Narodny onkologicky ustav Klenova

orchidea0

Beton - dakujeeem. No v januari som mala markery v pohode, ale teraz neviem ake ich mam. Takze ja uz termin operacie mam a pomaly zacnem vybavovat predoperacne. Sice neviem co vsetko chcu pozistovat z tej krvi a ekg + RTG pluc. Uz nech mame potom, lebo to cakanie je najhorsie. Drzim ti palce a ozvy sa

Beton

A neboj sa budes v nemocnici cca 4 dni a pojdes domov, ak ides vo stvrtok tak v pondelok by ta mohli pustit. A zhubna nebude - to by si pravdepodobne mala vyskocene tie markery. A si pisala, ze tie boli ok. Tak ziadny strach. :)

Beton

Ja mavam silne menstruacne bolesti, a pri menstruacii bolest v konecniku pri vyprazdnovani, pred dvomi mesiacmi som potratila a po kontrole nasli tu cystu a hned mi povedal ze funkcna isto nie je, spravili mi tie markery ktore som mala zvysene a podla toho povedali, ze na 90% endometrioza. Ta endometrioza sa da na 100% potvrdit az laparoskopiou. Moja cysta meria cca 4 az 5 cm . Prvy krat som s cystou mala problemy v 12 rokoch. Uz mam vsetky predooperacne spravene ale dva krat som musela uz odlozit operaciu kvoli herpesu na perach, a cakam teda ze kedy mi zavolaju na termin. Ratam buduci tyzden.

orchidea0

Beton: ja zaciatkom aprila zacinam vybavovat krv a vsetky predoperacne. Bolesti nemam. Hej mam 1dietatko malicke. Dufam, ze tam nebudem dlho, ze cysta bude nezhubna a bude pokoj. Teraz mesiac budem cakat na prijem. A ty mas nejake tazkosti? Tebe povedali, ze o aku cystu ide? kolko ma cm?

Beton

Ja som uz bola aj na anesteziologii a predpisal mi na vecer pred operaciou nejake tabletky na spanie, takze predpokladam, ze aj ty nieco dostanes, plus nejake tabletky na vycistenie criev a rano nejaka infuska a potom sa ide na to. Zmakneme to neboj sa... Tazko niekedy robit zavery o aku cystu ide, tak musime len pockat, co nam povedia po operacii. Kolko mas rokov orchidea? Deticky mas uz? Mas aj tazkosti? Bolesti?

orchidea0

nikushka : chcem sa este spytat, ked pojdem na prijem, mam ist na gynekologiu na 2 poschodi a oni ma potom zavedu na izbu? davaju aj tabletky na spanie?mna prijmu vo stvrtok, v piatok operuju a pochybujem, ze ma v sobotu alebo v nedelu pustia.

beton : dnes som bola v NOU a lekarka si nieje ista ci idee o funkcnu alebo endometrioznu cystu, takze sa bojim. Uz mam termin opracie, tak poplakavam doma.

beton

Orchidea, funkcna cysta znamena, ze je vyplnena vodou a zhubna urcite nie je... odsranuju sa od velkosti 5 cm. Ak ma do 5cm tak je pravdepodobne, ze praskne a vstrebe sa sama. Ak je uz vacsia tak sa odstranuje chirurgicky. Ak by bola zhubna tak ver, tomu ze by ta rychlejsie nahanali. Mne prisli na moju cystu tiez v koncom januara, po zamlcanom potrate- mozno aj kvoli nej som potratila neviem. A operovana som mala byt uz vo februari, ale ako som pisala, natahuje sa mi to, lebo som mala potom dva krat herpes cize 2 tyzdne som bola mimo a potom som dostala menzes... Moja cysta ma okolo 4,5 cm ale problem je, ze nie je funkcna (ak by bola, tak by ma asi neposielali na laparku- do tych 5cm ma sancu prasknut sama) - moja je vyplnena niecim hustejsim- pravdepodobne krvou a mala som zvyseny ten onkomarker -cize podozrenie na endometriozu, takze laparoskopia je nutna. Ak je to endometricka cysta, tie sa odstranuju uz od 3 cm. Gynekolog vie priblizne zhodnotit cim je cysta naplnena, takze ak ti povedal funkcna, tak videl na ultrazvuku, ze je naplnena vodou. A tiez uz to chcem mat za sebou, pretoze chcem byt cim skor v poriadku a snazit sa o babatko.

orchidea0

beton - ale ked ja ani neviem ci ta cysta moze byt zhubna alebo ne. iba mi na onkologii povedali, ze funkcna cysta s rozmerom 7cm. tvoja ma aky rozmer?bola som tam v januari a az v aprili ma operuju, co je podla mna dlha doba.teraz moze mat cysta aj 10cm.

beton

Orchidea, myslim,ze sa nemusis nicoho obavat, ak boli aj markery v poriadku a ide o funkcnu cystu. Na onkologicky ta poslal mozno len pre istotu, a bude tam o teba dobre postarane, robia tam casto este pocas operacie rozbor tej cysty, ci nie je nejaka nebezpecna a podla toho aj hned spravia potrebny zakrok. Na onkologicky ustav sa posielaju pacientky s tumormi s hubnymi ale i s nezhubnymi. Ja budem tiez operovana v onkologickom ustave, a mam nezhubny nador- cystu.

orchidea0

nikushka no ja mam strach z toho. a navstevy chodia na izbu?

beton ahoj, ja mam tu funkcnu cystu 7cm. Hej robil mi a mam v norme. Len neviem preco ma poslal na onkologiu, ked sam moj gynek. operuje.