www.auria.sk pre vsetkych, co chcu vediet nieco viac o farmaceutickych spolocnostiach a bezhlavom hltani tabliet, co predpisuju ludom lekari... Kazdy nech si vytvori nazor sam.
vymyslena psychicka dignoza
Psychiatri su vdacni za kazdeho pacienta. Aj ja som jednym z nich.
Joj, jak sa mi nechce toto vsetko citat:D
Sice som necitala co je tam, ale stacia mi reakcie, tak som si vytvorila nazor, zase nieco proti liekom. Neviem ako by som fungovala keby som nejedla tie lieky, nie vtedy som zila ale az teraz a doteraz lutujem ze som skor nesla k lekarke. Este nieco? Aj diagnozu mozem dat a nie je to schiza, ako si niekto mysli ze ti hlavne potrebuju lieky. S holistickym pristupom som sa dostala k psychiatricke mozem povedat. Najprv som isla cez liecitelku, nechcela som lieky, a aj tak som musela zacat brat.
Neviem ci je niekto kto berie lieky a nemusi. Prave taki sarlatani mozu strasne poskodit.
Svoju psychiatričku si vysoko cením a jej prístup je skvelý. Nie je pravda, že by mi len určila diagnózu, predpísala lieky a vyhodila ma.
Okrem toho lieky ma konečne prebrali - bola som v depresii ako zombie, s liekmi som opäť nabrala energiu. Nechcem byť absolútnym zástancom liekov, uvedomujem si, že majú i negatíva, ale ich nasadenie mi významne pomohlo.
A iste, v mánii v pravom slova zmysle sa na holistický prístup akurát tak, ehm, vybodnem:)
Ach jo.
zazila si uz akutneho schizofrenika alebo maniaka? Tam mozes ist s holistickym pristupom do analneho otvoru.
Je zaujimave, ako sa k problemu vyjadruju ludia s nulovymi skusenostami.
Podla mna bude cim dalej tym viac a viac chorych ludi a to aj po psych.stranke.Sposobuju to potraviny kde vsade pridavaju nieco umele.A potom ten stres.Zataz z kazdej strany.
no lebo to su lieky na otupenie a utlm, ti ludia neziju v pravom slova zmysle, ale su len otupeni, aby neboli smutni. co som pocula od ludi, co maju skusenosti so psychiatrami - snad vobec sa s clovekom nebavia o realnych jeho problemoch, daju mu len diagnozu, nahodia lieky a je to. a pri tom castokrat co tito ludia potrebuju je vypocut, poradit, holisticky zhodnotit ich stav ako celok. moj nazor.
hm, ale preco potom napr.ludom s uzkostami, ci depresiami pomozu AD naspat zit? nie vsetko je "na nic" som sice za alternativnu liecbu, ale niekedy skor pomoze aj klasicka medicina
Ved ano.Sir to dalej.Aj ja sa snazim hovorit o takych veciach.Ale nie kazdy to chce pocut.