Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

PEDAGOGIKA - INFO

Príspevok v téme: PEDAGOGIKA - INFO
mmmmmm

Zdravím Vás, chcem sa opýtat, či sa tu nájde niekto, kto vie niečo o štúdijnom programe pedagogika - konkrétne ma zaujíma náročnost šštúdia a uplatnenie...
Či to niekto tu z Vás študuje, resp. študoval...mala by som pár otázok.
Vraj je s tým uplatnenie ako vychovávatel...kedže vychovávatelstvo priamo nemožem íst študovat..je v inom meste...

Ďakujem.

swistica

mimotemy: naco je dobre studovat pedagogiku ked clovek po absolvovani tohto odboru nemoze a nechce ucit? To zase budeme mat kopec nezamestnanych absolventov, pripadne ludi co publikuju ,,vysoko odborne" pedagogicke teorie a nemaju ani kusok praxe (dokonca ani s vlastnym dietatom :-) )
BTW: nechcem nikoho urazit, ale myslim si ze vychovavatelkam naozaj netreba VS. Ved mame stredne skoly, pripadne nadstavby. Slovensko smeruje k tomu ze o par rokov bude potrebna VS aj na kopanie kanalov...

lionesssssss

ak chceš robiť s deckami vrámci ich voľnočasových aktivít, prečo nejdeš na sociálnu pedagogiku, naozaj sa mi nechce veriť, že z vedeckého smeru by sa dalo ísť pracovať ako vychovávateľ. Teda dať sa asi dá, v našom štáte je všetko možné, ale nie je to primárne na to zameraný odbor. navyše je to silno teoreticky zamerané, žiadna poriadna prax. Tak si to premysli

a plat je mizerný, samozrejme. kľudne aj pod 500€ mesačne, ako vychovávateľka.

mmmmmmmm

MeduskaTN - a tá personalistika, to je na humanitke ako odbor??? a personalisti zarobia ptm dobre??? je to odbor, kde je potrebná velmi matika, mám pravdu???

mmmmmm

Ahojte , velmi pekne vam dakujem za rady..
No vybrala som si pedagogiku, ako neučitelský smer, nechcem učit praveže. S týmto odobrom vraj možem robit v centrách volneh očasu..s detmi..resp, ako vychovavatel na internátoch..a vraj nemám menej ako 500 eur. Učit určite nechcem.

lionesssssss . Je to odbor ,,pedagogika,, samotná, neučitelský smer...tak neviem, či je to vedecká pedagogika..

MeduskaTN

Som ucitelka-so strednou pedagog. skolou a aj s VS. Pracujem s neuznanym titulom, pretoze pracu v odbore si nemozem najst-bolo by dobre si pozriet platovu tabulku- ja, s 9rocnou praxou mam 398e...je toto plat vysokoskoláka?! chcem odist zo skolstva a lutujem, ze som sa nedala radsej na personalistiku- mo odoslani ziadosti na tuto pracu, kde pozaduju humanitny smer- som odbitá, ze nemam prax....vobec neodporucam! a studium pedagogiky je nezazivne, o memorovaní...

alusinka

Inak... co sa tyka studia, tak ako povedala lionesss - je to len sama zbytocna teoria... ale v podstate... vacsina pedagogickych fakult, ak neratam specialnu pedagogiku, je len o blbostiach, z ktorych 99% nikdy v praxi nevyuzijes :)) no ale couz... ked uz raz chces ucit, musis si ten titul pekne odsediet na vyske :)

alusinka

no... bud mozes pokracovat dalej na doktoranta a viac, a ostat ucit na VS...
Alebo si potom dorobis statnicu este z niecoho ineho, a mozes ucit, kedze budes mat pedagog. minimum (to je tusim len do Bc)...
Ale podla mna je to blbost ist studovat... ked uz chces ucit, vyber si nejaky iny odbor... tam mas aspon istotu ;))
Na odbor pedagogika vacsinou idu ludia iba preto, ze tam beru bez prijimacok... ;)

lionesssssss

myslíš zrejme pedagogiku ako vedeký smer. Ja osobne by som to študovať nešla, netuším aké je uplatnenie ale určite nie ako vychovávateľ. Hlavne je to nudné štúdium plné teórie o výchove a vzdelávaní, čo mi príde skutočne málo použiteľné v praxi

sad2

nemusim byt ani studentom tohto odboru, ale hned mi je jasne z realneho pracovneho trhu, ze v dnesnej dobe ist studovat pedagogiku nie je velmi efektivne riesenie, ved sa pozri len na tie minimalne platy, ktore su v slovenskom skolstve, pracovat za taku almuznu a pritom sa este konfrontovat s dnesnymi arogantnymi detmi, ved to je nieco strasne..
a teda aj samotny vychovavatel to je este uzsie zameranie nez ucitel, uplatnenie tym bude este tazsie..