat zas kilometrovy prispevok :D
sranda ale je v jednom, ak by na net prislo 1000 ludi, minimalne 999 z nich by prisahalo, ze ich sa to netyka, tak koho? - tymto nemyslim absolutne vobec nic, len mi to casto pride, ze na nete a forach (nielen tomto), su trochu normalnejsi ludia, neviem cim to je, ale sranda .. ved sam nie som dokonaly priklad :D ked sa moj pes vyserie na chodniku, ale na takom, kam chodia teenageri fajcit a rozbijat skla, s kludnym svedomim im tam to hovno necham, a vtedy si zelam, aby som mal hyenu, ktora ma take 2-3kilove hovienko.. aby do neho stupili .. i ked asi im nedojde, preco do neho stupili ale co uz.. ale mozem uprimne povedat, ze za poslednych 5-6-7 mozno aj viac rokov som mimo smeti vyhodil maximalne 3 papierove servitky.. a mozno 2 zuvacky.. (a jednu z nich pred tyzdnom, lebo ma nastvalo ako nekvalitna je, a aj tak tam uz bolo 5000 spackov, pod balkonmi)
ano ano - vyhodit nieco len tak, napr v mojom pripade zuvacku, ktora sa nerozlozi skor ako ja, nech zijem hoci aj do stovky.. to je super jednoduche :) ved preco by som to mal niest hore do smeti v kuchyni, aby som to niesol potom dole? alebo som sa mal nebodaj otocit a 50 metrov tam a 50 metrov spat chodit, lebo chcem zahodit zuvacku do smeti?
nj - nezodpovednost a nespinenie je ultra pohodlne, toho sa nevzda mnoho ludi este mnoho rokov :)
ale zaujimalo by ma, kolko % ludi zo spolocnosti zahodi zuvacku za sedacku u nich doma (nie na navsteve, alebo v podnajme) :) asi menej ako ti, co ju vyhodia na travnik :)
zaujimave je ale, ze existuju mesta, kde toto trestaju natvrdo vazenim. Kludne by som take nieco privital, ved preco by mala byt ludska pohodlnost nadraena nad PRIRODU ?! prve ohdodenie smeti (cigareta, zuvacka, servitka - to je fuk ze sa rozlozi!) 6 hodin v base.. druha 12 hodin.. atd :) (zbytocne to davat od 1 dna, to by sme nemali tolko miesta v basach :D nechcem byt prilis tvrdy.. haha)
tak ako je mozne, ze tam su ludia cistejsi? :)
ale tazko teoretizovat.. ale dost ma stve to, ze patrime ku krajinam, kde sa moze beztrestne vyhadzovat odpad kade tade..
no ja mam 26 a deti som planovala okolo 30, lenze zivot to zariadil tak, ze som prisla o vsetky svoje sny do buducnosti a teraz pocitujem, ze uz ostanem sama len so svojimi spomienkami. Podla mna bud pride vhodny cas a kazda sa rozhodne sama, ale to spravi za vas osud.
a najhysterickejsie a najagresivnejsie posobia prave tvoje prispevky, ladida, zo vsetkeho, co pises, mi ide najmä velka osobna neistota a egocentrizmus
skus na sebe trocha popracovat
pekny den
tak dala som si tu namahu a precitala som si tuto diskusiu este raz a celu
fakt je ten, ze najviac invektiv tu pouziva cely cas prave ladida a neustale utoci
nikde ju nikto neosocuje, absolutne nikde
zakladny problem, mila ladida je ten, ze nedokazes diskutovat, to mi je fakt luto, lebo uz mas svoj vek a predpoklada sa aj ista zrelost, ale bohuzial...
znizujes sa k invektivam, k osocovaniu
neviem, ake povolanie zastavas, ale uprimne - nic moc teda, ak si takato aj v praci, tak s panom bohom
ladida: To, ze sem napises svoj nazor nie je problem. Problem vsak je, ked Ti my odpiseme protinazor na ten Tvoj... uz aj sa navazas, osocujes.. dalsi pekny priklad ako si lost-a obvinila, ci pil, resp. mna oznacis za blbca bez toho, aby si sa co i len snazila zamysliet nad tym, co hovorim (mysli inak ako ty. zmier sa s tym ).. Ignorujes/te zamerne veci, kt. su pisane vseobecne (vid nikde nepouzivam velke Ta, Ti.. ak Ti to v suvislosti so slov. gramatikou nic nehovori, za to ja predsa nemozem), si vztahovacna a vsetko beries na seba, tym padom mas potrebu kazdeho napadat. To Ta vobec nenapadlo, ze moze niekto pisat vseobecne? Ak by si riadne citala, dokazes rozoznat kontext.. ale nie, Tebe sa to nehodi. To by si do nikoho nemohla rypat. Moj skromny odhad je, ze Ty nie si zvyknuta na to, aby Ti niekto odporoval. Samozrejme, mozem sa mylit. Ja totiz netvrdim, ze mam patent na rozum.
Takisto absolutne neakceptujes/te, ze nie kazdy chce, alebo vie zvladnut tie veci, kt. som popisala.. kazdy je inak citovo a dusevne disponovany. Niekto by nezvladol, keby sa jeho dieta otocilo proti nemu ( juuuhuu, uz vidim ako ides do mna *ebat, ze som labilna a pod.. skvela dedukcia. Len preto, ze si dovolim mysliet a Tebe sa to nepaci) a kedze to o sebe vie, radsej do toho nejde - keby mal poskodit neskor sebe, alebo dietatu. Ale to sa Ti zas nepaci, ze? takze mi teraz este raz povedz, kto sa tu hada. Popravde, to Tebe nema vyznam nic pisat, pretoze nevies bez osocovania, ci urazok s niekym debatovat. Kazda z nas (Maoam, alebo ja) na Teba totiz reagovala slusne, argumentami. Do urazania si sa pustila Ty. A teraz sa Ti to nepaci. Ja nie som povinna tancovat, alebo mysliet ako Ty piskas. Ani nebudem. Nauc sa s tym zit.
lost to asi myslel tak, že ľudia chcú deti a chcú sebe aj im dopriať nový byt autá a všetky tie nové vymoženosti, ale vôbec ich nezaujíma prostredie v akom vyrastajú, rozumej životné prostredie. Mnoho rodičov sa vyberie so svojimi deťmi na výlet do prírody a nechávajú tam sáčky, papiere, fľaše a pod. Tie deti vychovávajú rodičia a aj keď majú všetko nové a najlepšie, vychovávajú z nich sebeckých ľudí, ktorí si nevedia vážiť prírodu a v neposlednom rade aj ľudí.
Takto som to pochopila ja. Možno to myslel inak, ale ja s ním súhlasím. :)
Deti su to jedine, co tu v slzavom udoli po nas zostane (pokial nie sme Einsteinovia). Vzdy sa budu na svet pozerat aj nasimi ocami,ked tu uz nebudeme. Kus z nas je v nich a ich detoch vzdy tam.
piktogram-ved sem nema vyznam vam nieco pisat,ked nemame rovnaky nazor ako vy.mne si napisal/a,ze moje deti mozno budu narkomani atd..to ako zato ich radsej nemam mat? ved ano,ked privedies na svet dieta,ide s tym aj risk,ze ta sklame,odvrhne,ze ho stratis..ale tak je to so vsetkym v zivote.nastastie,inak by si uz fakt nevazil asi nikto nic.
lost-kde co chodia rodicia vyhadzovat?ty si pil?a to ako nerodicia su cistotni a rodicia behaju hore dole po mestach a spinia?:DDDD
idem spat,ja mam totiz polnoc a o tomto sa mi tu teda hadat nechce.
len tolko-je na kazdej zene,ci dieta chce alebo nie,nijak to nemeni jej hodnotu v mojich ociach,na rozdiel od primitivnej zadrapcivosti a arogancie,ktorou sa tu mnohi tak radi prezentuju.
smajliqua-ved na to,co si napisala som niekolkokrat napisala,ze to beriem!je to tvoja volba..len si po mojich prispevkoch precitaj ten utok,co na mna damy spustili,zato,ze som financne zabezpecena,neviem nic o real zivote atd...a akoze kto ma zabezpecil financne?nevydavala som sa za 80r bohateho deda:)vsetko,co s muzom mame,sme dosiahli a vydreli sami
-takisto vraj kvoli tomu,ze mam na 6 hod denne babysitter-nevychovavam svoje deti..to akoze dieta chodi do skolky a skoly,uz ho rodicia nevychovavaju? nezijem na svk,tu trva materska 6 tyzdnov a dovi,ides do prace abo prides o job.ja som ho vzdala a zostala so synom doma rok a teraz mam sitterku.zato som vraj zla matka...
tato tema sa spizdila nehorazne,ale tvoje vina to urcite nie je,povedala si si len svoj nazor a nikoho nechcela urazat.tak to ma byt.