antibiotika v tehotenstve

Príspevok v téme: antibiotika v tehotenstve
pralinka89

som v 17týždni som v 16tom týždni tehotenstva v pondelok som bola u zubara lebo ma velmi bolel zub (6dole) zistil, že som tam mala zapal a hnis a vyberal mi nerv do zuba mi dal liecive tycinky a vatovu vlozku. v utorok som mala teplotu a odvtedy mam nadchu a zapchaty nos, zub ma vsak bolel stale tak som isla este vcera k nemu, opat mi musel cistit kanaliky lebo sa mi to vobec nehojilo a mala som vacok na koreni.opat mi tam dal tie tycinky a zub uzavrel vlozkou ktora už ale ztvrdla takze sa neda vybrat. a vcera vecer ma zacalo boliet pri uchu z predu a vo vnutri ucha ked preglgam ako keby mi tam nieco pukalo alebo ako keby som zalahnute mala, a aj sanka na tej strane kde mam ten zub, dnes som bola teda u neho zuby boli v poriadku neboleli ked mi po nich klepal, vsetko bolo ok ani ten cerstvo robeni nebolel. Len ma boli zub z ktoreho mi už vyberali nerv davno (6 hore) a na tej kosti to mam trosku zdurene a boli ma to hlavne ked si prstom pritlacim, no a cely den ma to nebolelo a teraz vecer ma zacina boliet aj ten zub dole tento týžden robeni a aj sanka hore kde mam ten mrtvy. Ked si dam vatu do ucha boli ma to viac , može to byt prievan v uchu, alebo zapchate dutiny z nadchy ? ucho ma boli aj pri cisteni aj ked si zatlacim pred nim. Antibiotika mi nechcel dat. prosim vas poradte mi niekto ak viete som už zufala z tohto

maruska123

kup si usne kvapky burow-pravdepodobne mas zapal vonkajsieho zvukovodu..alebo chod na orl nech ti ucho vycistia a hned aj zistia, co ti je..

tpch

Antibiotika s obsahom cefuroximu mozes bez obav uzivat aj v tehotenstve (lieky Zinnat, Ceroxim, Xorimax). Zubar sa obava kvoli tomu, ze nema s tym skusenosti. Mozno praktik by bol pristupnejsi, ak popises situaciu. Alebo gynekolog.