Krik, agresivita, nebodaj facka

Príspevok v téme: Krik, agresivita, nebodaj facka
Luulii

Mna by zaujimal nazor vas vsetkych na temu agresivita u muzov. Neraz sa stretavamae ci uz v mediach alebo z rozpravania znamych aj neznamych, ako sa "muz snov" zmenil na agresivneho chlapa. Nemal skrupule nakricat na zenu a po case prislo aj na facku a vsetci sa tomu divili, pretoze to bol bezproblemovy par a on nikdy na to nevyzeral a bla bla.. Co si o tom myslite? Co moze byt spustacom? A ako vobec moze chlap kricat na zenu ktoru miluje, nie este jej dat facku? Viem, ze korene mozu byt aj niekde doma, ale co ak nebola v detstve situacia, ktora by mohla byt pricinou? Samozrejme, ze mam na to aj ja nazor, ale chcem vediet viac.
(Nie, nie je to moj pripad) Dakujem!

jajaja295.

kaboom
asi mas riadne nasrate v hlave a si paradne zakomplexovany..dufam ze dostanes este velakrat po tej sprostej hube, tie vychovne facky :D

Magy

Luulli - pohybujes sa vo velmi vseobecnej rovine a mam dojem, ze len nechces s pravdou von. Hanbis sa priznat, ze ty si ta, ku ktorej sa jej muz takto sprava? Tu sa niet co hanbit, nebola by si ani prva, ani posledna.
Pokial - ak to je naozaj tak, ako pises - ze ma dany muz doma vsetko a na jej polovicku nemoze povedat jedno krive slovo, nepriek tomu zvysuje hlas a prejavuje sa cim dalej tym agresivnejsie, su tu dalsie moznosti zdroja agresivity.
Neuspech/stres v praci. To je casta pricina. Ak sa zmenial pomery v praci, muz sa neciti adekvatne ohodnoteny, je nejakym sposobom sikanovany, zosmiesnovany alebo znevazovany - ventiluje si svoju frustraciu takto.
Do uvahy prichadza aj moznost nevery - napr. v pociatocnom stadiu. Mozes byt akokolvek super manzelka, on sa zahladel do kolegyne a svoje myslienky/ciny sa snazi zakryvat. Agresivitou.
Horsia moznost je, ze stupnujucou sa agresivitou si pripravuje podu na rozchod/rozvod, aby mohol pokracovat vztah inde, ktory nadviazal. Ale to sa pohybujeme cisto v teoretickych uvahach. Nieco konkretnejsie nenapises? Ak sa mienis hrat na skryvacku, nikam sa nepohneme dalej a je mozne, ze sa nic neporiesi a dana zena pride o vztah/rodinu.

Luulii

Magy - ano, je logicke, ze muz musi mat ine vlastnosti a troska agresivnejsie spravanie ako zena, ved nie nadarmo sa zenam vravi neznejsie polovicky :) a ked ma muz zenu, za ktorou sa obzrie iny chlap a prejavi to tym, ze povie - rozbijem mu usta, ked to urobi este raz alebo toto ma rozculuje, tak zena si povie, uuu ma ma rad, pretoze som atraktivna aj pre inych. To chapem,lebo to robi vela muzov.
Tiez chapem aky velky vplyv ma rodina, prostredie, zazitky z detstva na vsetko, co pride neskor. Ale akosi nechapem, ked ma niekto dobre podmienky a ide domov s tym - ze mam miesto, kde zrelaxujem, bude tam osoba, ktora ma ma rada, dokonca ma bude cakat jedlo a nie vycitka, kde som bol, lebo trosku meskam, tak preco potom pri napr. uplnej malickosti ako vysvetlenie niecoho straca muz trpezlivost, zvysi hlas a zena sa potom citi ako chudera, pretoze v podstate neurobila nic zle, len toto nie je jej silna stranka sa zacina zvysovanie hlasu a po case moze dojst aj k nasiliu?
Hm..ono asi by som tu mohla konstruovat vselijake modely, asi to zalezi aj na povahe, veku a skusenostiach so vztahmi, nie? Dakujem Ti za obsirnu odpoved, opat som o nieco mudrejsia :)

Magy

Agresivita a jej dalsie odrody (nadradenost, pycha, ziarlivost, sutazivost, snaha byt najlepsi, nezlyhat) je prirodzenou sucastou kazdeho z nas, muzov viac, kedze je uzko spojena s testosteronom. Je to aj dosledok milionov rokov vyvoja, ked muzi boli ochrancovia tlupy a skupin a agresivita a fyzicka sila bola casto jediny prostriedok na ochranu pred predatormi/votrelcami. V dnesnej modernej dobe agresivitu (najme tu muzsku) chapeme ako nieco zle, neprirodzene, nespolocenske, neinteligentne, neziaduce. Pritom sa staci pozriet na sporty - polovica z nich je zalozena na agresivite a sile. Vysledkom teda je, ze muzi si povacsinou svoju agresivitu ventilovat niekde musia, ale spolocnost im to nedovoluje. A nastava problem.
Tym nechcem obhajovat muzsku agresivitu, len vysvetlujem princip jej fungovania.
Kazdy muz pri ziskavani zenskeho srdiecka sa dokaze viac ci menej (podla okolnosti) pretvarovat a hrat mileho a dobreho poslusneho zajacika. Ale ziadna pretvarka netrva vecne a aj ti najlepsi herci odhodia masku do roka.
Spustacom je teda jednak prirodzenost samotneho muza a nemoznost ventilovat agresivitu na verejnosti ci inde. Tak to robi tam, kde citi beztrestnost a podvedome ocakava pochopenie takehoto konania od milujucej osoby - ved kto iny mu odpusti alebo ho pochopi, ak nie manzelka/partnerka? Alebo pretrpi.
Dalsimi faktormi agresivity je nespravna vychova v detstve v roznych smeroch (rozmaznavanie, neprimerane tresty, ziadne tresty, neusporiadane pomery v rodine, alkohol atd.), geneticke predispozicie a vrodene poruchy (abnormalna forma impulzivnosti, maniakalnost, paranoia, schizofrenia atd.) ale aj neskorsie vplyvy ako drogy, casto je to snaha zakryt nieco ine (neveru, zlocin), prip. neschopnost (sexualnu, dusevnu).