Som nemozna! Ako si mam pomoct?

Príspevok v téme: Som nemozna! Ako si mam pomoct?
vendulina

Ja uz vazne neviem co mam so sebou robit.
Snazim sa, robim co sa da, prisposobujem ale stale som uplne out!! Vobec nijako nezapadam, nemam ziadnych priatelov, neviem komunikovat s ludmi, neverim si v nicom co robim, neustale striehnem na seba a neviem sa uvolnit, rozmyslam co si o mne myslia ini ludia, aj to malo socialnych kontaktov co mam stale stracam, dokonca aj cez internet! Som uzkostliva a zavistliva..na inych vidim milion chyb (aj na sebe samozreejme), s kazdym sa porovnavam, chcem byt vo vsetkom najlepsia, vsetky aktivity robim iba napoly, z nicoho sa neviem tesit..
mam strach zo vsetkeho, nikdy sa neviem rozhodnut, vsetko flakam ale do vsetkeho sa chcem zapojit..
hovorte tomu ako chcete socialna fobia, depresia, uzkost..to je jedno
ako mam najst pricinu mojho problemu?
ked mam vsetko co potrebujem, som zdrava aj vsetci v mojej rodine, doma nemam ziadne problemy, mam prostriedky aby som sa rozvijala po vsetkych strankach, mam talent ktory neviem vyuzit = vsetko na dosah ale strach, zabrany mi mnohe brania uskutocnit..
rady typu : take tu uz bolo stokrat mi nepomozu!..ale budem vdacna za akukolvek rekaciu

Ja by som rada nasla ason pricinu

m,mlk

ak sa pristihneš, že zas riešiš nezmyselnosti (napr. čo si o tebe druhí ľudia pomyslia), stopni sa. Ihneď. Nikam to nevedie.

alzbietka

tak toto sedi celkom na mna ako keby som to pisala ja
je to uz starsia tema ale ked mate nejake rady tak sem s nimi :)

veves

dievca a naco hladat? naco silou mocou sa vtesnat do zauzivanych mier a zvyklosti? naco milion konickov ktore ta aj tak nebavia, spoznavanie dalsich milion otravnych ludi ktori su aj tak vsetci na jedno kopyto? naco ti je sebavedomie? z toho sa nenajes.
akonahle zapadnes medzi ostatnych tak si naozaj proste ,,zapadla,,. prachom, jednotvarnostou, stadovostou. na internet ser, strata casu /je to iba zvyk tam chodit-ludia ako ty, tj. ludia ktori toho stastia tolko nepobrali, tam nic nenajdu.
to ze vidis na inych milion chyb vies co znamena? ze nie si slepa. pretoze ano, tí iní maju milion chyb. je to bezna normalna vec ako to, ze do chleba ide muka. nic nove.
nie je to ani fobia ani depresia je to proste realny pohlad bez ruzovych okuliarov.
toto neplati pre vsetkych, vela ludi potrebuje najst ruzove okuliare a tak budu stastni. podla mna tam ty nepatris. z ruzovych okuliarov sa akurat tak pogrcas.

vendulina

vdaka za radu ale zbytocne

ja uz mam naozaj neumerne mnozstvo aktivit ze nemam cas absolutne na nic..snad nepoznam ani nikoho v mojom veku kto by mal viac kruzkov poobede...ludi poznam az-az
a za psychologom som pravdaze bola a nemalo to ziadny dlhodoby ucinok
techniky na zvysenie sebavedomia som skusala ale bezvysledne

blablablabla

jedine co potrebujes je prestat sa pozorovat a zvysit si sebavedomie.
ako na to? to uz uvaz ty, ci potrebujes pomoc psychologa alebo to zvladnes sama.
najjednoduchsia rada aku ti mozem dat, je najst si vela, velmi vela aktivit, aby si od rana do vecera nezastavila ani na sekundu.
- spoznas tym novych ludi
- nebudes mat cas riesit sa.