Zdravím, ak je tu nejaký matikár a poradí poteší ma. Potrebujem poradiť ako vypočítať na základe kurzu pravdepodobnosť výhry a potom na základe toho zistiť aká je pravdepodobnosť že nevyhrám 5x za sebou. Chápete čo myslím? :D
Vypočítanie pravdpeodobnosti
Len sa opravím, to navyšovanie stávok, je ešte dramatickejšie :D
2,5
15
90
527
atď.
bingham, aj to mi napadlo, že stávková sa nebude len pozerať ako zarábam na funkčnom systéme :D
inak ked chces davat zapasy...a chces postupne navysovat(ak som to spravne pochopil :D)...tak ta stopne bookmaker(a neoseries to ani tak....ze vklad rozdelis na viac tiketov...)a veruze sa ti hlavne pri sportovych udalostiach moze stat ze nevyhras aj 20krat po sebe...
Vďaka za vyčerpávajúcu odpoveď :D
Chápem to snáď dobre čo si napísal
ALE :D
i keď mi stávkové kancelárie nedajú 2-násobok výšky vkladu v prípade výhry, to by vadiť nemalo, pretože môj plán je v postupnom navyšovaní stávky, i keď v podstate dramatickejšom ako v rulete. Tzn. ak by som vždy stavil na kurz 1,2 tak postupnosť navyšovania by mala byť nasledovná:
2,5
7,5
26,5
86,5
284
ďalej už radšej nepokračujem. :D
Sú to sumy, ktoré v prípade výhry vrátia aj predchádzajúcu stratu. Takže, pre mňa nie je dôležité aký vysoký je kurz, alebo ako často vyhrám a nevyhrám. Aj keď by som vyhral 3 krát a 10 prehral, bol by som teoreticky v pluse, ale to najdôležitejšie je pravidelnosť výhry aspoň 1x za 6 stávok, čo si myslím nie je nemožné pri športových udalostiach. Navyše, mohlo by sa niekedy stať, že by som to 5x za sebou prehral, to by som bol v strate 370e
LENŽE :)))
kvôli tomu ma zaujíma tá pravdepodobnosť. Ak by prehra 5x za sebou prišla po každej 1851-tej výhre, bol by som v pluse. :D
Ale už som zmierený s tým, že niekde bude háčik. Vždy je niekde háčik :D
Ale nie som matikar, mal som 4ky s odretymi usami.
Lenze.. ak chces a myslis na sportove udalosti, tak na to rovno zabudni taktiez, kedze stavkove kancelarie podhodnocuju kurzy, cize realna - skutocna pravdepodobnost, podla trhu je ze napr slovensko vyhra s ceskom hokej napr 2, tj 50% tj 1 ku 2
lenze...
lenze stavkova ti nikdy neda kurz 2 na vyhru a 2 na nevyhru, kdeze.. tie na slovensku (aj tie svetove, okrem vybranych) davaju max, absolutne max na svetove udalosti 1.95 vs 1.95 a tam spociva kamen urazu ...
ty vyhras 1.95, kde bola realna sanca 2.00, tj - nikdy nebudes v pluse dlhodobo
vysvetlim na extremnom priklade.
ak si so mnou zahras, ze kazdu stranu minci co uhadnes ze padne, ti dam 2.00 nasobok vyhry - skor ci neskor budes na nule, lebo minca ma 50na 50
ale ak ti dam 2.01 - garantovane budes v pluse (skor ci neskor)
ale ak ti dam 1.01 - prehras 100x, prerhas 100eur, vyhras hoci aj 200x, tak vyhras len 2 eura :) ..
o tomto je skryta pravdepodobnost ... kurz je pododnoteny
100%
pretoze variacie ta dobehnu tak ci tak.
neviem ci ti to pomoze, ale napr si vezmime ruletu (minca je prilis jednoduchy priklad), kde mas 37 cisiel, 18 z nich jedna a 18 druha farba.
Ty chces napr stavit na cervenu, takze 18/37 je tvoja sanca, lenze to je 0,486486486 resp 1 ku 2,05555556 , kdezto vylatia ti vyhru 1ku2, cize 2,000000
takze, nie som si sice isty, ale ak das 19/37 tak to by mala byt nevyhra, ze ? tj 0.513513514 resp 1 ku 1.94736842
cize, 5x za sebou, to by mohlo byt ze (19/37) ^ 5 co dava 0.035707495 respektive 3.5% !!! ?
1 / ((19 / 37)^5) = 28.0053249
a ku 28, ze ti padne 5x za sebou
lenze :)
toto plati, ak hras LEN 5 hier a 5x z toho netrafis farbu, LENZE
AVSAK :D
sice ti sem nedam rovnicu, ale ak uhras 10 hier (spinov), tak sanca na toto, ze 5x za sebou nepadne bude okolo 12.2%
ak to uhras 100x, tak uz 86.5%
a ak 1000x tak 100% ze sa to stane
ale aby si bol v obraze, sanca ze sa ti to MATEMATICKY stane 5x za sebou, staci aby si to odohral 162x a mas 99.8% pravdepodobnost, a 163x to je uz nabeton ze sa to MOZE ale nemusi stat, ale pravdepodobnost mi hovori, ze 100%..
ak chces 10x za sebou, pri 162 hrach, tak to bude stale az 9.1%
uprimne, mne sa raz stalo, ze mi 17x za sebou nepadla moja farba (stale opacne, a dva krat nula)
cize nerob ziadne blbosti, matiku neoklames :)