Ako sa ucite slovicka tak, aby ste si ich aj zapamatali. Poznate nejake dobre metody ucenia? Poradte.
Jazyky
Komunikativna anglictina je lahka, ale odborna je brutalita, tie predlozky na konci for, about a pod., to je sila.
J111, ale angličtina je veľmi ľahká:-) to sa s nemčinou nedá ani porovnať, tam si nezapamätám správne členy, ani keby ma lopatou bili... máš pravdu, každému vyhovuje iná metóda, mne najlepšie tie asociácie významu vo vetách
Dakujem za tip. Zatial to takto realizujem ako pises, ale nepocitil som nejaku velku zmenu. Ja sa skor ucim slovicka jednotlivo, tak si ich skor zapamatam, aspon u mna je to tak. Je to dost komplikovane... Kazdy clovek je asi iny a na kazdeho plati nieco ine.
Poviem vam taku srandu. Ja som bol po skonceni VS prijaty na VS na anglictinu. Ked ucitelka povedala, ze sa budeme ucit len teoriu, tak som sa na to po styroch hodinach vykaslal, totalne:D Tzv. rychlostudium.
najlepšie sa slovíčka učia buď vo vetách alebo slovných spojeniach.
je fajn aj sledovať cudzojazyčné seriály, alebo CD s konverzáciami/čo robila nejaká jazyková škola/len tak sa jazyk dostane do podvedomia. ja som na tomto naučil celkom slušne anglickú gramatiku(v minulosti som mal problém zapamätať si jednotlivé pravidlá, napr. kedy sa použije ktorá podmienka a už teraz to mám celkom zautomatizované).
Ale to zabúdanie je fakt šialené...
Ja niekedy nechapem, ako mozu ludia este rozumiet tej anglictine, nahadzane slovicka pri sebe, no, to su mi vety:D
Anglina je zakerna...
Mna len sere to vyhladavanie v slovnikoch aj pri beznych vetach. Napr. take pravnicke vety by som mal zvladnut aj bez slovnika. Napr. Einsich - nahlad a musel som to overit v slovniku, na nervy.
Ja snivam o prekladani bez slovnikov.